Hoe lang ondersteunt mijn iPhone WhatsApp

Hoe lang ondersteunt mijn iPhone WhatsApp

iOS ondersteuning is nodig om apps naar behoren te laten werken, nu en in de toekomst. Hele oude smartphones zullen WhatsApp niet blijven ondersteunen. Wat dit precies betekent en om welke iPhones het gaat, lees je in dit artikel.

software ondersteuning smartphone

Heeft jouw iPhone al aardig wat kilometers op de teller. Werkt hij eigenlijk nog steeds naar behoren, dan kan het zijn dat je geen reden tot vervanging van jouw vertrouwde smartphone ziet. Toch kan er een reden zijn om over te stappen op een iets recenter model. Dit heeft te maken met de ondersteuning die Apple verstrekt voor iPhones en iPads. Het software-systeem zoals we dat kennen van Apple gaat in de regel zo’n 5 jaar mee (per model), wat sowieso 3 jaar langer is dan je van Android en dus Samsung mag verwachten. Daarbij is iOS stabiel, veilig en snel. Dat is mooi meegenomen, wel dien je dus rekening te houden met wat er na deze 5 jaar gebeurt.

Geen ondersteuning meer

Mocht je nog rondlopen met een iPhone 5S of 5C dan ken je de gevolgen gaan ervaren. Dit hoeft niet altijd problemen met zich mee te nemen. Wel geniet je niet meer van de laatste updates die helpen om apps beter te laten werken of de nieuwste functies mogelijk te maken. Daarbij kan het dus zijn dat WhatsApp (of een van je andere veel gebruikte apps) niet meer volledig werkt. Zeker als je apps opnieuw wilt installeren kan het defecten opleveren. Per februari 2020 is WhatsApp gestopt met het ondersteunen van toestel die beschikken over iOS 7.

Om Whatsapp te kunnen blijven gebruiken heb je vanaf 1 januari 2021 ten minste iOS 9 of nieuwer nodig.

Kijk bij instellingen > algemeen > software update, om te zien welke iOS versie op jouw iPhone staat en of er een nieuwe versie mogelijk is.

Software updaten via iPhone/iPad

Wanneer moet ik upgraden

Eerder viel het doek al voor de iPhone 4S, maar binnen afzienbaar korte tijd zijn de iPhone 5 en iPhone 5C (die zijn blijven haken op iOS 10) aan de beurt. Beschik je nog over één van deze oude vertrouwde iPhones, zoals iPhone 5 en 5C? Dan raden je aan om te upgraden naar een nieuwer model.

Hoe lang heb ik nog iOS ondersteuning

Heb je 1 van de nieuwere modellen (zoals te vinden in ons gamma) dan hoef je je geen zorgen te maken. Ben je benieuwd geworden naar welke iOS ondersteuning jouw iPhone heeft? Lees meer over iOS ondersteuning: Hoe lang heeft mijn iPhone nog iOS ondersteuning.

Refurbished iPhone kopen

Bij Forza vind je het grootste assortiment refurbished Apple van de Benelux. En dat betekent dat er voor ieder type gebruiker en budget een refurbished iPhone is die past. Je bespaart bij ons tot wel 60% ten opzichte van de nieuwprijs, hierdoor is refurbished sowieso goed voor de portemonnee. Na een grondige kwaliteitscontrole worden onze iPhone de markt opgebracht met het Keurmerk Refurbished. Als 1 van de weinige aanbieders beschikken we over dit kwaliteitslabel, waardoor je als consument zekerheid hebt van een betrouwbare aankoop. We worden getoetst op technisch en financieel vlak zodat gemaakte afspraken ook waargemaakt worden. Als gevolg van onze strenge kwaliteitscontrole ontvang je bij ons altijd 2 jaar garantie op het gehele toestel. Hierdoor is refurbished van Forza niet alleen op de korte, maar ook op de lange termijn een slimme investering.

whatsapp ios-ondersteuning
← Vorige Volgende →