iPhone SE 2020 vs iPhone SE 2022

18 Maart 2022 - read time
iPhone SE 2020 vs iPhone SE 2022

Als je op zoek bent naar een goedkope iPhone, vind je in deze iPhone SE 2020 versus iPhone SE 2022 vergelijking de grootste verschillen tussen deze twee modellen, zodat je eenvoudig een keuze kunt maken. De nieuwe iPhone SE 2022 is in maart van het gelijknamige jaar uitgebracht, lees hieronder hoe dit toestel zich weerhoudt tot de iPhone SE 2020.


Overeenkomsten SE 2020 vs. SE 2022

Om te beginnen zijn er veel overeenkomsten tussen de twee budgetvriendelijke Apple-vlaggenschiptelefoons.

Wat te denken van:

  • Een vertrouwd design
  • Touch ID ontgrendeling
  • 4.7 inch beeldscherm
  • 12 megapixel camera
  • 7 megapixel selfiecam

 

Model

iPhone SE 2022

iPhone SE 2020

Beeldscherm

4.7 inch LCD-scherm

 

4.7 inch LCD-scherm

Processor

A15 Bionic

A13 Bionic

Hoofdcamera

12MP (f/1.8)

12MP (f/1.8)

Selfiecamera

7MP (f/2.2)

7MP (f/2.2)

5G

Sub-6GHz, C-band

Nee

 

iphone se kleuren

Design

De grote constante in de SPECIAL EDITION iPhone is het vertrouwde 4.7 inch beeldscherm. Dat is een domper als je bedenkt dat de iPhone 13 mini ongeveer even groot is als de iPhone SE en toch bijna een volledig scherm heeft van 5.4 inch.

 

Eerder hoorden we geruchten dat de iPhone SE (2022) een iPhone XR-achtig ontwerp zou kunnen verwachten met een voorkant-vullend scherm inclusief inkeping. Dat bleek dus niet meer dan een gerucht en niet waar.

 

Het goede nieuws voor velen is dat de iPhone SE 2022 nog steeds een Touch ID-knop biedt, waarmee je het toestel gemakkelijk kunt ontgrendelen terwijl je een masker draagt. Face ID maakt dat onmogelijk op andere iPhones, maar dat zou moeten veranderen als iOS 15.4 uitkomt.

Verschillen SE 2020 vs SE 2022

Naast 2 jaar, verschillen de twee iPhone SE’s in:

  • Processor
  • Camerasysteem
  • 5G verbinding
  • Kleuren
  • Batterij
  • Prijs

iphone se 2022 5G verbinding

5G verbinding

De meest voor de hand liggende toevoeging aan de iPhone SE is 5G-connectiviteit. De iPhone SE (2020) was lange tijd wereldwijd één van de beste goedkope 4G-telefoons, maar intussen is 5G terrein aan het winnen. Door het feit dat dit nog geen vaart loopt, kun je ook de komende jaren nog met de iPhone SE 2020 vooruit kunnen.


Als 5G belangrijk voor je is, zal dit de grootste reden zijn om van de iPhone SE (2020) naar de iPhone SE (2022) te upgraden. 5G verbinding staat voor snellere downloads en een minder vertraging tijdens het gamen. Het is de sub-6GHz 5G, wat betekent dat hierna nog meerdere 5G-upgrades verwacht kunnen worden.


Let wel, telecomproviders kunnen een meerprijs vragen voor het gebruik van de 5G-connectiviteit. Het gebruik van de nieuwere connectiviteit heeft hierdoor meer nodig dan een


De prijs

De 2022 iPhone SE begint bij 529 euro, een prijsstijging van 40 euro ten opzichte van het vorige model. De huidige iPhone SE (2020) ging voor slechts 489 euro van de hand. De meerprijs kan mede gevonden worden in de 5G upgrade. Wil je meer opslag dan 64 GB, dan betaal je ook meer.


Refurbished zijn de iPhone SE 2020 en 2022 nóg scherper geprijsd. Bekijk in ons refurbished iPhone gamma hoeveel je bespaart.

