Verschillen tussen iPhone 15 vs iPhone 12, dit zijn ze

13 September 2023 - 5 min read time
Verschillen tussen iPhone 15 vs iPhone 12, dit zijn ze

Zoals gewoonlijk lanceerde Apple haar nieuwste iPhone-modellen tijdens het najaars-evenement in september. Dit keer was het moment voor de introductie van de iPhone 15-reeks. In dit artikel brengen we je op de hoogte van de iPhone 15 en voeren we een vergelijking uit met de iPhone 12. Is het nodig om zo veel geld uit te geven aan de nieuwste iPhone, of kan je net zo goed voor de dag komen met een refurbished iPhone 12?


iPhone 15 vs iPhone 12: De onderscheidende kenmerken

In het kort, hier zijn de voornaamste verschillen tussen de iPhone 12 en iPhone 15 samengevat:

  • Dynamic Island
  • USB-C
  • Camera
  • Geüpdatete chip
  • Prijs

iPhone 15 vs iPhone 12: Opvallende vernieuwingen

Alle Apple-fans keken dinsdag 12 september gespannen toe terwijl Apple’s CEO Tim Cook zijn Keynote presenteerde in het Apple Park in Cupertino. Tijdens dit event stond de introductie van de iPhone 15-modellen centraal. De meest opvallende vernieuwing was het Dynamic Island op de iPhone 15. Deze zagen we natuurlijk al eerder op de iPhone 14 Pro (Max)-modellen. Het Dynamic Island is een beweegbaar eiland bovenaan het scherm wat diverse notificaties en widgets kan laten zien. De USB-C aansluiting die ingevoerd zijn bij de iPhone 15-modellen waren noodzakelijk door de regeling van de Europese Unie. Naast de noodzakelijkheid is het ook een verademing. Het voordeel van USB-C is dat deze universeel is. Dat bekent dat je dezelfde kabel voor een MacBook en iPad en nu ook voor de iPhone 15 kan gebruiken. Een andere vernieuwing is de camera, de iPhone 15 heeft een 48-megapixel camera gekregen. Hierdoor worden de foto’s en video’s nog scherper dan bij zijn voorganger.

Verschillen tussen de iPhone 15 vs iPhone 12

In oktober 2020 werd de iPhone 12 geïntroduceerd, deze smartphone onderscheidde zich sterk van zijn voorganger, de iPhone 11. In tegenstelling tot de ronde vorm van zijn oudere broer, had de iPhone 12 een hoekige en strakke behuizing. De iPhone 12 maakte prachtige foto’s door middel van de twee 12-megapixel hoofd- en ultragroothoeklens. Dankzijn de A14 Bionic-chip in de iPhone 12 presteerde deze smartphone aanzienlijk sneller en energiezuiniger dan zijn voorganger. Hij was destijds een van de snelste smartphones in zijn categorie.

Het voornaamste onderscheid tussen de iPhone 12 en de iPhone 15 bevindt zich in het scherm. Het Dynamic Island, dat voorheen alleen aanwezig was op de iPhone 14 Pro (Max), is nu ook geïntegreerd in de iPhone 15. Een andere aanzienlijke variatie tussen beide telefoons ligt in de chipset die ze aandrijft. Terwijl de iPhone 12 gebruikmaakt van de A14 Bionic-chip, heeft de iPhone 15 een A16 Bionic-chip, die al een jaar eerder werd geïntroduceerd bij de lancering van de iPhone 14 Pro (Max). Om het wat overzichtelijker te maken, zetten we hieronder een aantal iPhones met hun chips op een rijtje.

iPhone-model Chipset
iPhone 12 A14 Bionic
iPhone 13 A15 Bionic
iPhone 14 A15 Bionic
iPhone 15 A16 Bionic

De verschillende kleuren: iPhone 15 vs iPhone 12

De standaard iPhone-modellen zijn altijd verkrijgbaar in levendige en vrolijke kleuren. Zowel de iPhone 12 als de iPhone 15 bieden opnieuw een scala aan levendige en vrolijke kleuropties.

iPhone 12 iPhone 15
Zwart Zwart
Wit Blauw
Rood Groen
Blauw Geel
Paars Roze
Geel  

iPhone 15 vs iPhone 12: het verschil in prijs

De verschillen tussen de iPhone 15 en de iPhone 12 zijn natuurlijk interessant, maar wat kost elk van deze smartphones eigenlijk? Voor het iPhone 15-model met de minste opslag (128 GB) bedraagt de prijs €969,-. Deze prijs stijgt naarmate je meer opslagruimte kiest. De refurbished iPhone 12 is aanzienlijk betaalbaarder dan de nieuwste iPhone 15. Met een startprijs vanaf €439,- is een refurbished iPhone 12 een goede financiele keuze.

Aantal GB's Refurbished iPhone 12 iPhone 15
64 GB €339,- X
128 GB €399,- €969,-
256 GB €459,- €1.099,-
512 GB X €1.349,-

Conclusie: moet ik upgraden?

De belangrijkste vraag hier is: ben je bereid om zoveel geld uit te geven voor de nieuwe iPhone 15? Het basismodel van de iPhone 12 biedt nog steeds alle gemakken die je van een iPhone mag verwachten. De chipset in deze iPhone is krachtig genoeg om je nog geruime tijd van dienst te zijn. Als je echter voor de iPhone 15 kiest, ben je goed voorbereid op de toekomst, aangezien deze iPhone naar verwachting nog zo’n vijf jaar iOS-updates zal ontvangen. Aan de andere kant blijft de iPhone 12 een uitstekende keuze, aangezien deze nog minstens twee keer een van een update zal worden voorzien. Dus, de grote vraag is: is het voor jou de moeite waard om het prijsverschil te rechtvaardigen voor de updates en nieuwe functies van de iPhone 15? Of ga je toch voor een gereviseerde iPhone 12? De beslissing ligt helemaal bij jou.

Refurbished Apple iPhone bij Forza kopen?

Als je nog steeds moeite hebt met het maken van een keuze of als je meer informatie wilt over specifieke iPhones, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice. Ze staan klaar om je te assisteren en advies te geven. Plaats je bestelling voor een gereviseerde iPhone vóór 22:30 uur en je ontvangt deze de volgende dag al bij je thuis. Bovendien bieden we een garantie van drie jaar en krijg je gratis oplaadaccessoires meegeleverd bij je bestelling. Alle iPhones die we bij Forza verkopen, ondergaan een grondige controle op meer dan 50 punten. Dit heeft ons het Keurmerk Refurbished opgeleverd. Kiezen voor een gereviseerd toestel draagt bovendien bij aan een vermindering van de CO2-uitstoot.

iphone
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang €10,- korting!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang €10,- korting!
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?