Dé 5 verschillen tussen de MacBook Pro en MacBook Air

Wanneer jouw oude laptop toe is aan vervanging, kan de zoektocht naar een echte MacBook beginnen. Want laat ons eerlijk wezen, niets werkt zo fijn als een Apple-laptop. Daarom vergelijken we dé twee meest gekende (refurbished) MacBooks, zodat je zeker en vast de juiste keuze zult maken. Dit zijn dé verschillen tussen een MacBook Pro en MacBook Air.

1. Licht als een veertje

De MacBook Air is de absolute winnaar indien je praat over lichtgewicht laptops. Met name de 11 inch-variant weegt nagenoeg niets (slechts één kilo) en kan eenvoudig opgeborgen worden in vrijwel elke tas. Een MacBook Pro daarentegen weegt al snel méér dan twee kilo, hetgeen bijzonder ambetant is voor de mobiele gebruiker.

2. Fenomenale accuduur

Ook op het gebied van accuduur is de MacBook Air de ster van de show. Met een energiebesparend scherm en minder energie verbruikende processor ben je met een MacBook Air verzekerd van urenlang intensief gebruik. Vanwege de hogere specificaties levert een MacBook Pro juist in op batterijduur. Dit hangt natuurlijk wél af van de mate waarin het apparaat gebruikt wordt.

3. Schermtype en –afmeting

Zowel de MacBook Pro als de MacBook Air zijn verkrijgbaar als 13 inch-modellen. Daarnaast kun je ook kiezen voor een MacBook Air 11 inch of een Macbook Pro 15 inch. Ongeacht de afmetingen zijn de Apple-laptops altijd uitgerust met een LED-display. De pixeldichtheid verschilt echter wel per device. Zo is de MacBook Pro sinds 2013 uitgerust met een Retina-scherm. Retina is de merknaam van Apple voor schermen die aan een bepaalde pixeldichtheid voldoen. Tot voor kort (2018) was deze techniek niet beschikbaar op de MacBook Air. Of een non-Retina als ‘slecht’ bestempeld kan worden? Niets is minder waar.

4. Processor en werkgeheugen

In eerste instantie lijkt er weinig verschil te zitten in de processor van de MacBook Pro en de MacBook Air. Beide laptops beschikken over een i5 (of i7) processor waardoor ze uitermate geschikt zijn voor actief computergebruik en het probleemloos uitvoeren van standaard programma’s (zoals Word en Excel). Liever wat zwaardere programma’s gebruiken? Dan zit er wel degelijk verschil tussen de MacBook Pro en MacBook Air.

Dit verschil heeft alles te maken met de piekprestaties van beide toestellen. De MacBook Pro heeft namelijk een hogere turbo-boost en kloksnelheid. Veeleisende programma’s kunnen resulteren in haperend beeld of traag reagerende software. Wil je zeker zijn van optimale prestaties, dan biedt de MacBook Pro de meeste mogelijkheden.

5. Prijs

Uiteraard is ook de prijs van groot van belang. Want de keuze voor een Retina- of juist voor een non-Retina-display scheelt nogal in de prijs. Doorgaans kun je ervan uit gaan dat een MacBook Pro duurder is dan een MacBook Air. Dit verschil zit (dus) met name in het straffe Retina-scherm, de videokaart, de processor en het werkgeheugen.

Shop voordelig een refurbished MacBook bij Forza

macbook air vs pro

Werk je met regelmaat in grote bestanden of met grafisch krachtige software? Dan is de MacBook Pro beslist een verstandige keuze. Vaak onderweg en op zoek naar een laptop die een hele dag meegaat zónder tussentijds op te laden? Kies dan een MacBook Air. Ongeacht jouw voorkeur zijn beide types ook verkrijgbaar in een refurbished-variant. Refurbished MacBooks zijn bij Forza al snel tientallen procenten goedkoper dan nieuwe Apple laptops. 

Refurbished MacBooks zijn voordeliger dan nieuw, maar doorgaans van dezelfde kwaliteit. Ook zijn de toestellen grondig gecontroleerd, gekuist en eventueel waar nodig hersteld. Daarnaast ontvang je bij een laptop van Forza Refurbished standaard twee jaar garantie én gratis laadaccesoires. Kortom, genoeg redenen om jouw volgende laptop te bestellen bij Forza Refurbished.