Batterijtips: iPhone batterij loopt snel leeg

20 Maart 2023 - read time
Batterijtips: iPhone batterij loopt snel leeg

Een batterij waar je niet op kunt vertrouwen biedt geen zekerheid. Dit kan behoorlijk frustrerend zijn. Heb je een iPhone maar loopt de batterij te snel leeg of ondervind je andere batterij problemen? Lees dan vooral verder. We geven je tips over hoe je de batterijprestaties zelf kunt verbeteren.


Batterij tips

  1. Bekijk het batterijverbruik per app voor meer info
  2. Verlaag de helderheid van het beeldscherm
  3. Schakel locatievoorzieningen uit
  4. Gebruik de energiebesparing
  5. Zet 'Donkere Modus' aan
  6. Schakel automatisch verversen uit
  7. Geoptimaliseerd laden inschakelen

Batterijverbruik per app

Controleer wat het batterijverbruik van je apps is. Bij batterij kun je precies zien welke apps veel verbruiken en welke je dus beter uit kunt zetten of verwijderen.

instellingen > batterij

batterijverbruik per app

Helderheid scherm

Het scherm verbruikt veel energie. Het is daarom een aardige aanslag op je batterijduur. Wil je deze verlengen? Dan kun je het beste zorgen dat je schermhelderheid zo laag mogelijk staat.

Instellingen > beeldscherm en helderheid > True Tone

Schakel locatievoorzieningen uit

Op de achtergrond zorgt deze functie ervoor dat apps up to date blijven en direct de meeste actuele informatie tonen bij openen. Dit vergt ook veel energie gedurende de dag. Als je dus wilt besparen, kun je deze verversingsoptie het beste uitschakelen

Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen

Gebruik de energiebesparing

Op de achtergrond kunnen veel apps aan het werk zijn. Hier merk je niet direct iets van, maar het zorgt er wel voor dat je batterij sneller leeg raakt. Apple biedt zelf een stand die energiebesparing in de hand werkt. Als je deze aanzet zal je batterij dus langer meegaan, doordat het processen op de achtergrond beperkt.

Instellingen > batterij > energiebespaarsmodus

dark mode

Zet de Dark Mode aan

Bij OLED wordt elke pixel apart opgelicht. Om zwart te tonen, staat de pixel uit en verbruikt je batterij dus minder energie. De Donkere Modus/ Dark Mode, draagt hier aan bij.

Instellingen > Beeldscherm en Helderheid > Donkere Modus

Schakel automatisch verversen uit

Apps als FaceBook, WhatsApp en Netflix kunnen hun informatie op de achtergrond verversen. Het is lang niet altijd duidelijk wat ze precies doen, maar dit soort apps werken óók goed als je automatisch verversen uitschakelt. Door de energiebespaarstand in het gebruikerspaneel te activeren bereik je hetzelfde effect of volg specifiek:

Instellingen > Algemeen > Ververs op achtergrond

Geoptimaliseerd opladen

Om het verouderingsproces van de batterij te beperken, leert de iPhone met geoptimaliseerd opladen, wat je dagelijkse oplaadroutine is, zodat deze pas verder oplaadt dan 80% wanneer je je iPhone nodig hebt.

Instellingen > batterij > onderhoud > geoptimaliseerd opladen

geoptimaliseerd laden

Mochten bovenstaande punten niets oplossen, lees dan verder voor meer over:

 

  1. Kalibreer de batterij
  2. Vervang de batterij
  3. Vervang de iPhone

We lichten de bovenstaande batterijtips verder toe:

Kalibreer de batterij

Geeft de batterij 30% aan en valt je iPhone ineens uit? Of is je batterij op 30% en 5 minuten later ineens op 45%? Dan is de meter van je batterij van streek. Het kan er dan op lijken dat je iPhone helemaal niet meer oplaadt. Dit doet vermoeden dat de iPhone nog vol is, om vervolgens wel een paar minuten later uit te vallen. In dit soort gevallen kan de oplossing liggen in het kalibreren van de batterij. Dit gaat als volgt:

 

Soms wordt het percentage van je batterij niet meer goed weergegeven. Hierdoor kan het erop lijken dat je iPhone helemaal niet meer oplaadt. Het kan je ook doen vermoeden dat de iPhone nog vol is, om vervolgens wel een paar minuten later uit te vallen. In dit soort gevallen kan de oplossing liggen in het kalibreren van de batterij. Dit gaat als volgt:

  1. Laad de iPhone op met een oplader aan het stopcontact
  2. Druk de aan/uit- en homeknop tegelijk in voor reset
  3. Houd vervolgens de zijknop ingedrukt en laat deze los als je Apple-logo ziet
  1. Laad de iPhone op met een oplader aan het stopcontact
  2. Druk de aan/uit- en homeknop tegelijk in voor reset
  3. Houd vervolgens de zijknop ingedrukt en laat deze los als je Apple-logo ziet

Mocht de batterij niet meer opladen, dan kun je met de volgende tips nog proberen om je iPhone batterij nieuw leven in te blazen: iPhone laadt niet meer op

Vervang de batterij

De batterij slijt als gevolg van intensief dagelijks gebruik. Hierdoor kan het zijn dat de batterij simpelweg sneller leegloopt dan voorheen. De conditie van de batterij kun je controleren:

Instellingen > Batterijconditie

3 jaar garantie (sinds 1 juni 2023) ook op de batterij

Heb je een refurbished iPhone van Forza, dan ontvang je 3 jaar garantie (sinds 1 juni 2023) op het gehele toestel. Dus ook op de batterij. Mocht er onverhoopt iets met de batterij gebeuren, dan staat onze service en repair afdeling voor je klaar. Bijvoorbeeld: als de batterijconditie onder de 70% geraakt, zullen we deze binnen de garantieperiode kosteloos vervangen.

iPhone aan vervanging toe?

Als al het voorgaande niet mag baten en/of er zijn meerdere problemen met de iPhone, dan is het misschien tijd voor een nieuwe. Forza heeft de grootste voorraad refurbished iPhones van de Benelux. Je bespaart tot wel 60% en ontvangt 3 jaar garantie (sinds 1 juni 2023). Hierdoor is het op de korte en lange termijn een slimme investering.


tips iphone ios-ondersteuning batterij
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?