Face ID iPhone X

De iPhone X was één van de eerste iPhones met Face ID. Dankzij deze techniek zijn je apps en gegevens veilig opgeslagen, maar ook snel voor jou bereikbaar. Je leest hier hoe Face ID op de iPhone X werkt.


Een iPhone X refurbished ontgrendelen gaat nét wat anders dan bij andere iPhones. De techniek Touch ID maakt namelijk plaats voor Face ID. Zoals de naam al doet vermoeden, scant een iPhone met Face ID het gezicht van de gebruiker in plaats van de vingerafdruk. In dit blog beantwoorden we 5 veel gestelde vragen over Face ID, zodat je alles te weten komt over deze relatief nieuwe techniek!

Hoe werkt Face ID

Vóór je gebruik kunt maken van Face ID, dien je een scan te maken van je gezicht. De camera van de iPhone X refurbished maakt een infraroodscan van je gezicht. Dit gebeurt met maar liefst 30.000 onzichtbare infraroodpunten die worden opgeslagen in het toestel. Face ID wordt geactiveerd als een gebruiker naar het scherm kijkt van de iPhone. De ‘neural engine’ van het toestel maakt een scan en vergelijkt deze met eerder gemaakte gezichtsscans. Is het een match? Dan wordt het toestel dus ontgrendeld.

face id iphone x

Is Face ID ook te gebruiken in het donker?

Zoals gezegd maakt Face ID gebruik van infrarood-technologie en wordt er dus géén foto gemaakt. Hierdoor is Face ID niet afhankelijk van de hoeveelheid licht. Of je nu in het donker staat of in fel zonlicht, Face ID werkt altijd even goed.

Hoe zit het dan met een bril of baard?

Een Face ID scan met de refurbished iPhone X legt dus héél veel punten van je gezicht vast met veel of weinig licht. Daarnaast kun je ook prima gebruik maken van Face ID wanneer je bijvoorbeeld een hoofddeksel, sjaal of pet draagt. Bepaalde veranderingen in gelaatstrekken worden ook probleemloos opgepikt door de camera. Zelfs een zonnebril of flinke baard is niet opgewassen tegen die kracht van infrarood.

Hoe veilig is Face ID op de iPhone X

Zeer veilig! Zelfs nóg veiliger dan Touch ID. De kans dat iemand anders jouw iPhone kan ontgrendelen via Face ID is één op de miljoen. Een kans die 20 keer kleiner is dan met Touch ID. Doordat Face ID gebruik maakt van een 3D scan van je gezicht, lukt het niet om door middel van een foto of masker het toestel te ontgrendelen.

Toch schrik hebben dat iemand anders je toestel wil ontgrendelen? Schakel dan ‘aandacht detectie’ in. Om de iPhone te ontgrendelen ben je verplichtend om naar het scherm te kijken. Deze extra beveiliging staat standaard aan op iPhone.

Ontgrendelen en meer

Gezichtsherkenning heeft als grote voordeel dat je sneller een toestel kunt ontgrendelen. Maar Face ID is meer dan louter een ontgrendel-methode. Het is namelijk óók mogelijk om Face ID in apps of berichten te gebruiken. Zo kun je wachtwoorden automatisch laten aanvullen of een betaling bevestigen. Of wat dacht je van de befaamde Animoji? Pimp je sms’jes met deze vernieuwde versie van je gezicht.

iphone x face id

Face ID werkt niet

Als Face ID niet werkt zijn er een aantal dingen die je kunt proberen:

 • Check of je camera niet bedekt is
 • Herstart je telefoon
 • Kijk of er updates zijn: instellingen, algemeen, software updates
 • Voeg een alternatief uiterlijk toe:
 1. Open het Instellingenmenu op je iPhone.
 2. Ga naar Face ID en toegangscode. Vul je toegangscode in.
 3. Klik op Configureer een ander uiterlijk.
 4. Kijk nu recht in de camera van je iPhone en plaats je gezicht in het kader.
 5. Beweeg je hoofd langzaam in een cirkel om alle kanten van je gezicht vast te leggen.
 6. Klaar? Klik dan op Ga door.
 7. Beweeg nu opnieuw je hoofd in een cirkel.

 • Als dit allemaal niet lukt adviseren we om Face ID opnieuw in te stellen:
 1. Open het Instellingenmenu op je iPhone.
 2. Ga naar Face ID en toegangscode. Vul je toegangscode in.
 3. Klik op Stel Face ID opnieuw in en daarna op Configureer Face ID.
 4. Nu kun je je gezicht opnieuw scannen.  

Conclusie Face ID iPhone X

Kortom, de ontgrendeling van de iPhone X refurbished is top of the bill, veilig en snel. Nadat je dit hebt ingesteld zal je gezicht gescand worden met infrarood in de camera. Face ID kan worden gebruikt voor de ontgrendeling van je iPhone, maar ook wanneer je Apple Pay wilt gebruiken.

Refurbished iPhone X

Bij ons vind je het grootste assortiment refurbished iPhones en iPads. Zo is de iPhone X refurbished verkrijgbaar voor een schrikbarend scherpe prijs. De iPhone X ontvang je inclusief 2 jaar garantie en gratis nieuwe laadaccessoires.