iPhone XS vs iPhone 11

14 Juli 2021 - 5 min read time
iPhone XS vs iPhone 11

Als je een iPhone hebt van een jaar of ouder en een nieuwe wilt aanschaffen, is de kans groot dat je twijfelt tussen de iPhone XS en de iPhone 11. We hebben de iPhone 11 refurbished vergeleken met de iPhone XS refurbished om te achterhalen welk model voor welk type gebruiker de beste keuze is.


Modellen 2018 / 2019, dit zijn de opvolgers van elkaar

Apple heeft de iPhone XS geïntroduceerd in september 2018. De iPhone 11 is, een jaar later, in september 2019 aan het grote publiek gepresenteerd.

 

iPhone 11 is de nieuwe versie van de iPhone XR

iPhone 11 Pro is de nieuwe iPhone XS

iPhone XS vs iPhone 11

Beide telefoons hebben twee camera's, maar de componenten verschillen. Zo heeft de iPhone 11 een ultragroothoeklens en de iPhone XS een telelens. De iPhone 11 heeft een langere batterijduur, een betere camera aan de voorkant en een verbeterde processor. De iPhone XS heeft een beter scherm, namelijk een OLED-scherm. De iPhone 11 heeft een LCD-scherm. De XS heeft smallere randen en een slanker ontwerp. De iPhone XS is 5,8 inch en de iPhone 11's is 6,1 inch groot. De dikte van de XS is 7,7 millimeter waar de iPhone 11 maar liefst 8,3 millimeter dik is.

iPhone 11, XS specificaties onder de loep

Maar wat betekenen deze specificaties eigenlijk? Hieronder hebben we de belangrijkste verschillen tussen deze twee vlaggenschip-telefoons uitgesplitst. We hebben ook de redenen opgesomd waarom de iPhone XS voor de meeste mensen de beste keuze is en waarom fotografie-liefhebbers een uitzondering kunnen zijn.

Afmetingen

Eén van de belangrijkste verschillen tussen deze twee iPhones is de grootte: de iPhone 11 is 150,9 x 75,7 x 8,3 mm, terwijl de iPhone XS 143,6 x 70,9 x 7,7 mm is. Dit lijkt misschien geen groot verschil, maar als je de twee apparaten vasthoudt, zul je merken dat de iPhone 11 zwaarder is en minder gemakkelijk te gebruiken is met één hand. Natuurlijk is dit per persoon verschillend in te vullen.

iPhone XS vs iPhone 11

Randen

Een ander verschil dat je kunt merken: de randen. De iPhone 11 heeft meer zichtbare randen rondom het scherm. Vooral als je dit vergelijkt met de relatief “randloze” iPhone XS. Minder randen rondom het scherm kunnen zorgen voor een betere gebruikservaring.

Batterij

De iPhone 11 heeft een langere batterijduur dan de iPhone XS. Als je met de iPhone XS continu op internet zit, gaat het toestel zo’n 9 uur en 41 minuten mee. Bij de iPhone 11 kun je 11 uur en 20 minuten non stop op het web surfen. Zowel de iPhone XS als de iPhone 11 zijn beide draadloos en snel op te laden. 


iphone xs batterij

Scherm

De iPhone XS heeft een uitstekend 5,8-inch OLED-scherm met een resolutie van 2.436 x 1.125 pixels. De iPhone 11 heeft een 6,1-inch LCD-scherm met een resolutie van 1792 x 828 pixels - maar in dit geval is groter niet beter.


De XS biedt de rijkste kleuren van zowat elke smartphone op de markt; het contrast en kleurpalet van het scherm van de XS is door veel recensenten geprezen. Het scherm van de iPhone 11 is zeker niet slecht, maar een LCD-scherm kan datzelfde contrast niet nabootsen.


Het scherm van de iPhone XS beschikt over 3D Touch. De modellen die Apple heeft uitgebracht na de XS, zoals de 11 of 12, zijn uitgerust met Haptic Touch.


Het verschil tussen Haptic Touch en 3D Touch is hoofdzakelijk gebaseerd op de kracht van de aanraking. Waar 3D Touch een meer drukgevoelige reactie is, is Haptic Touch te omschrijven als een elektrische reactie op een langere aanraking van het scherm.


