iOS 17: Wanneer komt het uit en wat kunnen we ermee?

12 September 2023 - read time
iOS 17: Wanneer komt het uit en wat kunnen we ermee?

Het is weer die tijd van het jaar waarin Apple-fans over de hele wereld reikhalzend uitkijken naar de nieuwste versie van het iOS-besturingssysteem. Na het succes van iOS 16, dat tal van nieuwe functies en verbeteringen bracht, heeft Apple beloofd om met iOS 17 de lat nog hoger te leggen. Waarschijnlijk kan je de nieuwe software installeren op maandag 17 september. In dit artikel nemen we een diepgaande blik op wat we kunnen verwachten van iOS 17 en hoe het de manier waarop we onze Apple-apparaten gebruiken, zal veranderen.

iOS 17 contact posteriOS 17 contact poster

Stel in wat mensen zien als je belt in iOS 17

Een van de meest uitspringende functionaliteiten van iOS 17 op jouw refurbished iPhone is de ‘aangepaste poster’. Ontwerp een poster met je favoriete foto of Memoji en pas het lettertype naar jouw smaak aan. Voeg daarna wat kleur toe om je poster te laten opvallen. Waar je ook bent, deze nieuwe poster is een onderdeel van je eigen kaart in de Contacten app. Dit betekent dus dat jouw poster op iedere iPhone (met iOS 17) getoond wordt die jij belt. Hoe gaaf is dat?!

iOS 17 spraakmemo's uitschrijven en aankomstbevestiging verstureniOS 17 spraakmemo's uitschrijven en aankomstbevestiging versturen

Laat ff weten als je veilig thuis bent!

Berichten versturen is nog nooit zo leuk en compleet geweest als met iOS 17. Wil je weten of vrienden of familie veilig thuis zijn gekomen na een gezellig avondje buurten? Met de optie ‘Controleer’ kan jouw iPhone automatisch een berichtje versturen en laten weten dat je je bestemming hebt bereikt, zoals je huis. Nog een toffe functie is het laten uitschrijven van spraakberichten die naar je verstuurd zijn. Handig als je ergens bent waar je lastig kan luisteren, bijvoorbeeld in de discotheek of in de rij bij de supermarkt! iMessage in iOS 17 brengt nog veel meer nieuwe functies met zich mee, maar dit zijn wel de twee hoogtepunten.

iOS 17 Live stickersiOS 17 Live stickers

Meer stickers, meer plezier

Een gezicht dat boekdelen spreekt? We kennen het allemaal. En je zal zulke gezichten vast tegenkomen tussen de foto’s op je iPhone. Hoe leuk is het dan als je daar een sticker van kan maken? Met iOS 17 kan dat heel eenvoudig. Houd de foto ingedrukt en kies de stickeroptie uit het menu. Wil je een bewegende sticker? Neem je een Live Photo als basis.

iOS 17 videoboodschap FaceTimeiOS 17 videoboodschap FaceTime

FaceTime in iOS 17

Je kent het wel: je bent aan het bellen en de persoon die je probeert te bellen neemt niet op. Zucht. Dan maar een voicemail inspreken. In iOS 17 til je voicemail naar een hoger niveau. Neemt de persoon die je probeert te FaceTimen niet op? Dan kan je een videoboodschap achterlaten. Op die manier kan je nóg beter je verhaal kwijt! Beschik je over een Apple TV? Dan kan je met iOS 17 je iPhone koppelen aan je Apple TV en FaceTimen met je tv-scherm. Je gebruikt hierbij de achtercamera van je iPhone als webcam.

iOS 17 interactieve widgetsiOS 17 interactieve widgets

Interactieve widgets

Een klein detail maar wel heel handig: interactieve widgets. Vanaf iOS 17 hoef je niet meer een widget te openen om een handeling te voltooien. Denk bijvoorbeeld aan de herinneringen-app. De interactieve widgets bedien je vanaf het beginscherm, het toegangsscherm of in de Stand‑by-modus (voor iPhone 14 Pro en nieuwer).

