iPhone laadt niet meer op

Aan een lege iPhone heb je niet veel. Maar wat nou als je iPhone niet meer oplaadt? Dit is wat je kunt doen als je batterij niet meer lijkt te reageren.

Het kan je veel tijd, moeite en kosten besparen als je kunt uitsluiten waar het aan ligt. Doorloop hiervoor de volgende stappen:

Herstart de iPhone

Softwarefouten zijn schaars, maar als ze voorkomen kan het verholpen worden door opnieuw op te starten. Eventueel is dit mogelijk middels een harde reset (aan/uit- en homeknop tegelijk ingedrukt houden).

Bij de iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X en toestellen zoals de iPhone 11 en iPhone 11 Pro forceer je op de volgende manier een herstart:

 • Druk op de volume-omhoogknop en laat los
 • Druk direct daarna op de volume-omlaagknop en laat los
 • Houd vervolgens de zijknop ingedrukt en laat deze los als je Apple-logo ziet

Bij de iPhone 6 (plus) / iPhone 6s (plus) gaat het als volgt:

 • Druk de aan/uit-knop aan de zijkant en de home button van je iPhone tegelijkertijd in
 • Houd beide knoppen ongeveer 10 seconden ingedrukt
 • Je iPhone start nu vanzelf opnieuw op. Laat de knoppen los zodra het Apple logo verschijnt

Bij de de iPhone 5 / iPhone 5c / iPhone 5s en iPhone SE gaat als volgt:

 • Druk de aan/uit-knop aan de bovenkant en de homebutton van je iPhone tegelijkertijd in
 • Houd beide knoppen ongeveer 10 seconden ingedrukt
 • Je iPhone gaat nu uit en start vanzelf opnieuw op. Je kunt de knoppen loslaten wanneer het Apple logo verschijnt.

harde reset iPhone

Kuis de lightningpoort op

Het klinkt simpel en voor de hand liggend. Toch is het vaak de snelle oplossing van het oplaad-probleem. Doordat de lightning-/ oplaadpoort van de iPhone kan volraken met stof of vuil, wordt de oplaadconnectie verstoord. Zodra de poort weer is schoongemaakt, zul je zien dat je iPhone de oplader weer herkent zodra je hem in het stopcontact stopt.

Het schoonmaken van de lightningpoort is mogelijk met een bot tandenstokertje of een (tanden-) borsteltje. Ga hierbij wel voorzichtig te werk en zorg dat er geen vlijmscherpe puntjes aan de prikker zitten. Je wilt natuurlijk niet dat je iets voorgoed beschadigd.

Lees meer over de beste manier om jouw iPhone schoon te maken: iPhone schoonmaken, zo doe je dat

Gebruik een andere oplader en stopcontact

Als de iPhone niet oplaadt, hoeft het natuurlijk niet aan toestel zelf te liggen. Waarschijnlijk heb je het al vaker meegemaakt. Je oplaadkabel heeft het begeven. De iPhone herkent hem niet meer. Misschien zit er een kink in de kabel. Misschien lijkt de kabel gewoon nog intact. Wat er ook met de kabel aan de hand is, het ook gebruiksvoorwerpen die kunnen slijten. Probeer daarom een andere oplader om uit te sluiten dat de iPhone hierdoor niet meer oplaadt.

Betreft het opladen wordt sowieso aangeraden om de meegeleverde laadaccessoires te gebruiken.

Gebruik draadloos opladen

Tegenwoordig zijn er meerdere manieren om je iPhone op te laden. Ten minste als je beschikt over één van deze toestellen:

Bovenstaande iPhones (of nieuwer) ondersteunen draadloos opladen. Hiervoor leg je het toestel op de oplaadpad (QI-standaard) en de iPhone laadt op.

draadloos opladen

Updaten iOS

Zoals bij het herstarten van de iPhone, kan er een softwareprobleem zijn waardoor de iPhone niet meer oplaadt. Dit kan samengaan met de iOS van Apple. Heb jij al de laatste versie geïnstalleerd? Zo niet, dan is het aan te raden om de laatste update te draaien.

Accu kalibreren

Soms wordt het percentage van je batterij niet meer goed weergegeven. Hierdoor kan het erop lijken dat je iPhone helemaal niet meer oplaadt. Het kan je ook doen vermoeden dat de iPhone nog vol is, om vervolgens wel een paar minuten later uit te vallen. In dit soort gevallen kan de oplossen liggen in het kalibreren van de batterij. Dit gaat als volgt:

 • Laad de iPhone op met een oplader aan het stopcontact
 • Druk de aan/uit- en homeknop tegelijk in voor reset
 • Houd vervolgens de zijknop ingedrukt en laat deze los als je Apple-logo ziet

Niet opgelost?

Heb je alle stappen doorlopen, maar laadt de iPhone nog steeds niet op? Dan kun je altijd nog een beroep doen op onze service & repair-afdeling. Heb je een Forza Refurbished iPhone (iPad of MacBook)? Dan heb je namelijk twee jaar garantie op het gehele toestel. Neem contact op met onze klantenservice of meld op de pagina ‘retourneren’ jouw device aan.
retourneren voor retour