iPhone batterij kalibreren om er langer plezier van te hebben

08 September 2023 - 3 min read time
iPhone batterij kalibreren om er langer plezier van te hebben

Heb je wel eens last van je iPhone batterij die zich vreemd gedraagt. Blijft de batterij wel eens op 35% hangen en valt de iPhone het andere moment uit. Dan werkt de meter van de batterij niet goed meer. Maar niet getreurd, dit is eenvoudig op te lossen door de batterij van je iPhone te kalibreren.

Waarom zou je een iPhone batterij kalibreren?

Door het dagelijks gebruik van je iPhone en dat de batterij ouder wordt, komt er een punt waarop je iPhone niet meer goed kan berekenen wat de slijtage van de batterij precies is. Door de batterij één keer in de drie maanden te kalibreren, kan je ervoor zorgen dat de batterij ook op de lange termijn goed blijft functioneren. Hierdoor krijgt de batterij een reset en kan de iPhone de huidige slijtage opnieuw berekenen en weer de juiste percentages tonen.

Wat gebeurt er wanneer je je iPhone batterij kalibreert?

Wanneer je de iPhone batterij kalibreert worden de cellen van de batterij ontladen en geladen. Tijdens het kalibreren worden de cellen volledig opgeladen totdat ze de spanning van 4.2 Volt hebben bereikt. Hierdoor worden alle cellen van de batterij weer volledig geladen.

Hoe kan ik de batterij van mijn iPhone kalibreren?

Het is heel eenvoudig om je iPhone batterij te kalibreren. Sluit je iPhone op de oplader aan, voer een harde reset uit en je iPhone zal de batterij nu gaan kalibreren. De harde reset doe je middels een toetsencombinatie die je ingedrukt houdt totdat het Apple-logo in beeld verschijnt.

  • iPhone SE: homeknop + aan/uitknop
  • iPhone 6S: homeknop + aan/uitknop
  • iPhone 7: volume min-knop + aan/uitknop
  • iPhone 8: (1) volume plus-knop, (2) volume min-knop, (3) aan/uitknop
  • iPhone X en nieuwer: (1) volume plus-knop, (2) volume min-knop, (3) aan/uitknop

Wanneer je dit gedaan hebt laad je de iPhone tot 100% op. De laatste paar procenten duren erg lang, maar dat is zoals het hoort. Wanneer je iPhone helemaal is opgeladen, laat deze dan nog één, anderhalf uur aan de oplader liggen. Hierna kun je de iPhone verwijderen van het netstroom en zal je merken dat de batterijmeter weer een stuk beter functioneert.

Refurbished iPhone bij Forza kopen?

Heeft het kalibreren van je iPhone niet gewerkt hoe jij wilt? Dan kan je altijd nog een refurbished iPhone van Forza overwegen. iPhones bij Forza zijn tot wel 60% goedkoper ten opzichte van de nieuwprijs en zijn 100% technisch functioneel. Bestel jouw refurbished iPhone en krijg 3 jaar garantie en gratis laadaccessoires bij je aankoop. Bestel je vóór 22:30 uur op zon- en werkdagen, dan ontvang je deze morgen al in huis!

kalibreren
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?