Waarom kiezen voor de iPhone 7 of iPhone 7 Plus?

31 Januari 2021 - 5 min read time
Waarom kiezen voor de iPhone 7 of iPhone 7 Plus?

Laat Apple maar komen met nieuwe toestellen en nijge foefjes: jij bent er niet gevoelig voor. Maar je wilt toch zeker wel een gsm die jaren mee zal gaan? De fiere iPhone 7 en 7 Plus zijn al een aantal jaar op de markt maar nog steeds behoort dit toestel nog tot de best verkochte (refurbished) iPhones. Gezien de goede prijs-kwaliteitverhouding is dit de perfecte keuze voor de slimme iPhone-koper. Twijfel je nog tussen de iPhone 7-modellen? Dit is waarom je wel (of niet) de iPhone 7 boven de iPhone 7 Plus zou moeten verkiezen.


Liever één smartphone in de hand…

Het fiere aan een grote smartphone is dat de icoontjes, teksten en andere beelden beter zichtbaar zijn. Ideaal voor gebruikers die malcontent zijn over de (kleine) formaten van smartphones. Het scherm van de iPhone 7 Plus is niet alleen groter in formaat, maar ook in kwaliteit en resolutie. Zo heeft het grotere toestel een 5,5-inch display met een schermresolutie van 750p en pixeldichtheid van 326 pixels per inch. Deze cijfers zullen voor de meesten niet of nauwelijks merkbaar zijn. Wat wél direct op zal vallen is de hogere helderheid van het iPhone 7 Plus-scherm.

 

afmetingen i7 en i7 Plus

 

De grootte van de iPhone 7 Plus heeft niet alleen voordelen. Het nadeel is dan ook dat het scherm voor sommigen iets té groot kan zijn. Deze gsm zal niet gemakkelijk in skinny jeans of een kleine chacoche geraken. Om er zeker van te zijn dat groter wel écht beter is, doe je er verstandig aan om de iPhone 7-toestellen te viseren op de grootte en het gewicht. Dat kan online, of in een shop bij jou in de buurt.

Ontdek de fotograaf in jezelf

De camera is voor velen bepalend bij de aanschaf van een iPhone. Hoewel beide toestellen een 12 megapixel-camera valoriseren, is het de iPhone 7 Plus die de schoonste plaatjes trekt. Waar de iPhone slechts één camera bezit, maakt de iPhone 7 Plus gebruik van een dubbele cameralens. De standaard lens, met een diafragma van 1,8 en een telelens met een diafragma van 2,8. Maar wat is het voordeel van twee lenzen op een iPhone?

De dubbele lens maakt het mogelijk om het beeld tot vier keer te vergroten, waarvan 2x optisch wordt ingezoomd en 2x digitaal. Bij het optisch inzoomen van de camera blijft de originele kwaliteit behouden. De iPhone 7, daarentegen, kan enkel ingezoomd worden op digitale wijze. Hierbij wordt het beeld dus ‘vager’ en zullen de pixels beter zichtbaar zijn. Een zienlijk verschil dus wanneer je bijvoorbeeld bij een concert of sportsmatch bent.

Breedbeeld-smartphone

Ambetant niet, wanneer je in bed ligt en het scherm van je gsm ineens omdraait? Het staanderichtingsslot staat bij de gemiddelde gebruiker vaak aan om te voorkomen dat het beeld draait. Dit betekent echter wel dat je deze elke keer aan en uit moet zetten, wanneer je gebruik wilt maken van de landschapsmodus van iPhone. Deze modus is met name handig wanneer je een liggende video wilt kijken of wanneer je extra opties wilt gebruiken in de calculator. Hoewel het tijdens de oriëntatiefase vaak over het hoofd wordt gezien, beschikt de iPhone 7 Plus over meer mogelijkheden in landschapsmodus dan de iPhone 7.

 

liggende modus iPhone 7 Plus

 

Het spelen van een spel, het kijken van een video of het bladeren door foto’s doe je meestal met het scherm gedraaid. Waarom zou je dan terugdraaien naar de staande richting, als je iets anders wilt doen? Met een uitzondering hier en daar, zijn de apps op de iPhone 7 Plus óók te gebruiken in landschapsmodus. Apps, waaronder Mail, Kalender en Instellingen, zullen in horizontale stand overschakelen naar een scherm met twee panelen, net als bij een iPad. Je hebt als het ware een mini-iPad en iPhone in één!

Werkgeheugen op een iphone

iPhones zijn snel, dat is nu eenmaal zo. Als gevolg van het nieuwe besturingssysteem van Apple zijn de prestaties van alle iPhones erop vooruitgegaan. Volgens onderzoek laden apps en de toetsenbordfuncties tot wel 50% sneller en reageert ook de camera tot 70% sneller. Maar als beide toestellen snel zijn, hoe kun je dan ooit kiezen tussen de iPhone 7 en iPhone 7 Plus?

