Welke iPhone heeft de beste batterij?

25 April 2022 - read time
Welke iPhone heeft de beste batterij?

Het gamma Apple iPhones is groot. Dit komt mede doordat er ieder jaar weer nieuwe modellen worden uitgebracht. Soms hebben de nieuwere modellen verbeteringen zoals een betere batterij. Maar welke iPhone heeft de beste batterij? Je leest het hier.


Welke iPhone heeft de beste batterij?

In het onderstaande overzicht tref je per iPhone de mAh. In de meeste gevallen zal een batterij met meer mAh langer meegaan. Toch is dit mede afhankelijk van het type scherm of zuinigheid van de processor. Zo vergt zo’n kraakhelder OLED-beeldscherm meer van de batterij, dan een LCD-beeldscherm.

 

Type iPhone Aantal uur video kijken Batterijcapaciteit
iPhone 13 Pro Max  28 uur 4352 mAh
iPhone 14 Plus  26 uur 4323 mAh
iPhone 13 Pro 22 uur 3095 mAh
iPhone 14  20 uur 3279 mAh
iPhone 11 Pro Max 20 uur 3969 mAh
iPhone 12 Pro Max 20 uur 3687 mAh
iPhone 13 19 uur 3240 mAh
iPhone 11 Pro 18 uur 3046 mAh
iPhone 11 17 uur 3110 mAh
iPhone 13 mini 17 uur 2438 mAh
iPhone 12 17 uur 2815 mAh
iPhone 12 Pro 17 uur 2815 mAh
iPhone XR 16 uur 2942 mAh
iPhone SE 2022 15 uur 2018 mAh
iPhone XS Max 15 uur 3174 mAh
iPhone 12 Mini 15 uur 2227 mAh
iPhone 6 Plus 14 uur 2915 mAh
iPhone 7 Plus 14 uur 2910 mAh
iPhone 8 Plus 14 uur 2961 mAh
iPhone XS 14 uur 2658 mAh
iPhone 6s Plus 13,5 uur 2750 mAh
iPhone X 13 uur 2716 mAh
iPhone 7 13 uur 1960 mAh
iPhone SE 2020 13 uur 1821 mAh
iPhone 8 13 uur 1821 mAh
iPhone SE 13 uur 1624 mAh
iPhone 6 11 uur 1810 mAh
iPhone 6s 8,5 uur 1715 mAh

Afhankelijk van gebruik

De kolom 'aantal uur video kijken' geeft aan hoelang je aan één stuk door, achter elkaar, video's kunt kijken per iPhone model. Tenzij je een lange intercontinentale vlucht hebt, of je favoriete serie in één ruk op je iPhone wilt afkijken, zal dit waarschijnlijk niet vaak gebeuren. Toch is dit een zeer goede test om te kijken hoelang je intensief van een iPhone gebruik kunt maken. Zoals je wellicht zelf al wel eens hebt ervaren, kan de batterij van een smartphone snel leeglopen wanneer hij op deze manier gebruikt wordt. Daarom is het natuurlijk best indrukwekkend om te zien dat je zelf met één van de oudere modellen van dit lijstje al een volle werkdag video's kunt kijken. Tenzij dit bij je baan hoort, of je werkgever dit goedkeurt, raden we dit af. De meeste werkgevers zullen dit namelijk niet kunnen waarderen. Om niet te ver af te dwalen, geeft dit dus vooral aan hoelang je de iPhone intensief kunt gebruiken. In de praktijk zal het dus afwijken en mede samenhangen met hoe jij jouw iPhone gebruikt. Hieronder tref je nog een samenvatting van de 'iPhone met de beste batterij'.

Samenvatting: beste iPhone batterij

Wat opvalt is dat de Pro Max-versies de troon spannen. Dit komt mede door de afmetingen van het toestel, waar simpelweg een grotere batterij in past. Een grotere batterij heeft vaak meer mAh-capaciteit. Daarbij is de batterijduur mede afhankelijk van de efficiëntie van de processor of het type beeldscherm. Waar je met de meeste iPhones een dag moeiteloos uitzingt, haal je met een Pro Max al snel 2 dagen. De efficiënte chips dragen hier onder meer aan bij.


Deze chips (ofwel processors) zien we ook terug in de Pro-versies zoals de refurbished iPhone 11 Pro. Het is dan ook een logisch gevolg dat dit toptoestel kort na de Max-versies volgt in het overzicht. Naast de iPhone 11 Pro vinden we daar de iets meer budgetvriendelijke refurbished iPhone 11 met 17 uur intensieve (video) gebruikstijd. Bij minder intensief gebruik gaat zo'n toestel natuurlijk ook een stuk langer mee, dan wanneer je er non stop video's op afspeelt.


