iPhone batterij loopt snel leeg

Heb je een iPhone maar loopt de batterij te snel leeg? Lees dan vooral verder. Hierin geven we je tips om de batterijprestatie te verbeteren.


Batterij tips

  1. Bekijk het batterijverbruik per app
  2. Verlaag de helderheid van het beeldscherm
  3. Schakel locatievoorzieningen uit
  4. Gebruik de energiebesparing
  5. Zet 'Donkere Modus' aan
  6. Schakel automatisch verversen uit
  7. Geoptimaliseerd laden inschakelen

Mochten bovenstaande punten geen zoden maar aan de dijk zetten, dan hebben we nog drie opties:

  1. Kalibreer de batterij
  2. Vervang de batterij
  3. Vervang de iPhone

Hieronder lichten we de bovenstaande

Batterijverbruik per app

Controleer wat het batterijverbruik van je apps is. Bij batterij kun je precies zien welke apps veel verbruiken en welke je dus beter uit kunt zetten of verwijderen.

instellingen > batterij

batterijverbruik per app

Helderheid scherm

Het scherm verbruikt veel energie. Het is daarom een aardige aanslag op je batterijduur. Wil je deze verlengen? Dan kun je het beste zorgen dat je schermhelderheid zo laag mogelijk staat.

Instellingen > beeldscherm en helderheid > True Tone

Schakel locatievoorzieningen uit

Op de achtergrond zorgt deze functie ervoor dat apps up to date blijven en direct de meeste actuele informatie tonen bij openen. Dit vergt ook veel energie gedurende de dag. Als je dus wilt besparen, kun je deze verversingsoptie het beste uitschakelen

Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen

Gebruik de energiebesparing

Apple biedt zelf ook een stand die energiebesparing in de hand werkt. Als je deze aanzet zal je batterij dus langer meegaan.

Instellingen > batterij > energiebespaarsmodus

dark mode

Zet Donkere Modus aan

Bij OLED wordt elke pixel apart opgelicht. Om zwart te tonen, staat de pixel uit en verbruikt je batterij dus minder energie. De Donkere Modus/ Dark Mode, draagt hier aan bij.

Instellingen > Beeldscherm en Helderheid > Donkere Modus

Schakel automatisch verversen uit

Apps als FaceBook, WhatsApp en Netflix kunnen hun informatie op de achtergrond verversen. Het is lang niet altijd duidelijk wat ze precies doen, maar dit soort apps werken óók goed als je automatisch verversen uitschakelt.

Instellingen > Algemeen > Ververs op achtergrond

Geoptimaliseerd opladen

Om het verouderingsproces van de batterij te beperken, leert de iPhone met geoptimaliseerd opladen, wat je dagelijkse oplaadroutine is, zodat deze pas verder oplaadt dan 80% wanneer je je iPhone nodig hebt.

Instellingen > batterij > onderhoud > geoptimaliseerd opladen

geoptimaliseerd laden

Kalibreer de batterij

Geeft de batterij 30% aan en valt je iPhone ineens uit? Of is je batterij op 30% en 5 minuten later ineens op 45%? Dan werkt de meter van je batterij niet goed. Door de batterij te kalibreren, blijft de batterij zo efficiënt mogelijk werken.

Vervang de batterij

De batterij slijt als gevolg van intensief dagelijks gebruik. Hierdoor kan het zijn dat de batterij simpelweg sneller leegloopt dan voorheen. De conditie van de batterij kun je controleren:

Instellingen > Batterijconditie

2 jaar garantie ook op de batterij

Heb je een refurbished iPhone van Forza, dan ontvang je 2 jaar garantie op het gehele toestel. Dus ook de batterij. Mocht er onverhoopt iets met de batterij gebeuren, dan staat onze service en repair afdeling voor je klaar.

iPhone aan vervanging toe?

Als al het voorgaande niet mag baten en/of er zijn meerdere problemen met de iPhone, dan is het misschien tijd voor een nieuwe. Forza heeft de grootste voorraad refurbished iPhones van de Benelux. Je bespaart tot wel 60% en ontvangt 2 jaar garantie. Hierdoor is het op de korte en lange termijn een slimme investering.