iPhone X vs iPhone 11

iPhone X vs iPhone 11

Ben je toe aan een veelzijdige én voordelige iPhone? Lees dan vooral verder. We vertellen je meer over het verschil en tussen de iPhone X en iPhone 11.


Apple iPhone X

Uitgebracht in 2017

De iPhone X heeft de smartphone-wereld compleet veranderd. Dit baanbrekende toestel bezat namelijk alle smartphone-elementen die we vandaag de dag nog veel terugzien. Het volledige randloze OLED-beeldscherm, het ontgrendelen met Face ID en draadloos opladen.

De iPhone X is door Apple als premium toestel op de markt gebracht. Hiervoor krijg je dus wel een veelzijdig toestel bestaande uit hoogwaardige materialen.

De introductieprijs van ver boven de duizend euro loog er dan ook niet om: €1159.

Gelukkig is de iPhone X refurbished bij Forza verkrijgbaar tegen een zeer scherp tarief. 

Apple iPhone 11

Uitgebracht in 2019

Gezien de iPhone 11 twee jaar na de iPhone X is uitgebracht, loopt het qua innovaties op veel fronten voor. Toch zijn er punten waarop de iPhone X nog steeds hogere punten haalt. Bijvoorbeeld het OLED-beeldscherm. De keuze voor LCD heeft er onder meer voor gezorgd dat de iPhone 11 voordeliger kan worden aangeboden.

Voor de iPhone 11 heeft Apple goedkopere materialen gebruikt. Daarbij is de introductieprijs ook een paar honderd euro minder dan die van de iPhone X.

De iPhone 11 werd door Apple op de markt gebracht voor €809.

Gelukkig is de iPhone 11 refurbished bij Forza verkrijgbaar tegen een zeer scherp tarief. 

iphone 11 refurbished kopen

Afmetingen iPhone X vs iPhone 11

De iPhone 11 is groter dan de iPhone X. Dit geldt zowel voor de behuizing als voor het beeldscherm. Qua lengte telt de iPhone X zo’n 14 centimeter, waar de iPhone 11 met 15 centimeter ietsjes groter is.

X: Met het 5.8 inch OLED-beeldscherm is de volledige voorkant van de iPhone X gevuld. De randen rondom de iPhone X zijn van roestvrijstaal en de achterkant is afgewerkt met glas.

11: Met het 6.1 inch LCD-beeldscherm is de volledige voorkant van de iPhone 11 gevuld. De randen zijn gemaakt van aluminium en de achterkant is van glas. Doordat zowel de iPhone X als iPhone 11 een glazen achterkant hebben zijn beide toestellen draadloos op te laden.

Lees hier meer over het verschil tussen LCD en OLED

Verschil iPhone X vs iPhone 11

De X was staat voor 10 en was dan ook de toepasselijke jubileum-editie tijdens het 10-jarig bestaan van Apple. Gezien de iPhone X zijn tijd al ver vooruit was zijn er veel overeenkomsten met de iPhone 11 te vinden. Bijvoorbeeld een stuk meer dan we zien met de iPhone 8, die in hetzelfde jaar als de iPhone X is uitgebracht. Eén van de verschillen tussen de iPhone X en iPhone 11 hebben we al genoemd: het beeldscherm. Waar het scherm van de iPhone 11 is voorzien van de LCD-technologie is de iPhone X uitgerust met een OLED-scherm. Doordat de iPhone X beschikt over een OLED-scherm zijn er een paar voordelen. Zo zijn de contrasten beter, zie je meer details door meer pixels en is het scherm strakker op de rand afgewerkt door de meer buigzame OLED-techniek. Qua resolutie moet de iPhone 11 het doen met 1792×828 pixels, waar de iPhone X 2436×1125 beeldpunten kan tonen.

Batterijduur: iPhone X vs iPhone 11

De batterijduur van de iPhone X is een stuk langer dan de batterij van de iPhone 11. Zo beschikt de iPhone 11 over een 3110 mAh batterij, waar de iPhone X een batterij met 2716 mAh heeft. Nou kunnen we natuurlijk niet helemaal blindstaren op deze cijfers, daar waar de processor en efficiëntie van de chip ook een belangrijke rol spelen. Ondanks dit laten de nodige tests ons weten dat de 11 het langer volhoudt dan de iPhone X.

