WWDC 2017: De belangrijkste aankondigingen van Apple

22 November 2019 - 5 min read time
WWDC 2017: De belangrijkste aankondigingen van Apple

Ieder jaar vindt het Worldwide Developer Conference (WWDC) plaats. Apple presenteerde op deze conferentie in San Jose een aantal zeer interessante ontwikkelingen op het gebied van hard- en software. In dit artikel lees je meer over deze nieuwe ontwikkelingen.

De nieuwe iOS 11: Wat gaat er veranderen?

Het besturingssysteem van de iPhone, iPad en iPod wordt iOS genoemd. Tijdens het WWDC werd door Apple de nieuwste versie aangekondigd: iOS 11. Volgens Apple is iOS 11 nóg beter en veelzijdiger dan iOS 10.

Wel is er een keerpunt: de iPhone 5, iPhone 5C en de iPad 4 zullen niet meer werken op iOS 11. Dit komt omdat iOS 11 een 64-bits besturingssysteem is en de oudere Apple apparaten nog op een 32-bits besturingssysteem werken. Onderstaand overzicht geeft aan welke apparaten wél compatibel zijn met iOS 11:

iPhone 

5S, SE, 6 (Plus), 6S (Plus) en de 7 (Plus)

iPad

iPad Mini: 2/3/4, iPad (5e generatie), iPad Air, iPad Air 2, iPad Pro 9,7’’ en 10,5’’, iPad Pro 12,9’’ (1e generatie) en de iPad Pro 12,9’’ (2e) generatie.  

iPod

iPod touch (6e generatie)


Siri: Verbeterd en vooral nog slimmer!

In iOS 10 is het mogelijk om Siri een flink aantal woorden en zinnen te laten vertalen. Helaas is Siri wel beperkt tot een aantal talen. Volgens Apple gaat dit met iOS 11 flink veranderen. Het doel van Apple is om Siri te laten functioneren als volwaardige tolk met meerdere beschikbare talen.

Als we Apple moeten geloven, wordt Siri steeds behulpzamer. Dit blijkt onder meer uit de toevoeging van Carplay in iOS 11. Als Siri merkt dat je achter het stuur zit, zul je tijdelijk geen notificaties meer ontvangen.

Proberen anderen je te bereiken? Dan laat Siri automatisch weten dat je momenteel niet kunt reageren. Daarnaast wordt de stem van Siri ook verbeterd, hierdoor luister je voortaan naar een natuurlijker stem.

ARKit: Nieuwe augmented reality mogelijkheden

Een van de grootste nieuwe functionaliteiten van iOS 11 is de toevoeging van ‘augmented reality’ (AR) technologie. Apple noemt deze nieuwe functionaliteit ‘ARKit’. Vooral voor developers is ARKit interessant. De nieuwe AR-functionaliteit maakt het namelijk mogelijk om virtuele aspecten toe te voegen aan apps. Tijdens de WWDC demonstreerde Apple de werking van ARkit. Niet alleen Apple,maar ook IKEA en Pokémon Go zijn zeer enthousiast over de nieuwe mogelijkheden voor hun apps.

High Sierra: Een verbeterde macOS

De nieuwe macOS wordt door Apple ‘High Sierra’ genoemd. Volgens Apple is High Sierra betrouwbaarder, veelzijdiger en sneller dan ooit. Volgens ons zijn de grootste veranderingen voornamelijk toegevoegd aan Safari, Mail en Foto’s. Hieronder lees je er meer over:

Safari

Met High Sierra worden in Safari video’s niet meer automatisch geladen. Hierdoor wil Apple een bepaalde mate van rust creëren. Wij geloven dat dit voornamelijk gunstig is voor smartphonegebruikers. Het voorkomt namelijk dat je datalimiet snel overschreden wordt. Daarnaast zorgt ‘Intelligent Tracking Prevention’ ervoor dat websites je surfgedrag niet meer kunnen volgen.

Mail

In High Sierra beschikt de Mail-app over een verbeterde zoekfunctie en is het ook mogelijk om mails op te stellen met een splitview. Voorheen werd er een apart venster geopend wanneer je een mail wilde schrijven, nu is dit ondergebracht binnen een scherm.

Foto’s

De bewerkingsmogelijkheden in de Foto-app van Apple zijn verder uitgebreid. Daarnaast worden ook alle personen in foto’s direct gesynchroniseerd via alle apparaten.

Nieuwe hardware en hardware upgrades

Niet alleen op het gebied van software heeft Apple belangrijke ontwikkelingen gepresenteerd. Ook heeft Apple op de WWDC nieuwe en verbeterde MacBooks, iMacs en een Homepod gepresenteerd. Je leest hier meer over in onderstaand overzicht:

MacBooks

De MacBooks zijn qua uiterlijk niet veranderd. Inhoudelijk zijn er wel verbeteringen doorgevoerd. De MacBook Pro en MacBook 12-inch zijn energiezuiniger en sneller gemaakt dankzij de Kaby Lake processor van Intel. Daarnaast is ook de MacBook Air sneller gemaakt.

iMacs

De nieuwe generatie iMacs beschikken over heldere 4K- en 5K beeldschermen.

Daarnaast zijn de iMacs ook uitgerust met snellere SSD’s. Fusion Drive is standaard inbegrepen bij de duurdere iMac modellen. Eind 2017 verschijnt er ook een krachtiger iMac Pro in de kleur ‘space grey’. Deze is nog sneller en gemaakt daarmee geschikt voor de echte professional.  

HomePod

Naast de Google Home en Amazon Echo heeft Apple ook een HomePod-speaker gepresenteerd op de WWDC. De HomePod is uitgerust met Siri. Hiermee kun je de HomePod opdrachten geven. Daarnaast wordt het ook mogelijk om andere smart home-apparaten te bedienen met de HomePod.

iPad Pro

De nieuwe iPad Pro beschikt over een 10,5-inch’ schermformaat. Apple stopt met de iPad Pro 9.7-inch. Het nieuwe scherm van de iPad Pro 10,5’’ is voorzien van een hogere vernieuwingsfrequentie, dit maakt beelden nog vloeiender. Ook is de nieuwe iPad Pro uitgerust met USB C.

Tot slot

Dit waren de belangrijkste ontwikkelingen van Apple tijdens de WWDC van 2017. Ben je in het bezit van een iPhone 5 of iPhone 5C en wil je toch gebruik maken van iOS 11? Dan zou je kunnen overwegen om te upgraden naar een refurbished iPhone 5S  of een refurbished iPhone 6.

Wil je op de hoogte blijven van Apple’s ontwikkelingen? Houdt dan zeker ons blog in de gaten en volg ons op social media!

← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?