Het grootste verschil tussen beide modellen zit in het werkgeheugen van de iPhone 7 (Plus). In plaats van 2GB aan werkgeheugen (iPhone 7) beschikt de Plus-variant over 3GB aan werkgeheugen. Dat verschil zal zeker en vast merkbaar zijn naarmate het toestel vaker wordt gebruikt. Neem nu bijvoorbeeld de nieuwe portretmodus waar we eerder over spraken. De techniek zorgt voor bijzonder schone kiekjes, maar het vergt ook veel van het toestel. Of bijvoorbeeld het spelen van 3D spellen in een hoge resolutie en het bekijken van 4K-video’s. De zwaardere applicaties van de iPhone 7 Plus valoriseren het werkgeheugen effectiever dan de iPhone 7.

 

iPhone 7 en 7 Plus zwart

 

Batterijduur van de iPhone 7 (Plus)

Als gevolg van de hogere schermresolutie, de helderheid en het verbeterde werkgeheugen moet de iPhone 7 Plus meer effort doen ten opzichte van de iPhone 7. Vermits het Plus-toestel dus meer energie verbruikt is er een batterij met ruim 50% meer capaciteit in de iPhone 7 Plus aanwezig. Als gevolg zou je kunnen beweren dat een iPhone 7 Plus-gebruiker omzeggens nooit problemen zal ondervinden met de batterij. Echter zal het netto-verschil tussen de iPhone 7 en 7 Plus ongeveer gelijk staan aan één uur. Dit hangt natuurlijk samen met de intensiteit van het gebruik van de gsm.

Specificaties van de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus

Zeker weten dat je op de hoogte bent van de verschillen tussen de iPhone 7 en iPhone 7 Plus? Hieronder vindt je de specificaties van beide toestellen.

  iPhone 7 iPhone 7 Plus
Afmetingen in mm 138,3 x 67,1 x 7,1 158,2 x 77,9 x 7,3
Gewicht 138 gram 188 gram
Schermdiagonaal 4.7" / 11,9 cm 4.7" / 14,0 cm
Resolutie in pixels 1334 x 750 1920 x 1080
Pixeldichtheid in PPI 326 401
Processor A10 Fusion A10 Fusion
Coprocessor M10 motion M10 motion
Werkgeheugen 2GB 3GB
Opslagruimte 32GB of 128GB 32GB of 128GB
Camera achter 12 megapixel 12 megapixel (dual)
Camera voor 7 megapixel 7 megapixel
Batterijduur bij normaal gebruik c.a. 12 uur c.a. 13 uur

Prijsverschil een nieuwe iPhone en een refurbished iPhone

Na het afschaffen van de 16GB iPhone-modellen komt de iPhone 7 (en 7 Plus) standaard met 32GB aan opslag en beschikt het luxere model over 128GB opslagruimte. Met verbeterde specificaties, een groot en helder scherm én een krachtige camera ligt de prijs van de iPhone 7 Plus logischerwijs hoger dan de iPhone 7.

Een smartphone moet volledig aansluiten bij jou als persoon. Om prijs geen obstakel te laten zijn bij de aanschaf van de iPhone 7 (Plus), kies je voor een refurbished smartphone. Deze gereviseerde toestellen zijn gecontroleerd, waar nodig hersteld en opgekuist. Zo ben je er zeker van dat de gsm is een goede staat verkeerd, maar betaal je nooit de volledige mep voor het toestel.

Voordelen een iPhone 7 van Forza Refurbished

Bij Forza Refurbished tik je de schoonste iPhones op de kop, zonder vast te zitten aan dure aankoopprijzen of hoge abonnementskosten. Dikkels bespaar je met een refurbished iPhone 7 al snel honderd euro, zonder concessies te maken op het toestel dat je op het oog hebt. Doordat onze duurzame telefoons op ruim 50 punten worden getest door speciale software én techniekers, garandeert Forza Refurbished topkwaliteit. En anders kun je het toestel kosteloos terugsturen.

Een refurbished iPhone 7 of iPhone 7 Plus van Forza Refurbished is zeker en vast een slimme keus. Kies je voor Forza dan kun je genieten van de volgende voordelen:

 

  • Luxe devices niet gekocht op krediet;
  • Bespaar tientallen euro’s vergeleken met Apple’s nieuwprijs;
  • Drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023), ook op de batterij;
  • Beschikbaar in verschillende gradaties en prijsklassen;
  • Gecontroleerd door software en techniekers.
iphone 7 plus iphone 7
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?