iPhone SE 2020 waterdicht

28 Juli 2022 - read time
iPhone SE 2020 waterdicht

Is iPhone SE 2020 waterdicht? Om maar direct met de deur in huis te vallen. De iPhone SE 2020 is misschien niet waterdicht, maar hij is wel waterbestendig genoeg voor de meeste situaties. Bovendien kun je jouw iPhone SE 2020 voorzien van meer bescherming.


Let wel: ondanks het antwoord op de vraag, is de iPhone SE 2020 waterdicht bieden zowel Apple als Forza Refurbished geen garantie op waterschade. We raden dan ook aan om niet met de 'iPhone SE 2 water resistant' te experimenteren.

 

De populaire en budgetvriendelijke Special Edition iPhone, de iPhone SE refurbished, kwam in het gelijknamige jaar uit. Ondanks de budgetvriendelijke prijs kent hij veel functies en mogelijkheden, waaronder waterbestendigheid. Waterbestendigheid kan echter op veel verschillende manieren worden opgevat. Hierbij is één van de veel gestelde vragen of de iPhone SE 2020 refurbished gewoon (spat)waterbestendig is of eigenlijk helemaal waterdicht is.

 

De populariteit van de iPhone SE 2020

In 2020 heeft de populariteit van de iPhone SE hoge ogen gegooid. Bij Forza hebben we dit ook gemerkt. Sinds de iPhone SE refurbished verkrijgbaar was, is dit een zeer populair toestel binnen ons gamma. Dit kwam en komt vooral door de uitmuntende kwaliteit en betaalbare prijs. In de voetsporen van de iPhone 2016 wist Apple vier jaar na dato weer het scherpst van de snede van prijs-kwaliteit te bereiken. Een reden waarom de iPhone SE goedkoper is, is zijn kleinere formaat. Hoewel er nog een aantal andere verschillen zijn. De iPhone SE refurbished kan zeker tot 2026 de nieuwste iOS software draaien en is ook voorzien van een zeer A13 Bionic-chip. Ter vergelijking: dit is dezelfde chip die in de iPhone 11 en 11 Pro wordt gebruikt. Daar bovenop komt ook nog een 4K-camerasysteem met zoom, Slo-Mo en Time Lapse. Kortom, de iPhone SE 2020 mag dan wel budgetvriendelijk zijn, maar vinkt een hoop checkboxen af. Hieronder lees je meer over het antwoord op de vraag: is de iPhone SE 2020 waterdicht?

 

IP67 iPhone SE 2020

Apple volgt de IP-classificatie (International Protection) van de Internationale Elektrotechnische Commissie (IEC). Dit geeft aan hoeveel weerstand de buitenkant heeft tegen het binnendringen van vaste en vloeibare stoffen. Daarbij wordt er gekeken naar de mate van fysieke impact op de buitenkant. Volgens Apple heeft de iPhone SE 2020 een IP67-classificatie voor waterbestendigheid. Dit is beter uit te leggen als: het beschermt tot een meter, gedurende 30 minuten.

 

Dus kun je met de iPhone SE 2020 onder water? De iPhone SE 2020 is dus niet waterdicht, maar wel waterbestendig.

is iphone se 2020 waterproofis iphone se 2020 waterproof

Er zijn Apple-producten zoals de Apple watch, die meer waterproof zijn. Bijvoorbeeld omdat ze beschikken over een IP68. De iPhone SE 2020 IP68 is dus niet aan de orde, daar waar 67 de IP iPhone SE 2020 is.


De buitenkant is van ruimtevaartaluminium. Dit merk je vooral doordat de iPhone SE 2020 behoorlijk licht is. Daarnaast is dit materiaal duurzaam. Voor een extra laagje waterbescherming, kun je wel met een hoesje de waterbestendigheid verbeteren, waarbij sommige zelfs resulteren in waterdichte bescherming.

 

Conclusie: is iPhone SE 2020 waterproof

De iPhone SE 2020 beschikt over dezelfde waterbestendigheid als de Apple Watch: een IPX7. Let wel: de Apple Watch heeft een waterslotfunctie waarmee gebruikers overtollig water uit het horloge kunnen laten lopen. Dit zorgt voor een nog betere controle over eventueel water in het device.

 

Is de iPhone SE 2020 waterdicht? Hierop is het antwoord: nee. Het is tot een zekere hoogte wel waterbestendig. Alhoewel het beste advies is om elektronica het liefst niet in aanraking te laten komen met water, daar waar zowel Apple als Forza Refurbished niet garant staan voor waterschade. Bij een refurbished iPhone is dit voornamelijk omdat (bijvoorbeeld tijdens het vervangen van een batterij) een toestel geopend wordt. Er zijn alternatieven om de waterbestendigheid van de iPhone SE 2020 te verbeteren, zoals een beschermhoes. Er zijn ook speciale hoezen in omloop die je refurbished iPhone SE 2020 meer waterproof zullen maken in het geval dit noodzakelijk is voor je beroep of de sport die je beoefent.

 

iPhone SE refurbished

Nu je meer antwoord hebt op de vraag, is iPhone SE 2020 waterdicht, ben je vast benieuwd naar meer. Wil jij ook zo’n budgetvriendelijk en handzaam toestel, met Touch ID, een snelle A13 processor én de optie om draadloos op te laden? De iPhone SE 2020 is als refurbished iPhone verkrijgbaar bij Forza, waardoor je geniet van een extra scherpe prijs én 2 jaar garantie. Als je de iPhone SE refurbished op werkdagen en zondag voor 22.30 uur bestelt, heb je jouw aanwinst al de volgende werkdag in huis, inclusief nieuwe laadaccessoires. THIS IS FORZA.

 

waterdicht
← Vorige Volgende →