iPhone 12 Mini review

19 Mei 2023 - 3 minute read time
iPhone 12 Mini review

De Apple iPhone 12 Mini is op de markt gekomen samen met de iPhone 12, de iPhone 12 Pro en de iPhone 12 Pro Max. Het eerste wat opvalt aan de Refurbished iPhone 12 Mini is het compacte formaat. Het is de kleinste iPhone die Apple in jaren heeft uitgebracht, maar het biedt toch een volledig scherm van 5,4 inch en alle functies die je zou verwachten van een high-end smartphone.


iPhone 12 Mini specs in de iPhone 12 Mini review

In deze Apple iPhone 12 Mini review wordt er gekeken naar een aantal belangrijke specificaties met betrekking tot de iPhone 12 Mini. Dit zijn de volgende:

  • Design
  • Beeldscherm
  • Camera
  • Snelheid
  • Batterij
  • Ontgrendelen
  • Ondersteuning

Alles over het design

 Design

 iPhone 12 Mini

 Lengte

131.5 mm

 Breedte

64.2 mm

 Dikte

7,4 mm

 Gewicht

135 gram

 Afwerking achterkant

Glas

 Afwerking behuizing

Aluminium

 Beschikbare kleuren

Zwart, wit, blauw, groen, rood en paars

 

Met deze afmetingen is de Refurbished iPhone 12 Mini de kleinste en lichtste iPhone in de iPhone 12-serie. Het compacte formaat maakt de telefoon gemakkelijk mee te nemen en comfortabel in gebruik. De dunne dikte draagt ook bij aan het gestroomlijnde uiterlijk van de telefoon. De afwerking van de behuizing is glad en naadloos, waardoor de telefoon een premium uitstraling heeft. De afwerking achterkant van de Apple iPhone 12 Mini is bijzonder mooi en heeft een subtiele glans die afhankelijk van de lichtinval kan veranderen.

Het beeldscherm van de iPhone 12 Mini

 Beeldscherm

 iPhone 12 Mini

 Type

OLED scherm

 Diagonaal in inch

5.4 inch

 Diagonaal in cm

13,7 cm

 Resolutie

2340 x 1080 pixels

 Pixels per inch

476

 Extra functies

TrueTone, HDR Display, Ceramic Shield

 

Het scherm van de iPhone 12 Mini is ongelooflijk helder en scherp, met levendige kleuren en diepe zwarttinten dankzij de OLED-technologie en hoge contrastverhouding. Met een resolutie van 2340 x 1080 pixels en een pixeldichtheid van 476 ppi, zijn alle beelden en tekst haarscherp en gemakkelijk te lezen. Het beeldscherm ondersteunt ook HDR-weergave, wat betekent dat het meer kleurdiepte en helderheid kan bieden bij het bekijken van HDR-content. Bovendien is het scherm van de Apple iPhone 12 Mini voorzien van een speciale keramische laag die extra bescherming biedt tegen krassen en beschadigingen.

iphone 12 mini testiphone 12 mini test

iPhone 12 Mini test; de camera

 Camera

 iPhone 12 Mini

 Frontcamera resolutie

 12 megapixel

 Frontcamera videoresolutie

 4K

 Frontcamera belangrijkste functies

 TrueDepth camera, Nachtmodus

 Achtercamera resolutie

 12 megapixel

 Achtercamera video resolutie

 4K

 Achtercamera belangrijkste functies

 Nachtmodus

 Soorten camera’s aan de achterkant

 Groothoek- & Ultragroothoeklens

 

De camera van de iPhone 12 Mini is zonder twijfel een van de grootste hoogtepunten van dit toestel. Met een dubbele camera aan de achterkant (groothoeklens en ultragroothoeklens), kunnen gebruikers foto's maken vanuit verschillende perspectieven en profiteren van veel flexibiliteit bij het vastleggen van elk moment.

Hoe snel is de iPhone 12 Mini?

