Hoe lang ondersteunt mijn iPad nog iPadOS?

29 September 2023 - 5 min. read time
Hoe lang ondersteunt mijn iPad nog iPadOS?

Het besturingssysteem voor de iPad heeft sinds 2019 de naam: iPadOS. In september 2023 kregen de iPads van Apple weer een vernieuwde software update: iPadOS 17. Heeft jouw iPad de mogelijkheid om deze versie te draaien? En hoe lang ondersteunt jouw iPad eigenlijk nog iPadOS? In dit artikel geven we daar antwoord op.


Van iOS naar iPadOS

Voorafgaand aan de naamswijziging in 2019 naar iPadOS, was de naam voor het besturingssysteem van de iPad: iOS. Dit was ook de naam voor de besturing van de iPhones en was daarom ook meer afgestemd op de iPhone. Mede doordat een iPad groter en krachtiger is dan een iPhone was er eigenlijk veel meer mogelijk. Apple besloot dus om twee besturingssystemen te bouwen, één voor de iPhone en één voor de iPad. Een refurbished iPad heeft sinds de naamswijziging de mogelijkheid om zwaardere taken – die exclusief voor de iPad gebouwd zijn – uit te voeren.

Zo veel jaar ondersteunt jouw iPad nog iPadOS

Gemiddeld geeft Apple ongeveer zes jaar ondersteuning aan het besturingssysteem van haar iPads. Met het uitkomen van iOS 17 vallen weer een aantal iPads af die het besturingssysteem niet kunnen installeren. Apple geeft deze modellen nog wel beveiligingsupdates. Zo kan iedereen met een oudere iPad deze nog veilig en naar behoren blijven gebruiken.

Deze iPads ondersteunen geen iPadOS 17

Met de komst van iPadOS 17 zijn er drie iPads uitgesloten van de nieuwste software-update.

De volgende drie iPads zijn uitgesloten:

Deze iPads ondersteunen wél iPadOS 17

Mijn iPad ondersteunt niet de nieuwste iPadsOS-versie, wat nu?

iPadOS 17 is een grote update voor verschillende iPads. Het is daarom mogelijk dat jouw iPad niet genoeg rekenkracht heeft om deze software te kunnen draaien.

Refurbished iPad bij Forza kopen?

Weet je na het lezen van dit blog nog niet goed welke iPad jij zou willen aanschaffen? De iPad-keuzehulp kan je daarbij helpen. Onze mensen op de servicedesk beantwoorden al jouw vragen en helpen je graag verder. Wanneer je een iPad op zon- en werkdagen vóór 22:30 uur bestelt, kan je deze de volgende dag al gebruiken. Daarbij krijg je 36 maanden garantie en gratis laadaccessoires meegeleverd bij je bestelling. Forza heeft het Keurmerk Refurbished, wat betekent dat je altijd zeker bent van een goede aankoop. Alle devices worden op meer dan 50 punten nagekeken en waar nodig gerepareerd of vervangen. Door een refurbished iPad aan te schaffen draag je ook nog eens bij aan een beter milieu en aan minder CO2-uitstoot.


 

 

Geschreven door: Lars (27)

 

Content marketeer bij Forza Refurbished met een grote passie voor alle Apple producten.

ios-ondersteuning
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?