Van duur naar duurzaam met Forza Refurbished

Smartphones en tablets: we kunnen niet meer zonder. Jaarlijks worden er wereldwijd dan ook bijna twee miljard mobiele devices geproduceerd. Om over de onnodige elektronische afvalberg nog maar te zwijgen. Dat is een enorm zware én onnodige aanslag op ons milieu. Dat kan anders, vinden wij!


In elk device zit een nieuw device

Forza gelooft in een betere wereld, waarbij het streven naar duurzaamheid een belangrijke voorwaarde is. We willen de torenhoge elektronische afvalberg en de CO2-voetafdruk verkleinen. Hoe we dat doen? Refurbished! Devices met technische defecten of uit een inruilprogramma kunnen nog uitstekend een tweede ronde mee. Tijdens ons refurbishment-proces brengen we deze devices terug in technische nieuwstaat, om ze vervolgens voor een schrikbarend scherpe prijs opnieuw te verkopen.


CO2-besparing Forza Refurbished 2020

16.500.000 Co2 bespaard. And still counting…

In 2020 hebben we maar liefst 150.000 refurbished iPhones en refurbished iPads mogen verkopen aan consumenten én bedrijven. Het hergebruik van een iPhone levert per saldo een besparing op van 62,5 kg CO2. Bij iPads is dat zelfs 151 kg CO2. Ook kilo’s erts, liters water en schaarse delfstoffen worden bespaard. Refurbished is dus veel vriendelijker voor het milieu! Alléén al in 2020 is miljoenen aan CO2 bespaard dankzij jouw keuze voor refurbished. And still counting…

Refurbished iPhone

CO2-besparing

Refurbished iPhone 6S 54 kg
Refurbished iPhone 6S Plus 63 kg
Refurbished iPhone SE 45 kg
Refurbished iPhone 7 56 kg
Refurbished iPhone 7 Plus 67 kg
Refurbished iPhone 8 57 kg
Refurbished iPhone 8 Plus 68 kg
Refurbished iPhone X 79 kg
Refurbished iPhone XR 62 kg
Refurbished iPhone XS 70 kg
Refurbished iPhone 11 72 kg
Refurbished iPhone 11 Pro 80 kg
Refurbished iPhone SE 2020 57 kg

Refurbished iPad

CO2-besparing

Refurbished iPad Mini 4 120 kg
Refurbished iPad Mini 5 70 kg
Refurbished iPad Air 1 210 kg
Refurbished iPad Air 2 190 kg
Refurbished iPad Air 2019 86 kg
Refurbished iPad Air 2020 82 kg
Refurbished iPad 2017 135 kg
Refurbished iPad 2018 98 kg
Refurbished iPad 2019 97 kg
Refurbished iPad 2020 78 kg
Refurbished iPad Pro 2018 12.9-inch 136 kg
Refurbished iPad Pro 2018 11.0-inch 113 kg

Dít is waarom refurbished duurzaam en circulair is!

Devices krijgen een tweede leven

We controleren, renoveren en reinigen devices op een professionele manier. Zo is het device helemaal gebruiksklaar voor een nieuwe eigenaar en krijgt het een tweede leven. En misschien zelfs wel een derde leven! Op deze manier dragen we bij aan een circulaire economie.

Onderdelen krijgen een juiste bestemming

Als we onderdelen kunnen hergebruiken, doen we dat! Kunnen wij onderdelen niet hergebruiken of zijn devices niet meer te repareren? Dan worden ze door externe partijen opgekocht voor de onderdelen óf gerecycled. We gooien dus echt niets weg. Op deze manier zorgen we dat er geen onnodige belasting op het milieu ontstaat.

Van het device dat je hebt naar het device dat je wilt

Ben je uitgekeken op je device? Ruil hem in bij Forza! De kans is groot dat een ander er nog wel wat mee kan. Als het device in goede staat is en bij ons in aanmerking komt voor inruiling, zorgen we ervoor dat het een nieuwe eigenaar krijgt. Jij kunt je contante uitbetaling gebruiken als korting op je nieuwe refurbished device. Zo doen we voor het milieu samen iets goed en gaan we van duur naar duurzaam..


Nederland circulair in 2050

De hoofreden om te kiezen voor refurbished is op de eerste plaats de prijs. Je kunt er namelijk tot 60% mee besparen. Daarnaast zien we dat het duurzame karakter van refubished steeds belangrijker wordt. Minder geld uitgeven en óók nog duurzaam bezig zijn is een combinatie die steeds beter in de smaak valt. De missie van de Nederlandse overheid is om ons land in 2050 volledig circulair te maken en steeds meer bedrijven lijken te willen voldoen aan deze gezamenlijke duurzaamheidsdoelstelling. Het circulair inkopen van devices draagt hier enorm aan bij. Door te kiezen voor refurbished Apple van Forza, wordt de cirkel rondom devices gesloten.

Refurbished iPhones Refurbished iPads