iPhone 13 vs iPhone 11: dit moet je weten

16 Juni 2023 - 3 minute read time
iPhone 13 vs iPhone 11: dit moet je weten

In dit artikel vergelijken we de iPhone 13 en iPhone 11 met elkaar, waar ligt het verschil tussen beide toestellen en welke telefoon is geschikt voor jouw gebruik? Door dit overzichtelijk te maken hopen we dat je een goede keuze kan maken in de aanschaf van een refurbished iPhone.  


Hieronder zie je één oogopslag de verschillen, later in dit artikel gaan we hier uitgebreider op in.

  • Uiterlijk
  • Batterij
  • Chip
  • 5G snelheid
  • Opslag
  • iOS ondersteuning

Het uiterlijke verschil

Beide telefoons lijken aardig veel op elkaar, maar wat is nu het verschil qua uiterlijk? Waar de iPhone 11 een ronde afwerking heeft is heeft de iPhone 13 een rechte behuizing van hoogwaardig aluminium. Beide toestellen voelen erg duurzaam en krachtig aan. Daarnaast zijn de telefoons in verschillende kleuren verkrijgbaar. De iPhone 11 is verkrijgbaar in het paars, geel, groen, zwart, wit en rood. De iPhone 13 is beschikbaar in het groen, roze, blauw, zwart, wit en rood. Het grote verschil tussen beide telefoon zit toch echt onder de motorkap van de toestellen, benieuwd hiernaar? Lees dan snel verder.

Gaat de batterij een hele dag mee?

Stel je gaat een dag naar Amsterdam. Je zoekt welke trein je nodig hebt, waar je lekker wat kan gaan eten of welk museum je echt niet mag missen. Wanneer je een hele dag van huis bent en je je iPhone dus intensief gebruikt zijn beide toestellen uitermate geschikt. Waarbij de refurbished iPhone 11 een batterijduur van 17 uur heeft, heeft zijn jongere broertje een nog langere batterijduur van maar liefst 19 uur. Hierbij hoef je dus allesbehalve bang te zijn dat je met een lege batterij komt te staan. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je niet meer kunt uitzoeken welke trein je naar huis moet hebben.

Welke telefoon is sneller?

Over de snelheid van beide telefoons kunnen we het kort hebben. Hoe nieuwer de telefoon, hoe sneller deze uiteraard is. In het najaar van 2019 kwam de iPhone 11 met de A13-Bionic chip op de markt. Toen der tijd de snelste chip die er was, en ook voor nu geeft deze chip de telefoon genoeg kracht en snelheid voor dagelijks gebruik. Twee jaar later kwam de iPhone 13 met A15-Bionic chip uit, wederom een gloednieuwe chip met de onder andere de mogelijkheid voor het gebruik van 5G internet. Voor het gebruik van 5G was een nog snellere chip nodig dan dat in de refurbished iPhone 11 zat.

Opslag en ondersteuning

Het verschil in opslagcapaciteit is bij beide telefoons nog wel een dingetje. Bij het aanschaffen van een refurbished iPhone moet je je afvragen hoe veel opslag je nodig hebt. Ben jij iemand die veel foto’s en video’s maakt met zijn iPhone, of ben je iemand die een GSM alleen voor dagelijks gebruik nodig heeft. Een andere belangrijke vraag die vele mensen hebben is: hoe lang houdt mijn iPhone dan nog ondersteuning voor iOS? Zoals eerder viel te lezen is de iPhone 11 in het najaar van 2019 uitgekomen, naar verwachting ondersteunt Apple de iPhones met de besturingssystemen 5 jaar. Dit zou betekenen dat eind 2024 de laatste update van iOS op de iPhone 11 geïnstalleerd kan worden. Voor het iPhone 13 model geldt hetzelfde termijn van 5 jaar. Dit betekent dat de iPhone 13 tot en met het najaar van 2026 van een iOS-update wordt voorzien. Houd wel ingedachte dat Apple altijd beveiligingsupdates blijft uitvoeren, ondanks dat jouw iPhone niet meer het nieuwste iOS-besturingssysteem ondersteunt.

iPhone 11 iPhone 13
64 GB 128 GB
128 GB 256 GB
  512 GB

Conclusie: welk toestel past bij mij?

Gebruik jij je telefoon intensief en maak je veel foto’s en video’s, dan raden wij de refurbished iPhone 13 aan. Doordat deze meer mogelijkheden heeft in de opslagcapaciteit kan je losgaan met je GSM. Gebruik jij je telefoon om dagelijks online te zijn, te kunnen WhatsAppen, Instagram af te struinen of Snapchats naar je beste vrienden te sturen, dan is de refurbished iPhone 11 meer dan geschikt. Bij Forza Refurbished bieden we beide toestellen aan in topkwaliteit. Ongeacht je keuze kun je erop vertrouwen dat je een betrouwbaar en hoogwaardig toestel koopt.

Refurbished kopen

Wil jij ook bijdragen aan een beter milieu en daarbij aan een circulaire en duurzame economie? Dan bij je bij Forza Refurbished aan het juiste adres. Alle refurbished iPhones worden bij Forza Refurbished nagekeken op 50 verschillende aspecten, dit heeft Forza het keurmerk Refurbished opgeleverd. Hierdoor ben jij verzekerd van de betere kwaliteit refurbished, geniet jij van drie jaar garantie en krijg je gratis laadaccessoires. Bestel op zondag of werkdagen voor 22.30 uur heb je jouw refurbished iPhone de volgende dag al thuis!

vergelijking iphone 13 iphone 11
← Vorige Volgende →