iPhone XS vs XS Max: wat is het verschil?

06 Februari 2024 - 3 min. read time
iPhone XS vs XS Max: wat is het verschil?

De iPhone XS vs XS Max. Een interessante vergelijking tussen de twee vlaggenschepen van Apple uit 2018. Beide iPhones zijn inmiddels al ruim drie jaar op de markt, maar bieden nog altijd premium functionaliteiten. Vind je de iPhone XS een interessant toestel maar twijfel je of de grotere iPhone XS Max niet beter bij je past? We kunnen je alvast verklappen: het verschil in specificaties is klein, maar het prijsverschil is groot!


Formaat verschil iPhone XS vs iPhone XS Max 

Formaat

iPhone XS Max

iPhone XS

Lengte 157.5 mm 143.6 mm
Breedte 77.4 mm 70.9 mm
Dikte 7.7 mm 7.7 mm
Gewicht 208 gram 177 gram
 

De iPhone XS Max heeft zijn naam niet voor niets gekregen. Het toestel is namelijk de grote variant van de iPhone XS refurbished. Het formaat verschil wordt vooral in de lengte en breedte gemaakt. Waar de iPhone XS nog vrij eenvoudig met één hand te bedienen is en gemakkelijk in de broekzak past, heb je bij de iPhone XS Max twee handen nodig. Ook berg je dit grotere toestel minder makkelijk in de broekzak op.

Verschil tussen iPhone XS en iPhone XS Max

5.8-inch vs 6.5-inch

Het iPhone XS scherm is 5.8-inch (14.50 cm) groot en dat is anno nu een gangbaar formaat. Van WhatsAppen tot filmpjes kijken en online winkelen: met dit formaat kan de gemiddelde smartphonegebruiker goed uit de voeten. Ben je een fanatieke mobiele gamer? Bewerk je veel foto’s en video’s op je mobiele apparaat of is je zicht wat minder goed? Dat kun je beter voor de iPhone XS Max kiezen. Met een scherm van 6.5-inch (16.25 cm) heb je dan een stuk meer overzicht en werkruimte. Houd er wel rekening mee dat dit formaat veel minder handzaam is. Wat beide iPhones gemeen hebben is het OLED-scherm met naar verhouding dezelfde resolutie. Dat betekent een gedetailleerde weergave, perfecte zwarte tinten en natuurgetrouwe kleuren.

Batterij iPhone XS vs iPhone XS Max

De iPhone XS beschikt over een batterijcapaciteit van 2658 mAh. Hiermee kom je bij normaal gebruik de dag goed door. De iPhone XS Max is uitgerust met een grotere batterij met een capaciteit van 3174 mAh. Dat zou volgens Apple een uurtje langer meegaan, al is dat natuurlijk afhankelijk van hoe intensief jij je iPhone gebruikt. Wel is het opvallend dat beide iPhones met hetzelfde vermogen worden opgeladen. De accu van de iPhone XS is dus bij zowel bekabeld als draadloos opladen weer sneller vol. Dat kan erg handig zijn als je snel wilt opladen voordat je de deur uit moet.

 

Gamen op de iPhone XS Max

Conclusie en advies iPhone XS vs XS Max

De iPhone XS Max is uitgerust met een groter beeldscherm en een grotere batterij. Deze aspecten kunnen grote pluspunten zijn, maar hebben ook een nadelige keerzijde. Zo duurt het langer voordat de batterij vol is en bedien je het scherm alléén comfortabel met twee handen. Als veel overzicht en een lange accuduur belangrijk zijn voor jou, kies dan de iPhone XS Max. Vind je gebruiksgemak enorm belangrijk en zoek je een premium iPhone in een compacter formaat? Dan is de iPhone XS de beste keuze. Dat bespaart je óók nog eens een hoop geld ten opzichte van de duurdere, grotere variant.

iPhone XS refurbished kopen

Spreekt de iPhone XS je meer aan? Via Forza haal je hem als refurbished iPhone in huis voor een schrikbarend scherpe prijs. Het toestel is op 50 technische punten gecontroleerd en wordt geleverd met 3 jaar garantie (sinds 1 juni 2023). Dat is zelfs twee jaar meer dan bij Apple! We beschikken over het Keurmerk Refurbished. Hierdoor ben je verzekerd van een betrouwbare refurbished aankoop die afkomstig is van een professionele aanbieder. Zondag t/m vrijdag vóór 22:30 uur besteld? Morgen in huis!

vergelijking
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?