Snelheid iPhone 12 Mini 
Processor  A14 Bionic 
Aantal kernen 
Werkgeheugen  4GB 

 

De iPhone 12 Mini heeft een krachtige processor die zorgt voor een vlotte en snelle werking van het toestel. De processor heet de A14 Bionic-chip en heeft een 6-core CPU en een 4-core GPU. Dit zorgt voor een goede balans tussen prestaties en energie-efficiëntie. De Apple iPhone 12 Mini wordt geleverd met 4 GB RAM, wat meer dan voldoende is voor dagelijks gebruik en het draaien van zware apps en games. Het werkgeheugen samen met de krachtige processor zorgt ervoor dat het toestel soepel en snel werkt en geen problemen heeft met multitasking.

iphone 12 mini review opladeniphone 12 mini review opladen

iPhone 12 Mini review; batterij

 Batterij

 iPhone 12 Mini

 Capaciteit

 2227 mAh

 Accuduur video afspelen

 10 uur

 Accuduur audio afspelen

 50 uur

 Geschikt voor draadloos laden

 Ja

 Geschikt voor snelladen

 Ja

 Extra functies

 Opladen met MagSafe

 

De accu van de refurbished iPhone 12 Mini heeft een capaciteit van 2.227 mAh en biedt tot 15 uur internetgebruik, tot 17 uur gesprekstijd en tot 50 uur luistertijd bij het afspelen van audio. De accu kan draadloos worden opgeladen met maximaal 12W en ondersteunt snelladen met een vermogen tot 20W met een geschikte oplader. De accuduur kan variëren afhankelijk van het gebruik en de instellingen van het toestel. Hoewel de accu van de iPhone 12 Mini niet de grootste is in vergelijking met sommige andere smartphones, biedt het nog steeds een behoorlijke levensduur.

iPhone 12 Mini ontgrendelen

Ontgrendelen iPhone 12 Mini
Touch ID Nee
Face ID Ja


De iPhone 12 ontgrendel je door ernaar te kijken. Boven in het scherm zit de zwarte inkeping met daarin de sensoren voor Face ID. Omdat Face ID gebruik maakt van meer dan 1000 punten om je gezicht te scannen en herkennen, is dit de veiligste manier van toestelontgrendeling tot nu toe.

Ondersteuning van de iPhone 12 Mini

IOS ondersteuning iPhone 12 Mini
Te updaten tot IOS 19 (2025)


Gemiddeld geeft Apple 5 jaar IOS ondersteuning. Het toestel werd geïntroduceerd met iOS 14 en zal worden ondersteund tot zeker 2025 (IOS 19). Voor wie lang met haar iPhone wil doen, is de iPhone 12 Mini een zeer goede keuze.

Hoge kwaliteit in een klein jasje

De iPhone 12 Mini wordt door gebruikers voornamelijk geprijsd om zijn krachtige prestaties van de A14 Bionic-chip, de indrukwekkende camera, het heldere en kleurrijke scherm en de duurzame bouwkwaliteit. Ook wordt de compacte vormfactor van de Apple iPhone 12 Mini gewaardeerd door gebruikers die op zoek zijn naar een kleinere telefoon zonder concessies te doen aan de prestaties.

iPhone 12 refurbished kopen

Bevallen de refurbished iPhone 12 Mini specs? De ongekend krachtige processor, Ceramic Shield, MagSafe, uitstekende camera’s en de lange iOS-ondersteuning maken de iPhone 12 Mini zeker het overwegen waard. Bij Forza zijn alle iPhones van A tot Z gecontroleerd, gereinigd en waar nodig zijn onderdelen vervangen. Door dit verfijnde en gedegen proces beschikken wij met trots over het keurmerk Refurbished. Hierdoor ben jij verzekerd van de betere kwaliteit refurbished, geniet jij van twee garantie en krijg je gratis laadaccessoires. Bestel zondag t/m vrijdag vóór 22:30 uur en je hebt jouw refurbished iPhone de volgende dag al in huis!

review iphone 12 mini
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?