De iPhone 11 is de opvolger van de iPhone XR refurbished, welke ook hoog rankt vanwege de krachtige batterij. Opvallend is ook dat de Mini's het veelal afleggen ten opzichte van de reguliere seriegenoot zoals de iPhone 11 en iPhone 12. Dit heeft mede met de omvang van de batterij te maken.


De meest budgetvriendelijke refurbished iPhone-modellen, welke op het scherpst van de snede van kwaliteit en prijs zitten, zijn terug te vinden met batterijen die goed zijn voor 13 uur intensief gebruik. Ofwel voor de meeste type gebruikers onder ons betekent dit je eenvoudig een hele dag kunt vertrouwen op deze toestellen en veelal 's avonds het beste weer kunt opladen.

Meer handige batterij tips

Nu je meer weet over welke iPhone de beste batterij heeft, ben je misschien benieuwd naar meer batterij informatie. Daarom tref je hieronder 1) tips om te zorgen dat je batterij niet te snel leegloopt 2) welke iPhones je draadloos kunt opladen 3) extra info over de batterij in een Forza Refurbished iPhone.

Batterij loopt snel leeg

Een batterij waar je niet op kunt vertrouwen biedt geen zekerheid. Dit kan behoorlijk frustrerend zijn. Heb je een iPhone maar loopt de batterij te snel leeg of ondervind je andere batterij problemen? Lees dan vooral verder. We geven je tips over hoe je de batterijprestaties zelf kunt verbeteren.Met deze handige tips gaat je batterij langer mee.

draadloos opladen iPhone

Draadloos opladen

Wist je dat het vanaf de iPhone 8 refurbished mogelijk is om je iPhone draadloos op te laden? Dat komt omdat alle toestellen die vanaf toen op de markt zijn gebracht (gedeeltelijk) uit een glazen achterkant bestaan. Je kunt dus je iPhone opladen zonder gedoe met kabels. Maar hoe werkt dat? Is het schadelijk voor je iPhone? En is bekabeld opladen nu écht verleden tijd? Lees meer over het draadloos opladen van je iPhone.

iPhone laadt niet meer op 

Aan een lege iPhone heb je niet veel. Maar wat nou als je iPhone niet meer oplaadt? Dit is wat je kunt doen als je batterij niet meer lijkt te reageren. Het kan je veel tijd, moeite en kosten besparen als je kunt uitsluiten waar het aan ligt. Deze stappen kun je doorlopen als je iPhone niet meer oplaadt

Refurbished iPhone melding batterij

De batterijen worden evenals 50+ overige technische onderdelen van de iPhone uitvoerig gecontroleerd. Daarbij wordt onder meer gekeken naar de batterijconditie. De batterijen hebben een batterijconditie van minimaal 85%. Dit is genoeg voor ten minste 2 jaar ongestoord gebruik. Voldoet de batterijconditie niet aan deze criteria dan zullen we hem vervangen voor een nieuwe. Heb je een refurbished iPhone gekocht, waarbij je een melding over de batterij op het scherm ziet? Deze melding op de iPhone kun je negeren. Na een paar weken verdwijnt deze melding vanzelf. Je hoeft hiervoor niet te doen. Benieuwd waarom? Je leest er meer over in ons blog 'Melding iPhone: batterij- of scherminformatie'. Op het gehele toestel, dus ook de batterij levert Forza Refurbished garantie. ls de batterijcapaciteit binnen de garantietermijn teruggelopen naar minder dan 70%, dan wordt de batterij kosteloos vervangen.

Refurbished iPhone kopen

Wil je ook een iPhone uit de bovenstaande lijst, maar wordt die simpelweg niet meer door Apple aangeboden of heb je geen zin om hiervoor de hoofdprijs te betalen? Dan ben je bij Forza Refurbished aan het juiste adres. In onze webshop vind je namelijk het grootste gamma refurbished iPhones en iPads van de BENELUX. En dat betekent Apple-kwaliteit, voor een scherpe prijs. Daarbij ontvang je ook nog eens 36 maanden garantie op het gehele toestel. (sinds 1 juni 2023) Mocht er onverwachts iets gebeuren dan staan we voor je klaar. Vraag gerust, mochten we je nog ergens mee kunnen helpen. 

 
iphone beste batterij
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?