5 redenen om te kiezen voor refurbished

1. Het is betaalbaar

De hoofdreden om een refurbished iPhone te kopen is voor de meeste de prijs. Een nieuwe telefoon zit niet in ieders budget, en zeker niet gezien de nieuwste iPhones ver boven de €1000 uitkomen. Niet iedereens budget laat dit toe. Door te kiezen voor een opgeknapte telefoon houd je nog wat geld over voor andere dingen. Tel uit je winst! Er zijn tal van modellen en 3 hoofdcategorieën van waaruit je kunt kiezen: Zo goed als nieuw, licht gebruikt en zichtbaar gebruikt. Afhankelijk van het model en deze productcategorie kun je een iPhone vinden die tot wel 60% goedkoper is dan de iPhone die door andere winkels wordt verkocht. Het is belangrijk om te weten dat deze condities enkel cosmetisch zijn; ze hebben alleen betrekking op het uiterlijk van de telefoon. Al onze refurbished iPhones en iPads zijn grondig geïnspecteerd en indien nodig gerepareerd door onze specialisten. Dit omvat een proces waarbij de functies van de telefoon uitgebreid worden getest en eventuele beschadigde onderdelen worden vervangen door gloednieuwe onderdelen. Welke conditie je ook kiest, je kunt van onze telefoons verwachten dat ze als nieuw functioneren.

2. Refurbished iPhones gaan veel langer mee dan de meeste denken

Het is een veel voorkomende misvatting dat refurbished apparaten een kortere levensduur hebben dan nieuwe. Dit hangt allemaal af van hoe de telefoon is opgeknapt. Een goed voorbeeld van de verrassende levensduur van gerenoveerde iPhones is de iPhone 6s. Deze werd in 2015 uitgebracht en is tot op de dag van vandaag nog steeds populair. Je mag verwachten dat een vijf jaar oud model problemen heeft om te functioneren, maar niet nadat Forza dit toestel heeft gereviseerd. Wij controleren zowel de laadcycli als de capaciteit van elke batterij en vervangen alle batterijen met een capaciteit van minder dan 80%. Dit garandeert dat de telefoons efficiënt en zoals je mag verwachten zal functioneren.

3. Je ontvangt meer garantie

Bij Forza ontvang je maar liefst 2 jaar garantie! Dat is 1 jaar langer dan Apple zelf verstrekt bij de meest recente modellen. Omdat ons reparatieproces de levensduur van een iPhone met enkele jaren verlengt en omdat wij achter de strenge kwaliteitscontrole staan, kunnen wij een lange en uitgebreide garantie bieden. Al onze telefoons, ongeacht hun staat, vallen onder onze 24-maanden Forza-garantie. Hierdoor is het niet alleen op de korte maar ook op de lange termijn een interessante investering.

4. Een refurbished iPhone of iPad is een duurzame keuze

Voor elke nieuwe telefoon die wordt gemaakt, worden talrijke grondstoffen gebruikt. Deze materialen worden ontgonnen in processen die aanzienlijke hoeveelheden kooldioxide uitstoten, wat verder bijdraagt aan de opwarming van de aarde. In feite wordt maar liefst 85-95% van de koolstofuitstoot die door mobiele telefoons wordt veroorzaakt, geproduceerd tijdens de productie ervan! Door een refurbished iPhone bij Forza aan te schaffen, draag je bij aan een duurzame en circulaire economie en voorkom je ook nog eens e-waste. Zo red je dus onze planeet van schadelijke kooldioxide-uitstoot en vervuiling door onnodig elektronisch afval.

5. Een betrouwbare aankoop gegarandeerd

Forza is een van de weinige refurbished aanbieders die beschikt over het Keurmerk Refurbished. Dankzij dit keurmerk ben je verzekerd van een betrouwbare aankoop. Deze aanbieders worden namelijk gecontroleerd door Techniek Nederland op het proces en door DAS op financiële gezondheid. Daarnaast weet je altijd wat je in huis haalt, dankzij de uniforme productcondities.

Daarbij kun je onze refurbished iPhones en iPads 14 dagen uitproberen. Mocht een device niet aan je verwachtingen voldoen, dan kun je de aankoop binnen 14 dagen ontbinden of het device omruilen voor een ander model of bijvoorbeeld een andere productconditie.

Je ontvangt een refurbished iPhone of iPad in de bekende zwarte Forza-doos. Deze is uitgerust met nieuwe laad accessoires en een sim pin. Op het moment van schrijven (januari 2021) hebben we nog een speciale iPhone actie: kies je namelijk voor een iPhone met de gradatie licht gebruikt dan ontvang je er gratis een beschermhoes en screenprotector bij.