Verschil iPhone X en 11 camera

Verschil camera iPhone x en 11

Allebei de iPhones zijn uitgerust met goede camerasystemen. Zo heeft de iPhone X als de iPhone 11 een dubbele 12 megapixel camera aan de achterzijde. Aan de voorzijde is de iPhone 11 met een 12 megapixel camera beter uitgerust. De iPhone X beschikt over een 7 megapixel selfie-camera. De iPhone 11 heeft daarbij nog een aantal interessante extra’s. Wat te denken van de nachtmodus, betere flitsers en studio effecten zoals Bokeh en Depth Control.

Op het gebied van zoomen ga je met de iPhone 11 ook plaatjes van ver beter en scherper op je scherm toveren. De iPhone X heeft 10 keer digitale zoom, de iPhone 11 de helft. Daarnaast heeft de iPhone 11 wel weer 2 keer optische zoom. Optische zoom is beter daar waar het object naar voren haalt en dan vastlegt. Bij digitale zoom is er meer kans op kwaliteitsverlies. Dit komt doordat de camera een beeld vastlegt en hier met digitale zoom naar voren haalt.

Kleuren iPhone X vs iPhone 11

De iPhone X is verkrijgbaar in Space Grey en Silver. De iPhone 11 daarentegen is beschikbaar in 6 unieke kleuren.

Is iPhone X de juiste keuze voor mij?

De iPhone X is nog iedere euro waard. Zoals gezegd was dit toestel zijn tijd al ver vooruit. Hierdoor beschikt het over technieken die nog steeds helemaal de max zijn. En… zelfs opgewassen zijn tegen de iPhone 11. De iPhone X is refurbished ook honderden euro’s voordeliger. Dit kan een belangrijke reden zijn om de X boven de iPhone 11 te verkiezen. Als je het scherpere OLED-beeldscherm en het slankere 5.8 inch model je meer aanspreken, zal de iPhone X ook de betere keuze zijn.

Kortom, als je voor de iPhone X kiest hecht je waarde aan:

  • Schermdetails: de iPhone X heeft meer pixels - Kleur en contrast: het OLED-scherm van de iPhone X heeft een rijkere kleurweergave dan het LCD van de iPhone 11.
  • Prijs iPhone X refurbished: krachtig, veelzijdig, premium uitstraling, de iPhone X is dan wel ietsjes ouder, maar vinkt nog steeds heel veel wannahaves af. Dat alles komt refurbished een stuk voordeliger.

iPhone X refurbished

Is iPhone 11 de juiste keuze voor mij?

De iPhone 11 refurbished is stukken goedkoper dan nieuw. Desondanks is de 11 een stukje duurder dan de iPhone X. Dit komt vooral doordat de iPhone 11 in 2019 en de iPhone X in 2017 is uitgebracht. Hierdoor heeft de iPhone 11 refurbished een nieuwe, snellere en efficiëntere processor. Hierdoor heb je meer rekenkracht voor zwaardere taken en gaat de batterij langer mee. Doordat de iPhone 11 als instapmodel naast de iPhone 11 Pro op de markt is gebracht is de 11 ook budgetvriendelijker. Het camerasysteem van de iPhone 11 is iets beter en uitgebreider dan dat van de iPhone X. En als je liever een groter scherm wenst, dan zal de kijk- en gebruikservaring het beste zijn op het 6.1 inch beeldscherm van de iPhone 11.

Kortom, als je voor de iPhone 11 refurbished kiest hecht je waarde aan:

  • Prestaties: de A13 chip is twee generaties nieuwer en daardoor krachtiger dan de A11 van de iPhone X.
  • Schermgrootte: de iPhone 11 heeft een scherm van 6.1 inch. Dit is in tegenstelling tot de 5.8 inch van de iPhone X een stuk groter.
  • Camera: de iPhone 11 beschikt over een fantastisch dubbel camerasysteem 

Verschil iPhone X en 11: nu is het de beurt aan jou. Wat denk jij, iPhone X of 11? 

iPhone 11 refurbished

Refurbished iPhone

De iPhone X en iPhone 11 zijn beide refurbished verkrijgbaar bij Forza. Je vindt bij ons een groot gamma met onder meer jouw nieuwe refurbished iPhone met Keurmerk Refurbished.

Daarbij ontvang je ook nog eens twee jaar garantie. Hierdoor is het niet alleen op de korte maar ook op de lange termijn een zeer interessante investering. Weet jij al welke iPhone het gaat worden? Mocht je nog vragen hebben, onze servicedesk staat voor je klaar!

verschil iphone x iphone 11
← Vorige Volgende →