Camera

De iPhone SE 3 heeft wederom een enkele camera aan de achterzijde. Voor wie een ultra groothoek- of telelens vereist is, valt de SE dus af.


Of toch niet? Doordat de iPhone SE 22 een A15 Bionic-chip heeft, zou het een aantal fotografie-upgrades moeten bieden. De A15 Bionic maakt een hoop handige dingen mogelijk. Smart HDR 4 en Deep Fusion zijn aan boord. En er zijn ook fotografische stijlen, waarmee gebruikers hun voorkeuren kunnen toepassen op scènes en onderwerpen.


Een functie die niet van de iPhone 13 naar de iPhone SE 3 is overgezet, is de Cinematic-modus voor video. Vermoedelijk zijn hiervoor twee lenzen nodig om het rack focus-effect te laten werken. Ook is er geen nachtmodus, die ook al ontbrak op de iPhone SE (2020). Dit is een flagrante omissie van de kant van Apple zonder een goed excuus dat we kunnen bedenken.


Camera iphone se 2022

Processor

De iPhone SE 2020 is uitgerust met de A13 chip. Dit is dezelfde processor als in de iPhone 11 en iPhone 11 Pro is te vinden. De chip is uitermate efficiënt, snel en op zeer geschikt om zonder moeite zware games te spelen.

 

De iPhone SE 2022 zal waarschijnlijk veruit de snelste telefoon in zijn prijsklasse zijn, aangezien hij wordt aangedreven door Apple's A15 Bionic-chip. Dit is dezelfde chip die in de iPhone 13 zit. Dit betekent ook dat het kilometers voorligt op Android toestellen van de concurrent-tech-giganten zoals Samsung, Oppo of Google.

 

De A15 Bionic is een krachtige Apple silicium, met een 6-core CPU met twee high-performance cores en vier high-efficiency cores. Er is ook een 4-core GPU en een 16-core Neural Engine die 15,8 biljoen bewerkingen per seconde kan uitvoeren, wat snellere machine learning mogelijk maakt voor apps van derden en Live Text in Camera.

De batterij

De iPhone SE 2020 heeft een batterij, die het bij intensief gebruik, zo’n 10 uur volhoudt, wat goed is voor een hele dag plezier waarbij continu op het web werd gesurft bij een schermhelderheid van 150 nits. En dit was via een minder energie-vergende 4G-verbinding.


Conclusie

De iPhone SE 2022 lijkt identiek aan de iPhone 2020 met als verschil: 5G, snellere processor en meerdere cameraopties. De iPhone SE 2020 is daardoor nog steeds zeer relevant, ook twee jaar na releasedatum. De A13 processor is ontzettend krachtig en verslaat menig smartphone op het gebied van snelheid en efficiëntie, waardoor het verschil met de A15 chip in de iPhone SE 2022 nauwelijks zal zijn op te merken. Met allebei de Special Edition-iPhones trek je fantastische kiekjes, maar de nieuwere variant heeft net wat meer opties. 

Refurbished iPhone SE 2020

Zijn de snellere chip, cameraopties en 5G-verbinding je de meerprijs nog niet waard. Niet getreurd de iPhone SE 2020 is niet meer nieuw verkrijgbaar, maar gelukkig wel refurbished bij Forza verkrijgbaar. En dat betekent dat je tot wel 60% bespaart ten opzichte van nieuw en ook nog eens geniet van extra voordelen. Zo kun je een beroep doen op onze gedegen 36 maanden service & garantieregeling (sinds 1 juni 2023). Mocht er dus onverhoopt iets gebeuren met jouw nieuwe refurbished iPhone SE 2020 dan staan we voor je klaar, ook na anderhalf jaar! Daarnaast ontvang je de iPhone SE 2020 in de kleur zwart, wit of rood al de volgende werkdag in huis, inclusief nieuwe laadaccessoires. Je kunt dus direct aan de slag! Weet jij al welke kleur je gaat kiezen?


Zijn er nog zaken die we hierboven niet behandeld hebben, aarzel niet maar vraag gerust: onze servicedesk staat voor je klaar!

verschil
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?