iPhone 14 Plus vs Pro: design tegenover formaat?

31 Maart 2024 - 6 min. read time
iPhone 14 Plus vs Pro: design tegenover formaat?

In de steeds evoluerende wereld van smartphones blijft Apple vooroplopen met zijn nieuwste aanbod. De lancering van de iPhone 14-serie heeft wederom de aandacht getrokken van technologie-enthousiastelingen wereldwijd. Onder deze nieuwe modellen vallen de iPhone 14 Plus en de iPhone 14 Pro, die elk unieke eigenschappen en mogelijkheden bieden. In dit artikel duiken we dieper in de verschillen tussen deze twee modellen, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken die past bij jouw behoeften en voorkeuren.


Verschil tussen iPhone 14 Plus vs Pro

Dit zijn de verschillen tussen de iPhone 14 Plus en de 14 Pro kort samengevat:

  • Design
  • Formaat
  • Schermhelderheid
  • Camera
  • Chip

Design en display

De iPhone 14 Plus en de iPhone 14 Pro delen veel designelementen, zoals het elegante, minimalistische ontwerp waar Apple bekend om staat. Echter, de iPhone 14 Pro onderscheidt zich met zijn ProMotion-technologie, die een schermverversingssnelheid tot 120Hz biedt voor vloeiendere scroll- en animatie-ervaringen. Hoewel beide modellen een indrukwekkend Super Retina XDR-display hebben, biedt de iPhone 14 Pro door zijn ProMotion-technologie een merkbaar vloeiendere gebruikerservaring. Daarnaast het scherm van de iPhone 14 Pro met 2000 nits piekhelderheid een stuk helderder dan de iPhone 14 Plus. Verder beschikt de iPhone 14 Pro ook nog eens over Dynamic Island. Een last, but definitely not least: de iPhone 14 Plus is met haar 6,7 inch een stukje groter dan de iPhone 14 Pro (6,1 inch). De iPhone 14 Pro weegt 206 gram en de 14 Plus 203 gram, dus in gewicht zit weinig verschil.

iPhone 14 Plus vs Pro naast elkaar

Cameraverschil iPhone 14 Plus vs Pro

Het camerasysteem is een cruciaal onderdeel voor veel gebruikers bij het kiezen van een nieuwe iPhone. De iPhone 14 Plus biedt een geavanceerd dubbel camerasysteem dat indrukwekkende foto's en video's produceert. De iPhone 14 Pro gaat echter een stap verder met een drievoudig camerasysteem, inclusief een telelens voor optische zoom, een groothoeklens, en een ultragroothoeklens. Bovendien beschikt de iPhone 14 Pro over de nieuwe Photonic Engine, die voor een aanzienlijke verbetering zorgt in foto's bij weinig licht. Deze geavanceerdere cameramogelijkheden maken de iPhone 14 Pro de voorkeursoptie voor fotografie-enthousiastelingen. Daarnaast beschikt de iPhone 14 Pro ook over een 48 megapixel hoofdlens, waar de iPhone 14 Plus een 12 megapixel hoofdlens heeft.

iPhone 14 Plus vs Pro camera

Prestaties en processor

Onder de motorkap vinden we nog meer verschillen tussen de iPhone 14 Plus en de iPhone 14 Pro. De iPhone 14 Pro wordt aangedreven door de nieuwere A16 Bionic chip, die niet alleen sneller is maar ook efficiënter dan de A15 Bionic chip in de iPhone 14 Plus. Deze verbeterde prestaties betekenen snellere laadtijden, soepelere gameplay en over het algemeen een meer responsieve ervaring op de iPhone 14 Pro. Desalniettemin is de iPhone 14 Plus nog steeds enorm snel.

iPhone 14 Plus vs Pro batterij

Batterijduur en opladen iPhone 14 Plus vs Pro

Hier kunnen we vrij kort over zijn: de iPhone 14 Plus heeft vanwege haar grotere formaat en relatief zuinigere scherm een langere accuduur.

Conclusie over de verschillen tussen de iPhone 14 Plus vs Pro

De keuze tussen de iPhone 14 Plus refurbished en de iPhone 14 Pro komt uiteindelijk neer op persoonlijke voorkeur en prioriteiten. Zoek je een groot scherm en solide prestaties tegen een meer betaalbare prijs? Dan is de iPhone 14 Plus een uitstekende optie. Ben je echter op zoek naar de beste cameramogelijkheden, top-of-the-line prestaties en displaytechnologie, dan is de iPhone 14 Pro de duidelijke keuze. Ongeacht welk model je kiest, beide iPhones bieden de kwaliteit en betrouwbaarheid die we van Apple gewend zijn, waardoor je verzekerd bent van een premium smartphone-ervaring.

Refurbished iPhone kopen

Ben je op zoek naar een betaalbare iPhone? Denk dan eens na over het aanschaffen van een refurbished iPhone. Forza onderwerpt elke iPhone aan een grondige inspectie van het begin tot het eind, uitgevoerd door ervaren technici met behulp van geavanceerde software. Door onze strenge kwaliteitscontroles zijn we trots het keurmerk Refurbished te mogen voeren. Wanneer je jouw bestelling plaatst op een werkdag of zondag vóór 22:30, ligt je refurbished iPhone de volgende dag al bij je op de deurmat!

vergelijking
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?