Camera iPhone XS en iPhone 11

Camera iPhone XS vs iPhone 11

De camera van de iPhone XS is fantastisch, maar de 11 heeft een paar functies die de levens van fotografie-liefhebbers aanzienlijk kunnen verbeteren.


Zowel de iPhone 11 als de XS hebben een systeem met twee camera's, waaronder een groothoeklens van 12 megapixels. De tweede cameralenzen verschillen van elkaar: de XS heeft een telelens van 12 megapixels, terwijl de 11 een ultragroothoeklens van 12 megapixels heeft met een gezichtsveld van 120 graden.


Een ultragroothoeklens is het beste voor “ultrawide” opnamen zonder vervorming (in tegenstelling tot de rondingen bij een fisheye-lens). Een telelens, die gespecialiseerd is in zoomen, is beter voor portretten of landschapsfoto's met een geïsoleerd onderwerp.

 

Dit zijn de overige nieuwe camerafuncties van de iPhone 11:

  • Een nieuw Smart HDR-systeem dat onderscheid kan maken tussen gezichten en hun omgeving en schaduwen.
  • Een nachtmodus die uitstekende opnames bij weinig licht mogelijk maakt.
  • Een Deep Fusion-functie om details beter vast te leggen en ruis te verminderen.
  • 4K60 video-ondersteuning voor alle drie camera's (en je kunt schakelen tussen de wijde- en ultragroothoeklens wanneer je opneemt in minder dan 60 frames per seconde).
  • Ten slotte heeft de iPhone 11 een betere camera aan de voorkant (12 megapixels, tegenover de 7 megapixels van de iPhone XS), met de mogelijkheid om slow-motion selfie-video op te nemen.
iphone xs vs iphone 11 camera

De hamvraag is dus, heb je al deze cameraopties nodig?

Processor

De iPhone 11 wordt aangedreven door Apple's A13 Bionic-chip, dat volgens het bedrijf de snelste smartphone-processor ter wereld is. Vroege beoordelingen gaven aan dat de iPhone 11 krachtiger is dan de iPhone XS met de A12 Bionic-chip. Het contrast is echter niet zo heel groot als in voorgaande jaren.


Als je fan bent van veeleisende zware mobiele games of augmented reality apps, merk je misschien een klein verschil in kwaliteit. Als je jouw telefoon gebruikt om berichten te versturen, door Instagram te bladeren of andere dagelijkse taken, zul je dat extra beetje power niet opmerken. De nieuwe chip van de iPhone 11 is mede nodig ter ondersteuning van de uitgebreidere cameraopties.


De nieuwe processor van de iPhone 11 kan dus (wederom) voor fotografen een welkome aanvulling zijn. Voor iedereen die niet werkzaam is als fotograaf, is de XS met (het straffe OLED-scherm voor een optimale kijkervaring) de juiste oplossing.

iphone xs processor

Conclusie

We kunnen dus stellen dat de iPhone XS het uiterlijk en de weergave heeft van een premium iPhone. De iPhone 11 is een uitgebracht als budgetmodel, maar oogt ook zeer schoon en beschikt over premium camera-instellingen. Het scherm van de 11 heeft een lagere resolutie en is iets groter.


Ben je een fotografie-liefhebber voor wie de camera en paar uur extra batterijduur belangrijk zijn, dan is de iPhone 11 een interessante keuze. Behoor je tot degene die het beste scherm willen maar waarvoor professionele cameraopties geen noodzaak zijn, dan kun je het beste kiezen voor de iPhone XS.

Refurbished iPhone

Bij Forza vind je het grootste assortiment refurbished Apple van de BENELUX. Hierdoor hebben we voor iedere wens en budget een refurbished iPhone of iPad. Onze devices worden verstrekt met het Keurmerk Refurbished. Een iPhone XS of iPhone 11 ontvang je bij Forza met gratis laadaccessoires en twee jaar garantie. De iPhones zijn simlockvrij en kun je dus met een voordelig sim only abonnement bij een provider naar keuze in gebruik nemen.


Phone 11 Refurbished Phone XS Refurbished

verschil iphone xs iphone 11
← Vorige Volgende →