iPhone 13 Pro Max vs iPhone 14 Pro Max: welke kiezen?

10 Maart 2024 - 6 min. read time
iPhone 13 Pro Max vs iPhone 14 Pro Max: welke kiezen?

Als je in de markt bent voor een nieuwe, grote iPhone, vraag je je misschien af wat de verschillen zijn tussen de iPhone 13 Pro Max en de iPhone 14 Pro Max. Beide modellen vertegenwoordigen het toppunt van Apple's smartphone-technologie in hun respectievelijke releasejaren, maar er zijn enkele verschillen die de ene meer aantrekkelijk kunnen maken dan de andere, afhankelijk van je behoeften en voorkeuren. In dit artikel bespreken we de verschillen tussen de iPhone 13 Pro Max en de iPhone 14 Pro Max.


Verschil tussen iPhone 13 Pro Max vs iPhone 14 Pro Max

Dit zijn de verschillen tussen de iPhone 13 Pro Max en de iPhone 14 Pro Max kort samengevat:

  • Design
  • Schermhelderheid
  • Always-on display
  • Camera
  • Chip
  • SOS via satteliet

Verschil iPhone 13 pro max vs iPhone 14 pro max

Design en Display verschil

Qua design behouden zowel de iPhone 13 Pro Max als de iPhone 14 Pro Max het herkenbare, premium uiterlijk dat we van Apple gewend zijn, maar er zijn subtiele verschillen. Het grootste verschil is dat de iPhone 14 Pro Max een nieuwe, kleinere 'notch' voor de frontcamera en Face ID-sensoren heeft. Dit resulteert in meer schermruimte. Dit heet het Dynamic-Island. Daarnaast beschikt de 14 Pro Max over het Always-on display, waardoor je scherm eigenlijk altijd 'aan' kan staan.  Het display op beide modellen is indrukwekkend, met heldere, levendige kleuren en diepe zwartwaarden dankzij de ProMotion-technologie met een ververssnelheid tot 120Hz. Echter, de iPhone 14 Pro Max heeft een helderder scherm onder direct zonlicht, waardoor de leesbaarheid buitenshuis verbetert.

iPhone 13 pro max vs iPhone 14 pro max display

iPhone 13 Pro Max vs iPhone 14 Pro Max: de camera

Op cameragebied maken beide iPhones prachtige foto's, maar de iPhone 14 Pro Max heeft enkele verbeteringen die het vermelden waard zijn. Met maar liefst 48 megapixel is de primaire sensor groter, waardoor de iPhone 14 Pro Max beter presteert bij weinig licht en meer detail in je foto's brengt. Ook introduceert de iPhone 14 Pro Max enkele nieuwe fotografische stijlen en videomogelijkheden, waaronder een verbeterde nachtmodus en actiemodus, die je helpen om nog creatievere en professioneel ogende content te creëren. Actiemodus is ideaal als je wilt filmen tijdens een hobbelige rit, omdat het je beeld tijdens het filmen stabiliseert.

Cameraverschil iPhone 13 pro max vs iPhone 14 pro max

Prestaties en batterijduur

De iPhone 13 Pro Max wordt aangedreven door Apple's A15 Bionic chip, terwijl de iPhone 14 Pro Max de nieuwere A16 Bionic chip heeft. Hoewel beide chips extreem krachtig zijn en zorgen voor soepele prestaties in apps, games en andere taken, biedt de A16 Bionic in de iPhone 14 Pro Max betere energie-efficiëntie en dus potentieel een langere batterijduur. Bovendien kan de iPhone 14 Pro Max beter omgaan met intensieve taken dankzij zijn verbeterde GPU en CPU.

iPhone 13 Pro Max vs iPhone 14 Pro Max: connectiviteit

De iPhone 14 Pro Max introduceert enkele nieuwe connectiviteitsopties, waaronder betere ondersteuning voor 5G-netwerken wereldwijd en Wi-Fi 6E voor snellere draadloze internetverbindingen. Ook nieuw in de iPhone 14 Pro Max is de mogelijkheid tot noodcommunicatie via satelliet, waardoor je in noodgevallen berichten kunt sturen zelfs als je buiten het bereik van mobiele netwerken bent.

Noodoproep iPhone 13 pro max vs iPhone 14 pro max

Conclusie vergelijking iPhone 13 Pro Max vs iPhone 14 Pro Max

Het kiezen tussen de iPhone 13 Pro Max refurbished en de iPhone 14 Pro Max refurbished hangt uiteindelijk af van je persoonlijke voorkeuren en behoeften. Als je de nieuwste technologie en de beste camerafuncties wilt, plus verbeteringen in displayhelderheid, batterijduur en connectiviteit, dan is de iPhone 14 Pro Max de winnaar. Echter, de iPhone 13 Pro Max blijft een krachtige en capabele smartphone, die nu tegen een lagere prijs kan worden gekocht, waardoor het een uitstekende waarde biedt voor diegenen die op zoek zijn naar top-notch prestaties zonder de nieuwste features te nodig hebben. Wat je keuze ook is, beide telefoons zullen ongetwijfeld een premium smartphone-ervaring bieden die kenmerkend is voor Apple's toewijding aan kwaliteit en innovatie.

Refurbished iPhone kopen

Zoek je een voordelige iPhone? Overweeg dan eens een refurbished iPhone. Bij Forza wordt elke iPhone van begin tot eind zorgvuldig geïnspecteerd door deskundige technici met geavanceerde software. Dankzij deze hoge kwaliteitsstandaarden dragen wij met trots het keurmerk Refurbished. Als je op een werkdag of zondag voor 22:30 uur bestelt, ontvang je je refurbished iPhone de volgende dag al thuis!

vergelijking
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?