iPhone SE 2020 camera

Een belangrijk onderdeel van de iPhone is de camera. Je wilt je favoriete momenten natuurlijk wel goed kunnen vastleggen. Hier lees je het antwoord op de vraag: hoe goed is de iPhone SE 2020 camera? Voor een completer beeld vergelijken we onder meer de iPhone 8 en iPhone 11 Pro camera's met de iPhone SE 2 camera.


Als we het hebben over de camera, dan spreken we vandaag de dag al snel over het gehele camerasysteem. Dit systeem in totaal is verantwoordelijk voor de professionele foto’s en video’s die je met de iPhone SE zult gaan maken. Zo bevindt zich aan de voor- en achterkant een lens met sensoren. En zijn er nog meer zaken en technieken die de kwaliteit bepalen. In dit artikel spijkeren we je volledig bij, zodat jij weet wat je mag verwachten en de beste foto’s en video’s kunt maken van ieder moment.

 

iphone se 2020 cameraiphone se 2020 camera

iPhone SE 2020 camera specs

Van optische beeldstabilisatie tot HDR. De iPhone SE 2020 refurbished beschikt over straffe specs die de ware fotograaf in jou nog meer zullen ondersteunen. Hieronder vind je de belangrijkste iPhone SE 2020 camera specs onder elkaar:

 

Hoofdcamera: enkele lens

12 MP, f/1.8 (wide),
PDAF (dual pixel autofocus),
OIS (optische beeldstabilisatie)
Features
Quad-LED,
Dual-tone flash,
HDR (High Dynamic Range),
Panorama

Selfie camera

Enkele lens
7 MP, f/2.2
Features
HDR
Video
1080p: 30fps; gyro-EIS

Video

4K: 24/30/60fps,
1080: 30/60/120/240fps,
HDR (High Dynamic Range),
OIS (optische beeldstabilisatie),
stereo geluid opname

Effecten en HDR

De iPhone SE 2020 camera is vergelijkbaar met het systeem van de iPhone XR. Zo beschikken ze allebei over een enkele 12 megapixel camera aan de achterzijde en een 7 megapixel selfiecamera aan de voorzijde. De grootste verschillen tussen de iPhone SE 2020 camera en de iPhone XR camera zijn effecten.

 

iPhone SE 2020 portrait modusiPhone SE 2020 portrait modus

Portretmodus

Zo beschikt de iPhone SE 2020 camera over meer lichteffecten. Hierdoor heb je met de SE 2020 een betere portretmodus en een hoog dynamisch bereik (HDR).

Ter vergelijking: de iPhone 8 beschikt ook over een 12 megapixel camera aan de achterzijde en een 7 megapixel frontcamera. Echter heeft dit toestel geen Portretmodus en Smart HDR. Dankzij HDR zou je nog beter details, highlights en schaduwen kunnen vastleggen.

Heldere foto’s

De iPhone SE maakt heldere, kleurrijke foto's. Als je dit weer vergelijkt met de iPhone 11 Pro dan zal dit het betere camerasysteem van de twee hebben. Dit is toe te kennen aan de drievoudige lens met 12 megapixels. Contrasten, kleuren en details zijn bij de 11 Pro daardoor nog iets beter dan bij de iPhone SE 2020 camera. Ondanks dit maak je in de meeste situaties met zowel de iPhone 8, de iPhone 11 Pro als de iPhone SE 2020 camera zeer schone foto’s.

Enkel lens

In tegenstelling tot de iPhone 11 en iPhone 11 Pro, beschikt de iPhone SE 2020 camera niet over nachtmodus. Dit zorgt er vooral voor dat je in omgevingen met weinig licht, zonder flitser, goede foto’s maakt. Dit komt vooral doordat de enkele 12 megapixel lens van de iPhone SE 2020 minder licht opvangt dan de dubbele en driedubbele camera op de iPhone 11 en 11 Pro.

iPhone se 2020 fotoiPhone se 2020 foto

iPhone SE 2 4k video

Met de iPhone SE 2 camera maak je video’s in 4K. Hierdoor leg je ieder moment nog gedetailleerder vast. Wellicht zegt het op zichzelf niet veel. Daarom is het goed om te weten dat 4K ook wel UltraHD of UHD genoemd en de opvolger is van 1080 Full HD.

Conclusie: iPhone SE 2020 camera

De iPhone SE 2020 camera heeft misschien niet alle toeters en bellen die je op de iPhone 11 of iPhone 11 Pro terugziet. Ondanks dit is het een zeer goed camerasysteem voor degene die op zoek zijn naar een iPhone die, zonder al te veel extra’s, hoge kwaliteit foto’s kan maken.

Refurbished iPhone SE 2020 kopen

Wil je ook beschikken over een toestel op het scherpst van de snede van prijs en kwaliteit? De iPhone SE 2020 camera is eenvoudig te bedienen, maar zal ieder moment perfect vastleggen. Of je nu een foto of video maakt, ze zijn van hoge kwaliteit. Daarbij beschik je over professionele technieken zoals de portretmodus. Dit tilt jouw foto's naar een nog hoger niveau. De iPhone SE 2020 refurbished kopen? Dan bespaar je fors ten opzichte van de nieuwprijs en geniet je ook nog eens van 2 jaar garantie. Bekijk de actuele prijs van de iPhone SE 2020 refurbished en welke kleuren er op voorraad zijn voor meer info over jouw volgende aanwinst.