Hoe wissel je het horlogebandje van jouw Apple Watch?

19 December 2022 - read time
Hoe wissel je het horlogebandje van jouw Apple Watch?

Als je jouw Apple Watch verder naar je eigen hand wilt zetten, kun je het horlogebandje vervangen. Een ander kleurtje, type materiaal of textuur kunnen jouw slimme klokje weer een nieuwe look geven. Hoe je een bandje zelf kunt vervangen lees je in dit artikel.


Zo wissel je het horlogebandje

Het wisselen van het horlogebandje van je Apple Watch, is vrij eenvoudig. Hoe het precies losgaat en bevestigt dient te worden, hangt af van het type bandje dat je bezit:

 • Apple Watch bandje verwisselen  
 • Milanees bandje verwisselen 
 • Schakelarmbandje verwisselen 

Apple Watch bandje verwisselen

Om het siliconen/ nylon bandje van je Apple Watch te verwijderen en het nieuwe bandje erop te plaatsen, volg je 4 stappen:

 1. Leg of houd de Apple Watch met het beeldscherm omlaag.
 2. Druk het ontgrendelingsknopje van de horlogeband in en houd deze ingedrukt.
  Het ontgrendelknopje vind je op de achterkant van de Apple Watch aan de onderzijde.
 3. Schuif het bandje uit de sleuf. Komt het bandje in beweging? Mooi! Druk anders opnieuw op de ontgrendelingsknop en probeer het bandje eruit te schuiven.
 4. Pak je nieuwe bandje erbij en zorg dat eventuele tekst op het bandje naar jou toe gericht is. Schuif het bandje vanaf de zijkant in de gleuf totdat je een klik hoort.


Zoals met alles in het leven luidt ook hierbij het motto: doe het met een beetje liefde. Blijf dus niet duwen of trekken als het bandje niet in de sleuf klikt. Mocht dit zich voordoen, schuif het bandje dan voorzicht terug om het opnieuw te proberen. Beweeg het bandje omhoog en omlaag om te zien of het echt in het sleufslotje is gevallen. Gelukt? Dan is het nu tijd om de blits te maken!

Milanees bandje verwisselen

Volg dezelfde stappen als bij het siliconen/ nylon bandje. Je kunt het nog eenvoudiger laten verlopen door het bandje op voorhand door de bandaansluiting heen te schuiven. De bandaansluiting is het fluppeltje onder het scherm van je Apple Watch.

Schakelarmband verwisselen

Voor het vervangen van de schakelarmband, dient de band eerst in tweeën te worden gesplitst.

 1. Druk de ontgrendelingsknopjes in voor het openen van de vlindersluiting
 2. Klik de ontgrendelingsknoppen aan de binnenkant in.
 3. Trek de schakels uit elkaar, om op te splitsen in 2 delen.
 4. Druk op ontgrendelknop aan achterzijde van horlogekast en schuif de band uit de sleuf.

Horlogebandje Apple Watch kopen

Naast refurbished Apple Watches, vind je bij Forza ook horlogebandjes in verschillende kleuren. Bekijk onze accessoires om te zien of jouw nieuwe Apple Watch horlogebandje ertussen zit.


zo werkt het verwisselen horlogebandje apple watch
← Vorige Volgende →