iOS 17 SharePlayiOS 17 SharePlay

Samen genieten van muziek en series in iOS 17

Zit je samen naast elkaar in het openbaar vervoer en wil je tegelijkertijd naar een serie op Apple TV of muziek via Apple Music luisteren? Houd elkaars iPhone tegen elkaar aan en kijk of luister simultaan op je eigen iPhone.

iOS 17 NameDropiOS 17 NameDrop

NameDrop

Met deze functie hoef je niet meer onhanding je nummer handmatig in andermans iPhone in te voeren. Houd je iPhone naast een andere iPhone en laat de magie haar werk doen. Op die manier heb je binnen no-time iemands gegevens én kan je direct je eigen poster meesturen.

iOS 17 toetsenbord suggestieiOS 17 toetsenbord suggestie

Toetsenbord in iOS 17

Vlugge WhatsApp’er maar makkelijk spelfoutjes? Dat wordt mogelijk in iOS 17 opgelost. De automatische correctie is tijdens het typen namelijk verbeterd. Daarnaast geeft je iPhone een suggestie om woorden of hele zinnen af te maken wanneer je op de spatiebalk tikt. Scheelt weer tijd!

iOS 17 visueel opzoekeniOS 17 visueel opzoeken

Visueel opzoeken

iPhones worden steeds slimmer. Net zoals iOS. In iOS 17 is het zelfs mogelijk om recepten van gerechten te vinden door simpelweg een foto van het gerecht te maken. Hoe gaaf is dat? Dit geldt ook foto’s van verschillende dieren(rassen) en flora en fauna.

iOS 17 offline kaarteniOS 17 offline kaarten

Nooit meer de weg kwijt!

Een baanbrekende functie binnen Apple Kaarten: offline kaarten downloaden. Ideaal voor als je in de middel-of-nowhere bent, zonder wifi of mobiel bereik, en je moet toch de weg terug zien te vinden. Belangrijk: je dient dus wel de kaart van het gebied op voorhand te downloaden met een internetverbinding.

iOS 17 dagboekiOS 17 dagboek

Last but not least: Dagboek

Van pen en papier, hup, naar je iPhone. De Dagboek-app is er voor jou om al je momenten op te slaan en ze later nog eens te bekijken. Tekst, afbeeldingen, video, spraakmemo’s: het kan allemaal. Hele speciale momenten kan je zelfs markeren, waardoor je deze later razendsnel terug kan vinden.

iOS 17 ondersteuning. Veel afvallers in 2023

Ook dit jaar vallen er weer oudere iPhones buiten de iOS 17-ondersteuning. Dit jaar zijn de iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X aan de beurt. Dat betekent dat je met deze én oudere toestellen geen update naar iOS 17 ontvangt. Hier zie je welke iPhone iOS ondersteunt. Valt de jouwe er buiten? Dan wordt het misschien tijd om te upgraden naar een refurbished iPhone.

Een refurbished iPhone kopen

Heb je momenteel een iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X of een ouder model? Dan is het nu de juiste tijd om te upgraden naar een recentere versie, zodat je blijft profiteren van software-updates. Het aanschaffen van een refurbished iPhone kan een verstandige keuze zijn, omdat dit je aanzienlijke besparingen kan opleveren. Bij Forza doorlopen al onze iPhones een grondige inspectie, worden ze schoongemaakt en worden eventuele defecte onderdelen vervangen. Dankzij dit zorgvuldige en uitgebreide proces zijn we er trots op dat we het Keurmerk Refurbished kunnen dragen. Dit biedt je de zekerheid van hoogwaardige refurbished producten, inclusief drie jaar garantie en gratis oplaadaccessoires. Plaats je bestelling vóór 22:30 uur van zondag tot en met vrijdag en je ontvangt je refrubished iPhone al de volgende dag!

iphone ios
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang €10,- korting!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang €10,- korting!
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?