iPhone SE vs iPhone 6S: De ultieme vergelijking

iPhone SE vs iPhone 6S: De ultieme vergelijking

Terwijl Apple steeds maar nieuwe producten op de markt brengt, hetgeen slecht is voor het milieu. Kun je ook kiezen voor duurzamere alternatieven. Want zeg nou eerlijk, al dat nieuwe spul, is dat nog wel zo vernieuwend? Je kunt toch ook kiezen voor een refurbished iPhone SE of iPhones 6S? Onderstaand vergelijken we de iPhone SE en 6S. Ontdek de overeenkomsten en verschillen.

iphone 6s vs iphone se

Inmiddels is de ganse productlijn van Apple zó divers, dat het vinden van een geschikt toestel veel tijd in beslag neemt. Aan ons de taak om jou te helpen bij het vinden van een smartphone. Wij hebben twee modellen geselecteerd waarvan wij zeker zijn dat het een slimme koop is, namelijk de iPhone 6S en de iPhone SE. Weten voor welk toestel je het beste je geld kunt opdoen? Dan is wat je moet weten over de iPhone SE en de iPhone 6S.

Specificaties van de iPhone SE en iPhone 6S


iPhone 6S

iPhone SE

Beeldscherm 4.7" (1334 x 750) 4.0" (1334 x 640)
Opslagruimte 16GB, 32GB, 64GB en 128GB 16GB, 32GB, 64GB en 128GB
Werkgeheugen 2GB 2GB
Processor A9 Dual-core 1.84GHz A9 Dual-core 1.4GHz
Camera achter 12 megapixel 12 megapixel
Camera voor 5 megapixel 1.2 megapixel
Gewicht 143 gram 113 gram
Afmetingen in MM 138 (l) x 67 (b) x 7 (d) 124 (l) x 59 (b) x 8 (d)
Bluetooth versie 4.2 4.2
Geschikt voor iOS 12
NFC ondersteuning
4G+ (lte advanced)
Hoofdtelefoon aansluitng
Video's opnemen in 4K

Overeenkomsten tussen de iPhone SE en iPhone 6S

Een vertrouwd ontwerp loslaten is lastig, ook voor Apple. Na de introductie van de (nieuwe) iPhone 6S in 2015 besloot het bedrijf een vertrouwd ontwerp opnieuw op de markt te brengen, namelijk de iPhone SE (2016). Hoewel de SE verschilt van de het eerder uitgebrachte toestel, zijn er wel degelijk veel overeenkomsten tussen de iPhone SE en iPhone 6S.

Gelijk in opslag

Bij zowel de iPhone SE als de iPhone 6S is er keuze uit een opslagruimte van 16, 32, 64 en 128GB. Waar de iPhone SE éérst alleen verkrijgbaar was met 16GB en 64GB opslag, bracht Apple niet veel later ook een 32- en 128GB versie uit. Let wel op dat een iPhone geen uitbreidbaar geheugen heeft. Wil je jouw device optimaal valoriseren en geen zorgen maken om een tekort aan opslag? Geraak dan een iPhone SE of 6S met voldoende opslag.

Aantrekkelijke kleurkeuze

Zowel de iPhone 6S als iPhone SE zijn vervaardigd uit hoogwaardig geanodiseerd aluminium, wat betekent dat de behuizing beschikt over een beschermlaagje. De afwerking is nét iets anders, maar qua kleuren zijn beide toestel omzeggens gelijk. Zo is er keuze uit spacegrijs, goud, rosegoud en zilver.

Snelheid van een A9-processor

Beide toestellen hebben een A9 processor en M9 coprocessor. Daarnaast beschikt zowel de iPhone SE als de iPhone 6S over 2GB aan werkgeheugen. Qua prestaties zul je dus weinig verschil merken.Ook wat betreft de prestaties van de batterij is er weinig verschil te vinden tussen beide toestellen.

Camera aan de achterzijde

Met zowel de iPhone SE als de iPhone 6S trek je de schoonste plaatjes. Beide toestellen zijn namelijk uitgerust met een 12 megapixel-camera, die filmt in 4K-resolutie. Daarnaast beschikt de iPhone 6S over een aantal ‘kleine’ functies, maar over het algemeen is de achtercamera omzeggens gelijk in gebruik.

iphone 6s vs se

Verschillen tussen de iPhone SE en iPhone 6S

Maar wat is er dan nieuw aan de iPhone SE? Naast overeenkomsten zijn er natuurlijk ook verschillen tussen de iPhone SE en iPhones. De onderstaande punten zijn belangrijk om mee te nemen wanneer je van bent één van de twee aan te schaffen.

Afmetingen

Het ontwerp van de iPhone SE lijkt sprekend op die van de iPhone 5S en ligt ook anders in de hand dan een iPhone 6S. Dit komt met name door het handzame 4 inch-scherm van 640 x 1136 pixels. Hoewel het scherm zichtbaar kleiner is dan de afmetingen van de iPhone 6s, is de pixeldichtheid van de iPhone SE gelijk gebleven. Met 326 pixels per inch is het onmogelijk om met het menselijk oog onderscheid te maken in pixels.

iPhone SE zonder 3D Touch

Naast de afmetingen van het scherm, maakt de iPhone SE geen gebruik van 3D Touch. Dit is opmerkelijk gezien het feit dat de iPhone een ‘nieuwer’ toestel is. Gelukkig ligt het relatief kleine scherm bijzonder content in de hand, waardoor het ontbreken van de 3D Touch-functies wordt gecompenseerd.

Behuizing en afwerking

Hoewel de iPhone SE en 6S beide in vier kleurvariaties beschikbaar zijn, is de afwerking en het ontwerp verschillend. Aan de achterkant van iedere iPhone bevinden er zich antennestrepen. Soms zichtbaar, soms niet zichtbaar. Bij de iPhone 6S zijn de antennestrepen duidelijke witte lijnen die sierlijk in het ontwerp zitten verweven. de iPhone SE daarentegen heeft twee (grotere) witte vlakken waar de antenne zich in bevindt. In de praktijk zul je hier echter weinig van merken.

Frontcamera

Hoewel de camera aan de achterzijde van de iPhone 6S omzeggens gelijk is aan die van de iPhone SE, is de frontcamera van de iPhone 6S anders. In plaats van de 1,2 megapixel-lens beschikt de 6S over een 5 megapixel-lens. Ook het diafragma is niet gelijk, wat betekent dat afbeeldingen met een onscherpe achtergrond beter genomen kunnen worden op een iPhones 6S. Dit effect zorgt voor de mooiste selfie-plaatjes

Koop de iPhone SE of iPhone 6S bij Forza Refurbished

Er zijn verscheidene redenen om te kiezen voor refurbished iPhone. Het hoge bedrag dat je moet opdoen bijvoorbeeld, of het kiezen voor duurzaam in plaats van nieuw. Kies voor refurbished van Forza en geniet van de onderstaande voordelen.

  • Bespaar ruim 60% op de originele prijs van Apple;
  • Smartphones die op meer dan 50 punten worden geviseerd;
  • Malcontent over de aankoop? Kosteloos terugzenden kan binnen 14 dagen;
  • Draag bij aan een duurzame wereld.