iPhone 11 scherm

iPhone 11 scherm

De iPhone 11 refurbished is uitgerust met een 6.1 inch beeldscherm dat gebruik maakt van LCD-technologie. Apple noemt dit een "Liquid Retina HD Display". Het beschikt over een:

 • resolutie van 1792 x 828 bij 326ppi,
 • contrastverhouding van 1400:1,
 • maximale helderheid van 625 nits,
 • refresh rate van iPhone 11 60hz.
 • ondersteuning voor True Tone om de witbalans aan te passen aan de omgevingsverlichting - en een brede kleurondersteuning voor levensechte kleuren.

iPhone 11 scherm resolutie

De resolutie van de iPhone 11 Pro refurbished ligt met 2436 x 1125 een stuk hoger. Ondanks de resolutie van de iPhone 11 met 1792 x 828 lager is, is de iPhone 11 refurbished voorzien van een behoorlijk goed scherm. Het is namelijk perfect gekalibreerd waardoor het erg helder, duidelijk en scherp is. De iPhone 11 kan tot 625 nits helderheid draaien en dat is genoeg voor in de meeste situaties.

Aan de bovenzijde van het beeldscherm is een inkeping. Hierin zitten de voorste camera en Face ID sensor verstopt.

Display

iPhone 11

Type LCD
Apple-term Liquid Retina
iPhone 11 grootte in inch / schermdiagonaal iPhone 11 6.1 inch
iPhone 11 schermgrootte in cm 15.25 cm
Resolutie 1792 X 828 pixels
Pixels per inch 326 ppi
 

iphone 11 kleuren

iPhone 11 LCD

Beter vertaald is Liquid Retina geoptimaliseerd LCD. Doordat LCD een goedkopere techniek is dan OLED, is het mogelijk om iPhones goedkoper te vervaardigen en op de markt te brengen. Om deze reden zien we het nog steeds terug in de iPhones zoals de iPhone XR of iPhone 11.

Nadelen LCD

Achtergrondverlichting

De Liquid Retina techniek zet achtergrondverlichting in om pixels te verlichten. Door het tegenhouden van licht wordt een beeld zwart. Echter, het zal er dichtbij in de buurt komen maar nooit helemaal zwart worden. Doordat OLED elke afzonderlijke pixel bestuurt is er geen achtergrondverlichting nodig. Een pixel staat aan of niet. Zwart is hierdoor écht zwart.

Niet buigzaam

De Liquid Retina is wat stugger. Hierdoor is een LCD-beeldscherm niet tot nauwelijks te buigen. Nou zal dit waarschijnlijk ook niet je intentie zijn geweest. Maar tijdens de productie van de iPhone XR en iPhone 11, is dit wel degelijk van invloed. Doordat Apple een LCD-scherm niet kan buigen zijn er randen rondom het toestel te vinden. Dit is tevens de reden dat een iPhone zoals de 11 Pro met een OLED-beeldscherm vaak volledig van rand tot rand loopt.

Voordelen LCD

Design

Ondanks het minder makkelijk buigzaam is, wist Apple de randen toch klein te houden. Dit komt het design van de iPhone 11 meer dan ten goede.

Gebruiksvriendelijk

De LCD-technologie reageert binnen 8,3 milliseconden. Althans, binnen deze tijd bepaalt het waar jouw vinger het display aanraakt.

Betaalbaar

Last but not least, de prijs. De iPhone 11 en iPhone XR zijn een stuk voordeliger op de markt gebracht dan bijvoorbeeld de iPhone 11 Pro en iPhone XS. Voor een belangrijk deel is te wijten aan de materiaalkeuze, zoals LCD, in plaats van een OLED-scherm.

Haptic Touch

Evenals de iPhone XR refurbished, heeft de iPhone 11 Haptic Touch. Deze techniek mist de drukgevoeligheid zoals bij 3D Touch, maar bootst dit effect perfect na. Het fijne van Haptic Touch, is dat het Apple minder kost om te maken, waardoor smartphones zoals de iPhone 11 ook goedkoper kunnen worden aangeboden. Ter vergelijking: de iPhone 11 Pro is ook uitgerust met Haptic Touch. Haptic Touch zal het navigeren door apps nog prettiger laten aanvoelen.

Conclusie beeldscherm iPhone 11

Het scherm is van andere kwaliteit dan de iPhone 11 Pro (Max), waarbij de LCD-technologie in het Liquid Retina-display de maat voert. Bij de iPhone 11 Pro zorgt het OLED-beeldscherm voor meer kleurdiepte en contrastverhouding. Ondanks dit is de LCD-technologie al jarenlang te vinden in smartphones en tv’s en is het nog steeds perfect bruikbaar voor het streamen van Netflix, livestreams of andere content.

Refurbished iPhone 11

Als je iPhone 11 refurbished bij Forza aanschaft bespaar je fors ten opzicht van de Apple nieuwprijs. Daarnaast ontvang je de iPhone 11 refurbished inclusief gratis nieuwe laadaccessoires en twee jaar garantie!

Er zijn genoeg redenen om te kiezen voor een refurbished iPhone. Kies je voor een iPhone van Forza Refurbished, dan profiteer je van de volgende voordelen:

 • Bespaar tot 60% op de originele nieuwprijs van Apple-producten;
 • Forza’s iPhones worden op ruim 50 punten gecontroleerd door speciale software;
 • Ontvang bij aankoop twee jaar garantie op het toestel, óók op de accu;
 • Kies uit productcondities en bespaar hierdoor nóg meer in de beurs;
 • Ontevreden over de aankoop? Retour vrijblijvend tot 14 dagen na aankoop;
 • Help mee aan een duurzamer milieu door de hergebruik van iPhones;
 • Duizenden tevreden klanten gingen je voor.

iPhone 11 bekijken