Is de iPhone 12 Mini waterdicht?

20 Mei 2023 - 3 minute read time
Is de iPhone 12 Mini waterdicht?

De iPhone 12 Mini is een van de nieuwste smartphones van Apple en het is geen geheim dat Apple erom bekend staat dat ze hun producten met veel aandacht voor detail ontwerpen en produceren. Een van de belangrijkste aspecten van een moderne smartphone is de waterdichtheid en de iPhone 12 Mini is geen uitzondering.


Heeft de iPhone 12 Mini ip68-classificatie?

De iPhone 12 Mini heeft een IP68-classificatie, wat betekent dat het apparaat bestand is tegen stof, vuil en water tot op zekere hoogte. De "6" in de IP68-classificatie geeft aan dat het apparaat volledig stofdicht is en de "8" geeft aan dat het apparaat kan worden ondergedompeld in maximaal 6 meter water gedurende maximaal 30 minuten.

Dus is de iPhone 12 Mini waterproof?

Kort samengevat is het antwoord ja, tot op zekere hoogte. Dit betekent dat de Apple iPhone 12 Mini waterdicht is tegen normale blootstelling aan water, zoals regen, spatten en onopzettelijke onderdompeling in water. Het betekent ook dat het apparaat kan worden gereinigd met water en zeep zonder dat dit schade aanricht.

 

Het is echter belangrijk op te merken dat de IP68-classificatie geen garantie biedt tegen waterbeschadiging in alle situaties. Bijvoorbeeld, als het apparaat wordt blootgesteld aan druk van het water bij hogere dieptes dan 6 meter, kan er water in het apparaat binnendringen en schade veroorzaken. Ook als de waterdichtheid van het apparaat door ouderdom, slijtage of schade vermindert, kan het apparaat vatbaarder worden voor water. 

Is je iPhone 12 Mini onderwater gevallen?

Is je iPhone 12 Mini in het water gevallen? Dan bestaat er een mogelijkheid dat de iPhone 12 waterschade opgelopen heeft. Je kunt het volgende doen:

 

  1. Check of de iPhone 12 Mini vloeistofschade heeft
  2. Schakel de iPhone 12 Mini uit en verwijder accessoires zoals je beschermhoes
  3. Droog de buitenkant af met een doekje
  4. Laat het vocht uit de iPhone 12 Mini lopen
  5. Ga met je iPhone 12 Mini naar een ervaren reparateur

Is de iPhone 12 Mini waterdicht als refurbished toestel?

Wanneer je de iPhone 12 Mini refurbished koopt, is deze ook niet waterdicht. Hoe dit kan? Alle refurbished iPhones bij Forza worden opengemaakt voor controle. Daarnaast worden ze intern en aan de buitenkant gereinigd en worden er, waar nodig, onderdelen vervangen. Dankzij dit verfijnde en precieze proces is de waterbestendigheidsstrip aan de binnenkant van de iPhone 12 Mini niet meer functioneel. Hierdoor ontstaat er makkelijker waterschade. Het antwoord op de vraag, is de iPhone 12 Mini waterdicht bij Forza, is dan ook nee.

iPhone 12 Mini refurbished

Geïnteresseerd in een refurbished iPhone? De refurbished iPhone 12 Mini is zeer voordelig geprijsd. Bij Forza krijg je drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023) en gratis laadaccessoires. Al onze iPhones zij van A tot Z gecontroleerd en gereinigd. Waar nodig zijn onderdelen vervangen. Dankzij dit zorgvuldige proces beschikken wij over het keurmerk Refurbished. Wanneer je op werkdagen óf zondag vóór 22:30 uur besteld, heb je de iPhone 12 refurbished de volgende dag al in huis!

waterdicht iphone 12 mini
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?