iPhone X Touch ID

Touch ID is één van de manieren waarop je een refurbished iPhone kunt ontgrendelen. Of de refurbished iPhone X ook is te ontgrendelen met Touch ID lees in dit artikel.


iPhone X heeft geen Touch ID

De iPhone X was één van de eerste iPhones met Face ID. Dankzij deze techniek zijn je apps en gegevens veilig opgeslagen, maar ook snel voor jou bereikbaar. De iPhone X refurbished heeft daarom geen Touch ID. Het scherm is ook volledig voorkant vullend. Hierdoor is er geen ruimte voor Touch ID in een homebutton – welke de iPhone X refurbished, dus ook niet heeft.

De iPhone X refurbished ontgrendelen gaat nét wat anders dan bij andere iPhones. De techniek Touch ID maakt namelijk plaats voor Face ID. Zoals de naam al doet vermoeden, scant een iPhone met Face ID het gezicht van de gebruiker in plaats van de vingerafdruk. In dit blog beantwoorden we 5 veel gestelde vragen over Face ID, zodat je alles te weten komt over deze relatief nieuwe techniek!

iphone x face id

Face ID iPhone X

Vóór je gebruik kunt maken van Face ID, dien je een scan te maken van je gezicht. De camera van de iPhone X refurbished maakt een infraroodscan van je gezicht. Dit gebeurt met maar liefst 30.000 onzichtbare infraroodpunten die worden opgeslagen in het toestel. Face ID wordt geactiveerd als een gebruiker naar het scherm kijkt van de iPhone. De ‘neural engine’ van het toestel maakt een scan en vergelijkt deze met eerder gemaakte gezichtsscans. Is het een match? Dan wordt het toestel dus ontgrendeld.

Toegangscode iPhone X

Naast ontgrendelen met Face ID, kun je de refurbished iPhone X ook nog steeds ontgrendelen met een eigen toegangscode. Mocht Face ID bijvoorbeeld een keer niet werken, dan kun je altijd nog de code invoeren.

Ontgrendelen en meer

Gezichtsherkenning heeft als grote voordeel dat je sneller een toestel kunt ontgrendelen. Maar Face ID is meer dan louter een ontgrendel-methode. Het is namelijk óók mogelijk om Face ID in apps of berichten te gebruiken. Zo kun je wachtwoorden automatisch laten aanvullen of een betaling bevestigen. Of wat dacht je van de befaamde Animoji? Pimp je sms’jes met deze bijzondere versie van je gezicht.

face id iphone x

Conclusie Touch ID iPhone X

Kortom, de ontgrendeling van de refurbished iPhone X gaat via Face ID in plaats van Touch ID. Deze vernieuwde techniek scant je gezicht met infrarood in de camera aan de voorzijde. Face ID kan worden gebruikt voor de ontgrendeling van je iPhone, maar ook wanneer je Apple Pay wilt gebruiken.

 

iPhone X refurbished

Bij ons vind je het grootste assortiment refurbished iPhones en iPads. Zo is de refurbished iPhone X verkrijgbaar voor een schrikbarend scherpe prijs. De iPhone X ontvang je inclusief 2 jaar garantie en gratis nieuwe laadaccessoires.