Is een refurbished iPhone betrouwbaar?

In het algemeen is een refurbished iPhone een betrouwbare aankoop. Inderdaad, in het algemeen, want dit is zeker niet altijd het geval. Hoe het kan dat refurbished niet altijd betrouwbaar is? Dat leggen we je uit in dit artikel.

Allereerst: wat zijn refurbished iPhones?

Refurbished iPhones zijn gereviseerde iPhones. In vrijwel alle gevallen is er sprake van eerder gebruikte toestellen, net als tweedehands iPhones dus. Desondanks is er een groot verschil tussen refurbished en tweedehands. Een refurbished iPhone wordt grondig nagekeken, indien nodig hersteld en professioneel gekuist. Bij een tweedehands iPhone van een particulier is dit allemaal niet het geval.
Eén van de hoofdredenen om voor refurbished te kiezen is vanwege de prijs. Je doet namelijk een stuk minder geld op in vergelijking met de prijs van een nieuwe iPhone. Zo kun je tot wel 60% besparen in vergelijking met de prijs van een nieuwe iPhone. Daarnaast lever je ook nog eens een duurzame bijdrage aan het milieu.

Waarom refurbished niet altijd betrouwbaar is

De kwaliteit van refurbished producten verschilt per aanbieder. Dit komt omdat niet elke refurbished leverancier met originele onderdelen werkt of over de juiste mate van technische kennis beschikt. Daarnaast controleren veel refurbished verkopers de toestellen slechts handmatig, dit is natuurlijk niet zo betrouwbaar als een controle door robots.

Hoe herken je een betrouwbare refurbished leverancier?

Omdat de vraag naar refurbished iPhones alsmaar toeneemt, verschijnen er ook steeds meer refurbished verkopers op de markt. Dit maakt het steeds lastiger om een betrouwbaar verkoopkanaal te vinden.
Naast een scherpe product prijs, is misschien nog wel belangrijker om de kwaliteit van het product en de betrouwbaarheid van een verkoper te controleren. Dit kun je doen aan de hand van de volgende kenmerken:

 • Geeft de verkopen garantie? Zo ja, hoelang is de garantieperiode?;
 • Hoeveel (positieve) klantwaarderingen heeft het bedrijf?;
 • Worden er keurmerken als Be Commerce getoond op de webshop?;
 • Is er een niet-goed-geld-terug-garantie?;
 • Is de klantendienst veel uren per dag goed te bereiken?

Waarom Forza Refurbished betrouwbaar is

Als je kiest voor Forza Refurbished, dan kies je voor de hoogste kwaliteit refurbished iPhones.

 • Je krijgt standaard twee jaar garantie, óók op de accu van de iPhone;
 • Onze iPhones zijn door techniekers én door robots gecontroleerd;
 • Gratis laad accessoires (lightning kabel met adapter);
 • Een gemiddelde klantwaardering van een 9,1!;
 • Toch niet tevreden over je aankoop? Retourneer gratis en ontvang je geld terug;
 • Je kunt je pakket ophalen bij één van de ruim 1.100 PostNL afhaalpunten in België;
 • Forza Refurbished is partner van Be Commerce.

iPhones gecontroleerd door robots

Welke refurbished iPhones kan ik kopen?

Door ons brede iPhone assortiment hebben we voor ieder wat wils in huis. Een refurbished iPhone is bij ons al verkrijgbaar vanaf € 149.