iPad 2018 vs iPad air 2

23 Februari 2022 - read time
iPad 2018 vs iPad air 2

De iPad 2018 is als budgetvriendelijk instapmodel ongeveer de middelste in een reeks succesvolle reguliere Apple iPads. De tweede generatie iPad Air behoort tot de lichtgewicht krachtpatsers van dit grootse tablet-gamma van Apple. Bij Forza vind je het grootste gamma Apple iPhones en iPads van de BENELUX. Omdat de Air 2 nog steeds erg populair is, maar wel zo'n 4 jaar eerder dan de iPad 2018 is uitgebracht, vergelijken we in dit artikel beide refurbished iPads. Precies, zodat jij alleen nog maar de juiste match hoeft te vinden.


Afmetingen

We gaan van start met het formaat: want size does matter? Als dat het geval is dan kun je weer terug achterover leunen. Zowel de iPad Air 2 als de iPad 2018 beschikken namelijk over een 9.7 inch LCD-scherm. In centimeters komt dit uit op 24.25 centimeter. De iPad Air 2 en de iPad 2018 hebben naast hetzelfde formaat scherm ook dezelfde afmetingen in lengte en breedte. Betreft het gewicht doet de iPad Air 2 zijn naam eer aan. De tablet beschikt over een dunner framework dan dat van de iPad 2018.

Beeldschermen

De kwaliteit van het Air 2 scherm is om de volgende redenen beter dan dat van de iPad 2018:

  • Het iPad Air 2 scherm is gelamineerd
  • en bevat een antireflectie-coating

Zowel de iPad 2018 als Air 2 hebben geen True tone. Als je van plan bent om de iPad vooral in donkere of juiste hele lichte omgevingen te gaan gebruiken, weet dan dat het scherm zich hier niet zelf op aanpast. De vraag is hierbij dus echt vooral: hoe ben jij van plan om de tablet te gebruiken.

ipad 2018 vs ipad air 2

Werkkracht

De processor van de tablets wordt uitgedrukt in een chip. De chip waarmee de iPad 2018 is uitgerust is de A10 chip. Een chip die goed is voor het soepel en efficient uitvoeren van de nodige basistaken. Ondanks Apple de iPad reguliere iPads zoals de 2018 niet uitrust met de allerbeste chips in de markt, draait de iPad 2018 op de snelste chip van de twee in deze vergelijking. De iPad Air 2 slaat een gat van 4 jaar ten opzichte van de 2018 en dat is ook terug te zien aan de A8X chip. Toch is de iPad Air 2 ook zeer geschikt voor alledaagse taken, daar waar de A8X chip speciaal is gemaakt voor de iPad Air 2.

front camera ipad 2018

i-Updates

Prachtige designs, uitmuntende specs en gewilde innovaties. Naast deze pluspunten heeft Apple als voordeel dat de software-ondersteuning ten minste 5 tot 6 jaar duurt. Dit is doorgaans 3/4 jaar langer dan de ondersteuning die je krijgt bij Android-smartphone. De iPad Air 2 heeft als laatste update iPadOS15 gekregen in 2021, en zal hiernaast niet langer van nieuwe software worden voorzien. De iPad 2018 daarentegen wordt met zijn vier jongere technische levensjaren langer ondersteund. Let weL: iPads staan erom bekend dat ze behoorlijk lang meegaan. Ook na de laatste iOS-update kun je er dan ook vaak nog prima mee werken. Het type gebruik is hierbij dus een belangrijke factor.

Conclusie vergelijking iPad 2018 vs iPad Air 2

Doordat de iPad 2018 de nieuwere is van het stel, heeft het iets betere specs: het scherm is hetzelfde, maar te gebruiken met Apple Pencil, een snellere chip en geniet nog van iOS-updates. De

ipad 2018 apple pencil

Refurbished iPad kopen

Ben je er aan uit welke van deze twee prijstoppers jouw voorkeur heeft? De iPad 2018 refurbished of de iPad Air 2 refurbished zijn extra voordelig verkrijgbaar bij Forza. Je ontvangt jouw aanwinst al de volgende werkdag in huis inclusief 3 jaar garantie (sinds 1 juni 2023) en gratis nieuwe laadaccessoires. THIS IS FORZA.

verschil ipad air 2 ipad 2018
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?