iPhone X vs. iPhone SE 2020

25 Oktober 2021 - 4 read time
iPhone X vs. iPhone SE 2020

iPhone X is in 2017 als hét premium-model van Apple gelanceerd. iPhone SE 2020 is als budget-toestel gelanceerd, maar dan wel drie jaar later in 2020. Hieronder vergelijken we de iPhone X met de iPhone SE 2020.


iPhone X nog steeds relevant

iPhone X werd tijdens het 10-jarig jubileum van Apple’s iPhone geïntroduceerd. De premium iPhone die eind van 2017 de wereld veroverde bezat iedere smartphone-innovatie die op dat moment wenselijk was. Innovaties die vandaag de dag nog steeds wenselijk zijn. Van een kraakhelder OLED-beeldscherm, een dubbele camera, tot ontgrendeling via Face ID. Het ontwerp was rond, slank en daardoor zeer elegant. Dit kwam mede door de fraaie afwerking met de roestvrijstalen randen. Het toestel beschikt over een A11 chip. De premium iPhone X was te verkrijgen voor ook een premium-bedrag. Een torenhoog bedrag van € 1159,-. Gelukkig vind je de iPhone X nu schrikbarend scherp geprijsd refurbished bij Forza.

Hoe verhouden de iPhones zich tot elkaar? iphone x inch
Even wat meer achtergrondinformatie. De iPhone X is tegelijk met de iPhone 8 in 2017 uitgebracht. De iPhone X refurbished gekenmerkt door zijn volledige voorkant-vullende scherm. De iPhone 8 is te herkennen aan het kleinere 4.7 inch scherm en de Touch ID thuisknop onderaan het beeldscherm. De iPhone SE 2020 lijkt kwam ontwerp het meest op de iPhone 8.

iPhone SE 2020 scherpe prijs-kwaliteit

iPhone SE 2020 is met zijn 4.7 inch scherm compacter dan de iPhone X. Daarbij heeft de refurbished iPhone SE 2020 een Touch thuisknop aan de onderkant van het scherm. Dit is ideaal voor Apple-gebruikers die een fysieke thuisknop fijner vinden. Aan de achterkant vind je een 12 megapixel camera. De iPhone SE 2020 beschikt over een A13 Chip. Het toestel is door Apple uitgebracht als budgetmodel met een budget-prijs, € 489

iPhone X vs iPhone SE 2020: ontwerp

Van het 5.8 inch OLED-beeldscherm van de iPhone X, tot aan het 4.7 inch beeldscherm van de iPhone SE 2020. Naast de schermafmetingen is het iPhone X-ontwerp dat wat je kent van de smartphone van de afgelopen jaren. Dat wil zeggen, groter en een voorkant-vullend scherm. Het ontwerp van de iPhone SE 2020 refurbished is twee druppels water de iPhone 8. Voor degene die verkocht zijn aan de refurbished iPhone 8 en op zoek zijn naar een update zonder te veel op het bekende gebruiksgemak in te leveren, heeft de iPhone SE 2020 het beste design.

iphone x vs. iphone se 2020

iPhone X vs iPhone SE 2020: processor

Doordat de iPhone SE in 2020 is uitgebracht en de iPhone X in 2017 heeft de jongste de snelste en meest efficiënte processor. Het geluk treft dat de eigen chip van Apple al jaren ver voorloopt op de concurrentie. Daarom is de iPhone 11 chip zoals in de iPhone X nog steeds zeer snel en efficiënt en daardoor meer dan geschikt voor bovengemiddeld zware taken. Echter, de iPhone 2020 refurbished heeft is simpelweg 3 jaar jonger. Dit betekent dat Apple veel verbeteringen heeft kunnen doorvoeren. Naar verwachting is de iPhone SE 2020 hierdoor ook langer voorzien van iOS-software updates.

iPhone X vs iPhone SE 2020: camera

Waar de iPhone X is uitgerust met een dubbele 12 megapixel camera beschikt de iPhone SE 2020 over een enkel 12 megapixel aan de achterzijde. Zo is de refurbished iPhone X uitgerust met een groothoeklens en een telelens, daar waar de iPhone SE 2020 een enkele 12 megapixel groothoek-camera heeft. De SE 2020 wordt dan wel geleverd met één van de belangrijkste features van dat moment: portretmodus. Dankzij deze optie wordt je onderwerp scherp en zal de achtergrond vervagen.

De iPhone X heeft niet alleen een portretmodus die werkt op de camera aan de achterkant, maar ook eentje die werkt op de voorkant, dankzij het TrueDepth-camerasysteem.

Aan de voorkant vind je bij de iPhone SE refurbished en iPhone X refurbished een selfie-camera met 7 megapixels. Hiermee kun je naast geweldige selfies ook goede FaceTime-gesprekken voeren.

Dankzij Smart HDR kan de camera van de iPhone SE 2020 refurbished gezichten herkennen. Deze slimme techniek zagen we voor het eerst in de iPhone 11-serie. De camera kan heel veel info via de lens uiterst efficiënt tot het mooiste plaatje verwerken, waardoor ieder detail een stuk beter zichtbaar wordt.

De dubbele camera van de iPhone X is onder meer uitgerust met optische beeldstabilisatie. Met de telelens kun je onder meer 2x optisch zoomen.

iphone se 2020 vs. iphone x

iPhone X vs. iPhone SE 2020: ontgrendelen

De iPhone X heeft Face ID gezichtsherkenning waarmee je het toestel ontgrendeld. De iPhone SE 2020 heeft een fysieke knop onderaan het scherm met een Touch ID vingerafdrukscanner. Beide technieken zorgen ervoor dat al jouw apps en gegevens goed beveiligd zijn. Allebei de toestellen zijn daarnaast ook nog met een toegangscode te ontgrendelen.

iPhone X vs. iPhone Se 2020: dit is de beste keuze

iPhone X kopen, de beste keuze als:

  • Een kraakhelder middelgroot 5.8 inch OLED-scherm jouw voorkeur heeft
  • het slanke, elegante, zacht afgeronde design je aanspreekt
  • de iPhone wilt ontgrendelen met Face ID
  • een iPhone zoekt voor de komende 2 jaar

iPhone SE 2020 kopen, de beste keuze als je:

  • een handzaam 4.7 inch scherm prettiger is in bediening
  • snelheid en accuduur enorm belangrijk vindt
  • De Touch ID vingerafdrukscanner jouw voorkeur heeft
  • een iPhone zoekt voor de komende 4 jaar
iphone X ontwerp

iPhone refurbished

Bij ons vind je het grootste assortiment refurbished iPhones en iPads. Zo zijn de iPhone SE 2020 en iPhone X refurbished verkrijgbaar voor een schrikbarend scherpe prijs. De iPhone X ontvang je inclusief 3 jaar garantie (sinds 1 juni 2023) en gratis nieuwe laadaccessoires.

verschillen
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?