Apple Watch 5 vs. Apple Watch 6: wat is het verschil?

29 December 2022 - read time
Apple Watch 5 vs. Apple Watch 6: wat is het verschil?

Als je op zoek bent naar een smartwatch, is de kans groot dat je de de Apple Watch 5 of Apple Watch 6 overweegt. Maar wat is het verschil tussen deze twee modellen en welke is de beste keuze voor jou? Laten we eens kijken naar de belangrijkste verschillen tussen de Apple Watch 5 en 6.


Identiek design

Qua design zijn de Apple Watch 5 en 6 vrijwel identiek. Beide modellen hebben een ronde behuizing en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen, zoals aluminium en staal. De enige echte verschil is dat de Apple Watch 6 een paar nieuwe kleuren heeft, zoals blauw en (PRODUCT)RED.

 

Slim Retina-scherm

Beide smartwatches hebben een Retina-display, maar het scherm van de Apple Watch 6 is iets helderder dan dat van de Apple Watch 5. Dit kan handig zijn als je vaak buiten werkt of in zonnig weer.

 

Ultieme prestaties

De Apple Watch 5 en 6 zijn beide voorzien van de S5-chip, wat betekent dat ze even snel zijn. De Apple Watch 6 heeft echter een nieuwe U1-chip voor verbeterde locatiebepaling, wat handig kan zijn voor activiteiten zoals wandelen of hardlopen.

Apple Watch Series 5 refurbishedApple Watch Series 5 refurbished

Gezondheid voorop!

Beide smartwatches hebben een aantal gezondheids- en fitnessfuncties, zoals hartslagmeting, slaapmonitoring en oefeningsaanbevelingen. De Apple Watch 6 heeft echter een verbeterde hartslagmeter en kan ook bloedzuurstofsaturatie meten, wat handig kan zijn voor mensen met ademhalingsproblemen of slaapproblemen.

 

 

Specificaties

Specificaties Apple Watch series 5 Apple Watch series 6
Scherm 44mm of 40mm Retina OLED display met Force Touch technologie 44mm of 40mm Retina OLED display met Force Touch technologie
Processor 64-bit dual-core S5 chip 64-bit dual-core S6 chip
GPS Ingebouwd GPS, GLONASS, Galileo, QZSS en BeiDou ingebouwd GPS, GLONASS, Galileo, QZSS en BeiDou
Waterbestendigheid Waterdicht tot 50 meter (5 ATM) Waterdicht tot 50 meter (5 ATM)
Connectiviteit Bluetooth 5.0, WiFi 802.11b/g/n 2.4GHz Bluetooth 5.0, WiFi 802.11b/g/n 2.4GHz
Sensoren Accelerometer, gyroscoop, altimeter, hartslagmeter, omgevingslicht sensor accelerometer, gyroscoop, altimeter, hartslagmeter, omgevingslicht sensor, bloedzuurstofsensor
Spraakbesturing Siri Siri
Besturingssysteem watchOS watchOS 
Batterijduur tot 18 uur tot 18 uur
Afmetingen 44mm: 44mm x 38mm x 10.7mm / 40mm: 40mm x 34mm x 10.7mm 44mm: 44mm x 38mm x 10.4mm / 40mm: 40mm x 34mm x 10.4mm
Gewicht 44mm: 36.7g / 40mm: 30.1g 44mm: 36.7g / 40mm: 30.1g

 

  • De Apple Watch Series 5 en 6 zijn ook verkrijgbaar in een LTE-versie met de mogelijkheid om zonder iPhone te verbinden met het internet.
  • Deze versies hebben ook een eSIM (embedded SIM) om mobiele data te gebruiken.

In tegenstelling tot de Series 5, heeft de Series 6 een nieuwe bloedzuurstofsensor die real-time bloedzuurstofgehaltes kan meten, wat kan helpen bij het bewaken van de gezondheid van de gebruiker. De Series 6 heeft ook een verbeterde processor en het nieuwste watchOS 7-besturingssysteem.

 

Wat heeft jouw voorkeur?

Als je op zoek bent naar een nieuwe smartwatch, zijn de Apple Watch 5 en 6 beide goede opties. Als je op zoek bent naar iets dat qua design en prestaties vergelijkbaar is met de Apple Watch 5, maar met een paar extra gezondheidsfuncties, kan de Apple Watch 6 de beste keuze voor jou zijn. Als je echter op zoek bent naar iets dat vrijwel hetzelfde is als de Apple Watch 5, maar goedkoper, kan de Apple Watch 5 een goede optie zijn. Uiteindelijk hangt het af van je persoonlijke voorkeuren en behoeften.

 

Apple Watch refurbished kopen

Wil jij ook zo’n slim Apple Horloge, zoals de Watch series 5 of series 6? In onze webshop vind je ze voor een extra scherpe prijs! Daarbij geniet je ook nog eens van 2 jaar garantie.

verschil
← Vorige Volgende →