Waar moet je op letten als je refurbished koopt?

02 Juni 2017 - 5 min read time
Waar moet je op letten als je refurbished koopt?

De refurbished iPhone is sterk in opkomst. Niet voor niets betreden steeds meer aanbieders de refurbished markt, zowel in Nederland als België. Het kopen van een tweedehands iPhone kent namelijk veel voordelen. Echter brengt het steeds groeiende aanbod ook nadelen. Want hoe weet je of de kwaliteit van een refurbished device wel écht goed is. Om jou te helpen in je zoektocht naar een refurbished device, geven wij je graag een aantal handige tips!

De juiste aanbieder

Het aantal aanbieders van refurbished producten is de afgelopen tijd enorm gegroeid. Hierdoor kan het best lastig zijn om de goede en slechte aanbieders uit elkaar te halen. Bekijk daarom goed de website van een aanbieder en controleer het telefoonnummer, e-mailadres en KVK-nummer.

Hoe zit het met de garantie?

Hoeveel maanden garantie ontvang je op je refurbished aankoop? Een nieuwe iPhone is erg prijzig, maar ook een refurbished iPhone kost nog aardig wat. Bekijk daarom altijd of en wat voor garantie je krijgt op een refurbished toestel.

Ervaringen van andere klanten

Lees de ervaringen van andere klanten. Hoeveel recensies heeft het bedrijf en zijn deze positief of negatief? Let hierbij ook op de relevantie van de reviews. Zijn deze al maanden geleden geplaatst? Dan kan er natuurlijk al het een en ander veranderd zijn.

Wat is de levertijd?

Wanneer je op zoek bent naar een refurbished device wil je deze zo snel mogelijk in je bezit hebben. Waar de meeste aanbieders een levertijd van 24 uur hanteren, zijn er ook nog steeds aanbieders waar je tot wel 7 dagen op je bestelling moet wachten.

De kwaliteit van het product

Tot slot is de kwaliteit van jouw refurbished bestelling natuurlijk erg belangrijk. Maar hoe controleer je deze? Iedere aanbieder van refurbished producten zal je willen doen laten geloven dat zij kwalitatief goede devices aanbiedt. Slechts een select aantal aanbieders laat ook zien hoe zij die kwaliteit kunnen waarborgen. Zo werkt Forza Refurbished sinds november 2016 met robots die een refurbished iPhone op meer dan 50 punten controleren. Waar nodig wordt het device gerepareerd en nogmaals gecontroleerd. Kwaliteit is hiermee 100% gegarandeerd!

← Vorige
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?