Stel snel je iPhone in met Quick Start

08 December 2020 - read time
Stel snel je iPhone in met Quick Start

Hoogstwaarschijnlijk heb je een nieuw model iPhone in je bezit en ben je klaar om deze in gebruik te nemen? Dan is het wel zo fijn als dit zo snel een eenvoudig als mogelijk gaat. Daarom heeft Apple een speciale functie in het leven geroepen, genaamd Quick start (vrij vertaald: begin direct).

Hoe werkt 'Quick Start'

1) Je houdt je nieuwe telefoon naast je oude telefoon en er verschijnt een kaartje met de vraag of je al je spullen naar het nieuwe apparaat wilt overzetten.

2) Vervolgens richt je de camera van jouw oude telefoon op de nieuwe telefoon (die een wolk van kleine puntjes weergeeft) en voer je de 6-cijferige wachtwoord code van jouw oude telefoon in.

3) Doorloop nu het installatieproces, waaronder het inschakelen van Touch ID. En dan is je telefoon klaar om te gebruiken, met alle ingestelde gemakken van je oude iPhone. Je wordt bij deze stappen zelfs gevraagd om de reservekopie van jouw iPhone bij te werken als er al een tijdje geen back-up is gemaakt. Zo kan er vrijwel niets ontgaan.

Dit is wat wordt overgezet

Wanneer je jouw iPhone op deze manier instelt, worden de meeste instellingen, de indeling van je startscherm en nog veel meer overgezet naar de refurbished iPhone. En dat betekent enorm veel tijdbesparing!

Nadat je je telefoon op deze manier hebt ingesteld, wil je hem even de tijd geven om al je apps opnieuw te downloaden. In eerste instantie toont je telefoon nog tijdelijke pictogrammen voor je apps, allemaal gerangschikt en geplaatst in mappen, precies zoals op je oude iPhone. Maar je nieuwe telefoon moet de apps opnieuw downloaden, want elke keer als je een app uit de App Store downloadt, krijgt je telefoon een unieke versie die speciaal is geoptimaliseerd voor jouw iPhone-model, de refurbished iPhone. Je gebruikersgegevens en instellingen worden overgezet, en dat is het belangrijkste onderdeel.

Mogelijk vanaf iOS 11

Om deze superhandige Quick Start functie te gebruiken dient jouw huidige iPhone te zijn uitgerust met iOS11 of nieuwer. Zorg daarom dat je iPhone is bijgewerkt met de laatste software update.

reservekopie

Ondanks dit ontzettend snel en eenvoudig gaat is ons advies om nog steeds een reservekopie te maken van je iPhone, zoals hierboven beschreven bij stap 1. Als er echt iets misgaat tijdens de installatieproces, kun je hier altijd nog een beroep op doen. In dit artikel lees je alles over het maken van een reservekopie.

quick start iphone ipad instellen direct beginnen configureren apple
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?