Wat is het verschil tussen de iPhone XS en iPhone 11

Als je een iPhone hebt van een jaar of ouder en een nieuwe wilt aanschaffen, is de kans groot dat je twijfelt tussen de iPhone XS en de iPhone 11. We hebben de iPhone 11 vergeleken met de iPhone XS om te achterhalen welk model voor welk type gebruiker de beste keuze is.

Modellen 2018 / 2019, dit zijn de opvolgers van elkaar

Apple heeft de iPhone XS geïntroduceerd in september 2018. De iPhone 11 is, een jaar later, in september 2019 aan het grote publiek gepresenteerd.

De iPhone 11 is de nieuwe versie van de iPhone XR,
de iPhone 11 Pro is de nieuwe iPhone XS,
en de iPhone 11 Pro Max is de nieuwe iPhone XS Max.

Apple iPhone 11 versus iPhone XS: de grootste verschillen

Beide telefoons hebben twee camera's, maar de componenten verschillen. Zo heeft de iPhone 11 een ultragroothoeklens en de iPhone XS een telelens. De iPhone 11 heeft een langere batterijduur, een betere camera aan de voorkant en een verbeterde processor. De iPhone XS heeft een beter scherm, namelijk een OLED-scherm. De iPhone 11 heeft een LCD-scherm. De XS heeft smallere randen en een slanker ontwerp. De iPhone XS is 5,8 inch en de iPhone 11's is 6,1 inch groot. De dikte van de XS is 7,7 millimeter waar de iPhone 11 maar liefst 8,3 millimeter dik is.

iPhone 11 en XS specificaties onder de loep

Maar wat betekenen deze specificaties eigenlijk? Hieronder hebben we de belangrijkste verschillen tussen deze twee vlaggenschiptelefoons uitgesplitst. We hebben ook de redenen opgesomd waarom de iPhone XS voor de meeste mensen de beste keuze is en waarom fotografieliefhebbers een uitzondering kunnen zijn.

Afmetingen

Eén van de belangrijkste verschillen tussen deze twee iPhones is de grootte: de iPhone 11 is 150,9 x 75,7 x 8,3 mm, terwijl de iPhone XS 143,6 x 70,9 x 7,7 mm is. Dit lijkt misschien geen groot verschil, maar als je de twee apparaten vasthoudt, zul je merken dat de iPhone 11 zwaarder is, moeilijker in je zak past en moeilijker te gebruiken is met één hand. Het voelt groot aan.

Randen

Een ander verschil dat je kunt merken: de randen. De iPhone 11 heeft meer zichtbare randen rondom het scherm. Vooral als je dit vergelijkt met de relatief “randloze” iPhone XS. Minder randen rondom het scherm zorgen voor een nog betere kijk- en gebruikservaring.

Batterij

De iPhone 11 heeft een langere batterijduur dan de iPhone XS. Als je met de iPhone XS continu op internet zit, gaat het toestel zo’n 9 uur en 41 minuten mee. Bij de iPhone 11 kun je 11 uur en 20 minuten non stop op het web surfen.

Scherm

De iPhone XS heeft een uitstekend 5,8-inch OLED-scherm met een resolutie van 2.436 x 1.125 pixels. De iPhone 11 heeft een 6,1-inch LCD-scherm met een resolutie van 1792 x 828 pixels - maar in dit geval is groter niet beter.

De XS biedt de rijkste kleuren van zowat elke smartphone op de markt; het contrast en kleurpalet van het scherm van de XS is door veel recensenten geprezen. Het scherm van de iPhone 11 is zeker niet slecht, maar een LCD-scherm kan datzelfde contrast niet nabootsen.

Het scherm van de iPhone XS beschikt over 3D Touch. De modellen die Apple heeft uitgebracht na de XS zijn uitgerust met Haptic Touch.

Het verschil tussen Haptic Touch en 3D Touch is hoofdzakelijk gebaseerd op de kracht van de aanraking. Waar 3D Touch een meer drukgevoelige reactie is, is Haptic Touch te omschrijven als een elektrische reactie op een langere aanraking van het scherm.

Camera’s


De camera van de iPhone XS is fantastisch, maar de 11 heeft een paar functies die de levens van fotografieliefhebbers aanzienlijk kunnen verbeteren.

Zowel de iPhone 11 als de XS hebben een systeem met twee camera's, waaronder een groothoeklens van 12 megapixels. De tweede cameralenzen verschillen van elkaar: de XS heeft een telelens van 12 megapixels, terwijl de 11 een ultragroothoeklens van 12 megapixels heeft met een gezichtsveld van 120 graden.

Een ultragroothoeklens is het beste voor “ultrawide” opnamen zonder vervorming (in tegenstelling tot de rondingen bij een fisheye-lens). Een telelens, die gespecialiseerd is in zoomen, is beter voor portretten of landschapsfoto's met een geïsoleerd onderwerp.

