iPhone 11 draadloos opladen

20 April 2021 - read time
iPhone 11 draadloos opladen

De iPhone 11 staat bol van de straffe innovaties, waaronder draadloos opladen. Dankzij de glazen behuizing is de iPhone 11 refurbished te gebruiken met een draadloze oplader.

iPhone 11 opladen

De iPhone 11 laden is mogelijk met en zonder kabel. Zorg hierbij wel dat je over de juiste iPhone 11 oplader beschikt. Gebruik de kabel die wordt geleverd bij de iPhone of zorg dat de oplader MFI-gecertificeerd is. MFI staat voor Made For iPhone/ iPad/ iPod/Apple Watch. In dit artikel zoomen we in op draadloos opladen. Hiervoor heb je een QI-lader nodig.

De techniek

De energie van de oplader wordt doorgestuurd naar een ontvanger in de iPhone 11. De ontvanger zet de energie om naar elektriciteit, waardoor de iPhone 11 zichzelf (draadloos) kan opladen. De draadloze (QI) oplader zelf ligt dus wel aan een kabel. De iPhone 11 leg je vervolgens zonder kabel op de draadloze oplader.

Draadloze oplader iPhone 11

Om de iPhone 11 draadloos op te laden heb je een Qi-gecertificeerde draadloze oplader nodig. Qi is de standaard voor draadloos opladen. Met een snelheid tot 7,5 watt zal de iPhone opladen. Let bij de aanschaf wel op neppe laders. Niet gecertificeerde laders lijken je iPhone op te laden, maar beschermen niet tegen eventuele oververhitting of kortsluiting.

De Qi lader wordt alleen aangezet als er een geschikt toestel op wordt gelegd.

Apple’s lijst met goedgekeurde accessoires.

iphone 11 draadloos opladen

iPhone 11 eerste keer opladen

In iedere iPhone zit een lithium-ion batterij. De voordelen van dit type batterij zijn:

  1. Ze gaan langer mee
  2. Ze hebben een langere levensduur

Laad je de batterij van de iPhone 11 refurbished voor het eerst op? Gebruik dan de meegeleverde MFI gecertificeerde oplader. Dit kan zowel bekabeld of draadloos. Daarbij kun je gebruik maken van de lichtnetadapter en een stopcontact of een computer. Als de iPhone 11 is aangesloten en oplaadt, kan het toestel automatisch een reservekopie maken in iCloud. 

Laad je de iPhone 11 met de oplaadkabel gekoppeld aan de computer? Zorg dan dat de computer aanstaat. Tip: als je de iPhone 11 via de computer oplaadt, kun je een reservekopie maken.

Controleer op de iPhone 11 of het batterijsymbool wordt weergegeven. De bliksemschicht zie je helemaal boven in het scherm. Je ziet hier ook het batterij percentage van de iphone 11.

iPhone 11 draadloos opladen werkt niet

De iPhone 11 laad niet op? Dit zijn de mogelijke oorzaken:

  1. iPhone 11 draadloos opladen werkt niet met elk hoesje. Hoezen van siliconen of leer leveren veelal geen problemen.
  2. De iPhone 11 laadt niet draadloos op als hij scheef ligt.
  3. Als de batterij te warm wordt, laadt de iPhone 11 niet op.
  4. Draadloos opladen werkt niet zonder Qi-lader.
  5. Als de batterij erg leeg is kan het even duren voordat je iets ziet/ het oplaad-icoon in beeld verschijnt.

Mochten deze punten niet helpen, probeer de iPhone 11 dan bekabeld op te laden. Je kunt zo testen of de batterij zelf nog goed oplaadt. Daarnaast kan helpt het aan- en uitzetten van de iPhone. Of kun je als laatste optie een harde reset proberen.

iPhone 11 Refurbished

Benieuwd naar de iPhone 11 of een andere refurbished iPhone? Forza beschikt over het grootste assortiment refurbished iPhones en iPads mét Keurmerk Refurbished. Je ontvangt onze devices met gratis nieuwe laadaccessoires en drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023). je ontvangt dus een iPhone 11 oplader om je device bekabeld mee op te laden. Om draadloos te kunnen opladen dien je nog wel zelf een draadloze oplader aan te schaffen.


Bekijk iPhone 11 refurbished

iphone 11 draadloos opladen
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?