iPhone 12 vs iPhone 12 Mini

Aan het einde van 2020 onthulde Apple de iPhone 12 als opvolger van de populaire iPhone 11. Met een nieuw vierkant industrieel ontwerp, de A14 Bionic-chip, een OLED-beeldscherm en MagSafe. Voor het eerst heeft Apple ook een kleinere versie van de iPhone onthuld: iPhone 12 Mini.

iphone 12 en 12 mini kopen

De afgelopen jaren hebben we de Apple iPhone steeds groter zien worden. En na de populariteit van de iPhone SE refurbished met zijn kleine formaat, heeft Apple eindelijk de wens van Apple-fans ingelost met een opvolgende kleine iPhone: de iPhone 12 Mini refurbished. De iPhone 12 Mini heeft echter wel een paar opmerkelijke verschillen met de vorige kleine iPhone, de iPhone SE, maar ook zijn er verschillen met zijn grotere broer de refurbished iPhone 12. De iPhone 12 Mini is ook iets goedkoper dan de iPhone 12. We helpen je hieronder bij het beantwoorden van de vraag welke van deze twee iPhones het beste bij je past en laat zien wat je mist als je voor het kleinere model kiest.

Een vergelijking tussen de iPhone 12 en de iPhone 12 Mini

De iPhone 12 refurbished en iPhone 12 Mini refurbished delen vrijwel geheel dezelfde functies. Beide telefoons hebben dezelfde OLED Super Retina XDR-schermtechnologie, A14 Bionic-processor, 5G-connectiviteit, dubbele en 12MP Ultra Wide- en Wide-camera's, en zijn verkrijgbaar in dezelfde kleuren. Interessanter is waar de twee toestellen verschillen.

iphone 12 vs. iphone 12 mini

iPhone 12

  • 6.1-inch OLED Super Retina XDR-display met een resolutie van 2532 x 1170 pixels bij 460 ppi
  • Minder opvallende inkeping door groter schermformaat
  • Batterijlevensduur met tot 17 uur video afspelen
  • Gewicht van 164 gram

iPhone 12 Mini

  • 5.4-inch OLED Super Retina XDR-display met een resolutie van 2340 x 1080 pixels bij 476 ppi
  • Opvallendere inkeping door kleiner displayformaat
  • Batterijlevensduur tot 15 uur voor het afspelen van video's
  • Gewicht van 135 gram
iphone 12 mini groen randen

Schermafmeting: het grootste verschil

Het meest opvallende verschil tussen de iPhone 12 en iPhone 12 Mini refurbished is het formaat van het beeldscherm. De iPhone 12 refurbished heeft een formaat van 6.1 inch, en de 12 Mini heeft een formaat van 5.4 inch. Dit betekent dat de grotere telefoon meer zal kunnen weergeven, waarbij de elementen van apps verder uit elkaar staan en onderdelen zoals het toetsenbord groter zijn. De kleinere telefoon is weer veel beter op te bergen in een broekzak en gemakkelijk met één hand te bedienen.

De beeldschermen zelf maken gebruik van exact dezelfde technologieën en hebben dezelfde functies, maar de belangrijkste reden om de voorkeur te geven aan de iPhone 12 Mini zal zijn omdat deze beter in de hand ligt en gemakkelijker met één hand te gebruiken is. Dit kan dan ook per persoon verschillen.

Aangezien de inkeping aan de bovenkant van het scherm, waarin de TrueDepth-camera aan de voorkant zit, neemt deze op de iPhone 12 Mini iets meer ruimte in beslag op de grotere iPhones.

iphone

Afmetingen en gewicht

Als kleinere telefoon heeft de iPhone 12 Mini refurbished uiteraard een kleinere lengte en breedte dan de iPhone 12 refurbished. De iPhone 12 Mini is 15,2 mm korter en 7,3 mm smaller dan de iPhone 12. Beide telefoons hebben echter dezelfde dikte van 7,4mm. De iPhone 12 Mini is ook 29 gram lichter dan zijn grotere tegenhanger, op slechts 135 gram in totaal.

Batterijduur

De iPhone 12 kan volgens Apple tot 17 uur video aan één stuk afspelen. Maar omdat de iPhone 12 Mini veel kleiner is, kan er ook maar een kleinere batterij in. Dit betekent dat de iPhone 12 Mini naar verluidt tot 15 uur video's kan afspelen. De werkelijke batterijduur voor beide toestellen zal waarschijnlijk lager zijn dan de schattingen van Apple, omdat gemengd gebruik anders kan uitvallen dan het afspelen van video.

iphone 12 5g

Als de gebruiksduur van de batterij voor jou het belangrijkste punt is, dan is de iPhone 12 Mini misschien niet de beste keuze. Als je voor de iPhone 12 Mini kiest, moet je er rekening mee houden dat je hem veel vaker moet opladen dan bij een groter toestel. De grotere batterij in de iPhone 12 heeft een hogere capaciteit en kan daarom een langere batterijduur bieden.

Conclusie

Schermgrootte is uiteindelijk een kwestie van persoonlijke voorkeur, en Apple biedt de iPhone 12-lijn aan in drie verschillende formaten om aan de behoeften van alle gebruikers te voldoen. Aangezien de iPhone 12 refurbished en iPhone 12 Minifuncties delen, en alleen verschillen als het gaat om de praktische bijwerkingen van het hebben van een kleiner apparaat, komt het neer op individuele smaak en wensen.

De iPhone 12 Mini refurbished lijkt te zijn ontworpen voor fans van kleine telefoons, en levert geen functies in vergeleken met de iPhone 12 van volledig formaat. Voor veel klanten zal het kopen van de iPhone 12 Mini gewoon zijn of vormfactor belangrijker is dan de iets kortere batterijduur.

iPhone 12 kleuren

De iPhone 12 en iPhone 12 Mini zijn uitgebracht in 5 'serie-eigen' kleuren: Zwart, Wit, Rood, Blauw en Groen. Kort daarna wist Apple de wereld te verrassen met een nieuwe uitvoering, namelijk Paars.

iPhone 12 blauw

iphone 12 blauw

iPhone 12 paars

iphone 12 paars

iPhone 12 groen

iphone 12 groen

iPhone 12 rood

iphone 12 rood

iPhone 12 zwart

iphone 12 zwart

iPhone 12 wit

iphone 12 wit