Apple Pay maakt betalen nog eenvoudiger

Apple Pay is de betaaldienst van Apple, welke betalen met je iPhone mogelijk maakt. De dienst is al jaren erg populair in de VS en verovert al sinds enige tijd Europa. De dienst werkt hetzelfde als contactloos betalen, alleen dan zonder je Betaalkaart.

Betaalkaart of creditcard is overbodig

Tegenwoordig betaal je eenvoudig met je iPhone of Apple Watch. Je houdt je device voor de betaalterminaal en de betaling wordt uitgevoerd. Dit betekent dat je nooit meer je betaalkaart of creditcard bij je hoeft te hebben.

Welke apparaten werken met Apple Pay

Apple Pay is mogelijk met iedere iPhone vanaf de iPhone 6 of Apple Watches.

Betalen met je iPhone

Als je Apple Pay op de iPhone hebt geïnstalleerd, houd je de iPhone in de winkel tegen de betaalterminaal. De ingestelde Apple Pay kaart komt dan automatisch tevoorschijn. Mocht de Apple Pay kaart niet automatisch naar voren komen, dan tik je op de zijkant van de iPhone. Met Face ID, Touch ID of jouw toegangscode geef je veilig maar snel toestemming om Appe Pay te gebruiken. Je houdt het toestel bij de lezer van de betaalautomaat en de betaling is gelukt.

Welke Belgische banken werken met Apple Pay?

Heb je een rekening bij één van de volgende banken, dan kun je al gebruik maken van Apple Pay:

Apple Pay is een groot succes voor BNP Paribas Fortis en zijn dochterbanken Hello Bank! En Fintro. In april 2019 registreerde de bank al meer dan 215.500 gebruikers. De typische Apple Pay klant bij BNP Paribas Fortis was op dat moment een man tussen de 18 en 45 jaar.

Waarom zou je Apple Pay gebruiken?

De voordelen van Apple Pay zijn te omvatten in de woorden sneller en veiliger.

Je hoeft nooit meer te zoeken naar je portemonnee of bankpas. Heb je je iPhone bij de hand? Dan zal betalen slechts 5 seconden duren. Met Apple Pay kan de pincode van je betaalkaart ook niet worden afgekeken. Door de vingerafdruk of gezichtsscan is dit geheel verleden tijd.

Online betalen wordt ook eenvoudiger. Waar je voorheen koos voor een betaalmethode, kies je daar nu voor Apple Pay. Er volgt geen nieuw scherm, maar middels de vingerafdrukscanner of Face ID camera kun je direct afrekenen.