Dit zijn de overige nieuwe camerafuncties van de iPhone 11:

  • Een nieuw Smart HDR-systeem dat onderscheid kan maken tussen gezichten en hun omgeving en schaduwen.
  • Een nachtmodus die uitstekende opnames bij weinig licht mogelijk maakt.
  • Een Deep Fusion-functie om details beter vast te leggen en ruis te verminderen.
  • 4K60 video-ondersteuning voor alle drie camera's (en je kunt schakelen tussen de wijde- en ultragroothoeklens wanneer je opneemt in minder dan 60 frames per seconde).
  • Ten slotte heeft de iPhone 11 een betere camera aan de voorkant (12 megapixels, tegenover de 7 megapixels van de iPhone XS), met de mogelijkheid om slow-motion selfie-video op te nemen.

De hamvraag is dus, heb je al deze cameraopties nodig?

Processor

De iPhone 11 wordt aangedreven door Apple's A13 Bionic-chip, dat volgens het bedrijf de snelste smartphoneprocessor ter wereld is. Vroege beoordelingen gaven aan dat de iPhone 11 krachtiger is dan de iPhone XS met de A12 Bionic-chip. Het contrast is echter niet zo heel groot als in voorgaande jaren.

Als je fan bent van veeleisende mobiele games (zoals games die augmented reality gebruiken), merk je misschien een klein verschil in kwaliteit. Als je jouw telefoon gebruikt om berichten te versturen en door Instagram te bladeren, dan zul je dat extra beetje power niet nodig hebben.

De nieuwe chip van de iPhone 11 is mede nodig ter ondersteuning van de uitgebreidere cameraopties. Het kan helpen bij het bewerken van video’s of andere zware grafische taken.

De nieuwe processor van de iPhone 11 kan dus (wederom) voor fotografen een welkome aanvulling zijn. Voor iedereen die niet werkzaam is als fotograaf, is de XS met (het straffe OLED-scherm voor een optimale kijkervaring) de juiste oplossing.

Conclusie

We kunnen dus stellen dat de iPhone XS het uiterlijk en de weergave heeft van een premium iPhone. De iPhone 11 is een budgetmodel met premium camera-instellingen. Het scherm van de 11 heeft een lagere resolutie, dikkere randen en een loggere constructie.

Ben je een fotografieliefhebber voor wie de camera en paar uur extra batterijduur belangrijk zijn, dan is de iPhone 11 een duurdere maar interessante keuze. Behoor je tot degene die het beste scherm willen maar waarvoor professionele cameraopties geen noodzaak zijn, dan kun je het beste kiezen voor de iPhone XS.

Refurbished iPhone

Is de iPhone XS hét toestel voor jou? Een iPhone XS ontvang je bij ons met gratis laadaccessoires en twee jaar garantie. De iPhone XS is simlockvrij en kun je dus met een voordelig sim only abonnement bij een provider naar keuze gebruiken.

De iPhone 11 is nog niet aan ons gamma toegevoegd, maar zal naar verwachting in de loop van november 2020 volgen. Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief of social media; Facebook en Instagram.

iPhone X familie refurbished

Bij Forza vind je het grooste assortiment refurbished Apple van de Benelux. Zo hebben we naast de waanzinnige iPhone XS de gehele X-familie in ons assortiment. Wat te denken van:

iPhone X refurbished
iPhone XR Refurbished

De iPhone X en de iPhone XS hebben dezelfde formaten en zijn ongeveer even zwaar. Het gewicht samen met de behuizing van glas en roestvrij staal zorgt ervoor dat beide toestellen premium aanvoelen. Ze zijn verkrijgbaar in Space Grey en Silver. Bij de iPhone XS heeft Apple de kleur Gold aan het assortiment toegevoegd.

De iPhone XR is wat logger. Dit komt omdat er voor de XR andere materialen zijn gebruikt. Hierdoor voelt het toestel ook weer anders aan dan bijvoorbeeld de iPhone XS. Doordat het toestel (onder meer) van aluminium is gemaakt en een LCD-scherm bevat, heeft Apple het voordeliger kunnen vervaardigen. Wil jij graag een iPhone in een kek kleurtje? De iPhone XR is in maar liefst 6 vrolijke kleuren verkrijgbaar!

iPhone 8 refurbished

Tegelijk met de iPhone X heeft Apple in 2017 de iPhone X uitgebracht. Zowel de krachtige processor als de glazen behuizing en daarmee technieken zoals draadloos opladen behoren bij de iPhone 8 refurbished dus ook tot de mogelijkheden.

Een iconisch design, krachtige processor en luxe glazen achterkant. De refurbished iPhone 8 is een begeerde gsm. Het compacte 4.7 inch-scherm zorgt ervoor dat de gsm erg fijn in de hand ligt. Wil je een veelzijdige iPhone kopen voor een scherpe prijs? Dan is de iPhone 8 refurbished een hele slimme keuze!

De iPhone 8 refurbished is verkrijgbaar met 64GB en 256GB opslagruimte in de volgende kleuren: Space Grey, Silver, Gold, Red.

In dit artikel lees je alles over de iPhone 8