iPhone XR: wereldwijd razend populair

De iPhone XR kun je sinds oktober 2018 kopen. De XR werd geïntroduceerd als ‘budget toestel’ en verkocht voor een prijs die je van Apple niet zo snel zou verwachten. Hoewel veel mensen vaak uitkijken naar de grote toptoestellen, heeft Apple met de iPhone XR een toestel uitgebracht dat wereldwijd – ook bij Forza Refurbished – populair is om te kopen. Het geheim? Een toestel in vele vrolijke kleuren van uitstekende kwaliteit voor een relatief lage prijs. Wat de iPhone XR nou precies zo succesvol maakt, lees je terug in dit blogartikel.

De iPhone XR is met oog voor budget én kwaliteit geproduceerd

De iPhone XR had in 2018 een introductieprijs vanaf €859. Dat is voor Apple uitzonderlijk laag, zeker als je het vergelijkt met de iPhone X uit 2017 en de iPhone XS uit 2018. Beide toestellen hadden een introductieprijs vanaf €1.159. De iPhone XR is met oog voor budget geproduceerd en dat spreekt veel mensen aan. Dit toestel beschikt - in tegenstelling tot de X en XS - over een LCD-scherm, een aluminium frame en een enkele camera. Betekent dit dat je met een afdankertje te maken hebt? Zeker niet! De iPhone XR heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding. Dat – in combinatie met de vrolijke kleuren - geeft voor veel mensen de doorslag om dit toestel te kopen. Daar krijg je onder andere het volgende voor terug:

Razendsnelle A12-chip

Snelheid staat boven alles dus bij de iPhone XR zit je goed. Het toestel beschikt namelijk over een krachtige, razendsnelle A12 Bionic processor (het hart van de iPhone). Augmented Reality games, fotobewerking en andere zware taken zijn voor deze processor geen enkel probleem.

Heel veel scherm

De iPhone XR beschikt over een 6.1-inch LCD-scherm. Ideaal voor als je een Plus- of Max-model te groot vindt, maar een standaard model te klein. Het scherm bedekt vrijwel de hele oppervlakte en beschikt over 326 pixels per inch (ppi). Het OLED-scherm van de duurdere iPhone XS is in theorie beter, maar omdat dit scherm over minder ppi beschikt, is het scherm van de XR vergelijkbaar met die van de XS. Kortom: de XR heeft een kraakhelder scherm met uitstekende contrasten dat niet voor de toptoestellen onder doet.

Verbazingwekkend goede camera

De iPhone XR heeft een 7-megapixel camera aan de voorkant en een enkele 12-megapixel camera aan de achterkant. Apple maakt gebruik van een slimme techniek – die computational photograpy wordt genoemd – om met één lens bijna net zo mooie foto’s te maken als met een dubbele lens. De techniek gebruikt uit meerdere frames de mooiste elementen om tot een perfect eindbeeld te komen. Ook prachtige foto’s met de portretmodus en groothoeklens, en video’s in 4K, zijn voor dit toestel geen enkel probleem.

Verbluffende accuduur

De batterijduur is een groot pluspunt van de iPhone XR. Bij normaal gebruik gaat de batterij tot wel twee dagen mee. Dat komt onder meer omdat een LCD-scherm minder energie verbruikt dan een OLED-scherm. De XR ondersteunt snelladen, maar hiervoor heb je wel een losse kabel en de benodigde stekker nodig. Ook draadloos opladen is mogelijk.

iPhone XR, het succesvolle device van Apple

Wist je dat de iPhone XR het meest succesvolle toestel van Apple tot nu toe is? In het derde kwartaal van 2019 had het toestel een wereldwijd marktaandeel van 3% en liet het concurrerende toestellen als de Samsung Galaxy A50, de Huawei P30 en de Oppo A9 ver achter zich. Met de combinatie ‘hoge kwaliteit – betaalbare prijs’ heeft Apple met de iPhone XR de perfecte balans gevonden. De cijfers die afkomstig zijn van Counterpoint Research bevestigen dat. marktaandeel smartphone verkoop 2019 kwartaal 3

iPhone 8 is de concurrent

Ook bij Forza is de refurbished iPhone XR om bovengenoemde redenen een razend populair toestel, maar hij heeft wel concurrentie van de iPhone 8. In 2019 was de iPhone 7 het best verkochte toestel en naar alle verwachtingen wordt 2020 het jaar van de iPhone 8. Als je nog niet zonder de thuisknop met Touch ID kunt en niet het nieuwste van het nieuwste nodig hebt, is de iPhone 8 een uitstekend alternatief. Met zijn krachtige en snelle processor is dit toestel je ook in 2020 en 2021 uitstekend van dienst. In ons uitgebreide blogartikel kun je alles over de iPhone 8 lezen.

Een refurbished iPhone XR kopen is nóg voordeliger

De iPhone XR kun je kopen voor een lagere prijs dan je misschien van Apple gewend bent. Door bij Forza de iPhone XR als refurbished toestel aan te schaffen, ben je nóg voordeliger uit. Je kunt hierbij je oude iPhone inruilen, zodat het voordeel nog hoger op loopt. Waar wacht je nog op? Shop je favoriete kleur nu bij Forza.