Wat is Dolby Atmos?

20 Oktober 2020 - read time
Wat is Dolby Atmos?

De meest recente Apple devices zijn uitgerust met Dolby Atmos of zoals Apple het zelf noemt Spatial Audio.

In het kort komt het erop neer dat stereo geluid gelijk staat aan tweedimensionaal en spatial audio driedimensionaal. Het geeft dus diepte aan geluid, waardoor geluid ook om je heen lijkt te bewegen.

 

De iPhone 11 serie behoort tot de allereerste reeks die is uitgerust met Dolby Atmos.

Zo werkt het

Als je nog geen idee hebt waar Atmos over gaat, stel je dan twee luidsprekers voor die naast een TV staan. Als deze luidsprekers zijn aangesloten via een ontvanger die het audiosignaal van de TV doorgeeft, zullen ze in stereo (d.w.z. tweekanaals) geluid afspelen, waarbij alle geluiden ofwel uit de linker ofwel uit de rechter luidspreker komen. Stel je voor dat we nu een vijfkanaalsopstelling hebben, waarbij het geluid niet alleen uit de linker- en rechterluidsprekers komt, maar ook uit een nieuw midden kanaal en twee achter luidsprekers die het geluid meer diepte geven.

dolby atmos spatial sound Apple iPhone

Als je jezelf kunt voorstellen hoe ‘surround sound’ eruitziet en klinkt, wordt het al enigszins eenvoudiger om een voorstelling te maken bij Atmos. Het is alsof je een kamer hebt volstaan met luidsprekers die uit alle verschillende richtingen geluid serveren. Atmos laat het dus klinken alsof een helikopter direct boven je zweeft, in plaats van dat het lijkt alsof hij langs je heen vliegt.

Wat Dolby zegt is dat met Dolby Atmos op mobiele telefoons "je zult merken dat het geluid luider en helderder is, zonder vervorming van de luidsprekers of gerammel voor zachtere geluiden zoals pianotonen en stille stemmen en voor luidere, intensere geluiden zoals actiefilm effecten. Dialogen worden ook automatisch verbeterd, het volume wordt gelijkmatig verdeeld en je hoort haast visuele en meeslepende audio". Het bedrijf Dolby Atmos heeft deze geluidservaring al geleverd op een tal van andere home entertainment producten.

Speakers iPhone 11

Zijn de iPhone 11 refurbished en de iPhone 11 Pro refurbished de eerste in de rij van Apple en Dolby en zullen er hierna nog meer volgen? Jazeker, de opvolgende iPhone 12-serie is ook uitgerust met deze "ruimtelijke audio" toepassing.

Dolby Atmos Mobile

In de smartphone-markt zijn de iPhone 11 en 11 Pro niet zozeer de eerste die Dolby Atmos Mobile ondersteunt - het wordt ook ondersteund op de Samsung Galaxy S9, Galaxy S10, Note9, Razer Phone, Oppo Reno, Sony Xperia 1, OnePlus 7 Pro en vele anderen.

h3>Refurbished iPhone

Als je de refurbished iPhone 11 of 11 Pro bij Forza aanschaft bespaar je fors ten opzicht van de Apple nieuwprijs. Daarbij ontvang je een refurbished iPhone inclusief gratis nieuwe laadaccessoires en twee jaar garantie!

Er zijn genoeg redenen om te kiezen voor een refurbished iPhone. Kies je voor een iPhone van Forza Refurbished, dan profiteer je van de volgende voordelen:

  • Bespaar tot 60% op de originele nieuwprijs van Apple-producten;
  • Forza’s iPhones worden op ruim 50 punten gecontroleerd door speciale software;
  • Ontvang bij aankoop twee jaar garantie op het toestel, óók op de accu;
  • Kies uit productcondities en bespaar hierdoor nóg meer in de beurs;
  • Ontevreden over de aankoop? Retourneren tot 14 dagen na aankoop;
  • Help mee aan een duurzamer milieu door de hergebruik van iPhones;
  • Duizenden tevreden klanten gingen je voor.

iPhone 11 bekijken iPhone 11 Pro bekijken

verschil iphone 11 en iphone 11 pro

spatial sound iphone 11 iphone dolby apple
← Vorige Volgende →