Face ID iPhone XS

21 April 2022 - read time
Face ID iPhone XS

Dankzij Face ID kun je de refurbished iPhone XS eenvoudig ontgrendelen door er naar te kijken. Hierdoor zijn al je apps en gegevens altijd goed beveilig én snel bereikbaar. We praten je hieronder verder bij.


De voltallige X-familie is uitgerust met Face ID. Zowel de baanbrekende iPhone X refurbished als de volgende generatie modellen zijn uitgerust met het snelle, veilige en eenvoudige Face ID voor ontgrendeling, zo ook:

Heel simpel gezegd; met Face ID iPhone XS wordt je gezicht gebruikt als wachtwoord. Volgens Apple is het de "meest veilige gezichtsverificatie ooit in een smartphone" is, en sneller dan Touch ID. Face ID kan worden gebruikt om je iPhone te ontgrendelen, in te loggen bij apps en Apple Pay te gebruiken.

face id iphone xs

Face ID iPhone XS kan gebruikmaken van ‘Machine Learning’ om je te herkennen wanneer je je uiterlijk verandert, zoals het dragen van een hoed, de meeste zonnebrillen of wanneer je naar de kapper gaat. Hierdoor is Face ID in vrijwel alle situaties dé manier om snel en veilig te ontgrendelen. Daarnaast kun je ook nog te allen tijde jouw persoonlijke toegangscode gebruiken.

iPhone XS Touch ID

Omdat de iPhone XS refurbished beschikt over Face ID, is er geen fysieke ontgrendelknop meer met de Touch ID-functionaliteit. De ontgrendeling van de iPhone XS refurbished vindt dus plaats via Face ID of een de toegangscode.

 

face id instellen

iPhone XS Face ID werkt niet

Als Face ID niet werkt zijn er een aantal dingen die je kunt proberen:

 

  • Check of je camera (of gezicht) niet bedekt is. Als de Truedepth-camera aan de voorzijde van de iPhone XS bedekt is zal je gezicht lastiger herkend worden. Hetzelfde geldt voor een vuile lens. Ook als je gezicht bedekt is zal er geen herkenning kunnen plaatsvinden. Daarom is dit het eerste om uit te sluiten.  
  • Kijk vervolgens of er updates zijn: instellingen, algemeen, software updates om te zien of je de iPhone kunt updaten met de laatste instellingen.
  • Herstart je telefoon. Misschien is je Face ID vastgelopen. Een keer je iPhone XS aan- en uitzetten zal processen op de achtergrond herstellen.  
  • Voeg een alternatief uiterlijk toe. Als je regelmatig van uiterlijk wisselt, bijvoorbeeld doordat je soms een hoed of bril draagt, kun je deze look toevoegen.

 

  1. Open het Instellingenmenu op je iPhone. 

  2. Ga naar Face ID en toegangscode. Vul je toegangscode in. 

  3. Klik op Configureer een ander uiterlijk. 

  4. Kijk nu recht in de camera van je iPhone en plaats je gezicht in het kader. 

  5. Beweeg je hoofd langzaam in een cirkel om alle kanten van je gezicht vast te leggen. 

  6. Klaar? Klik dan op Ga door. 

  7. Beweeg nu opnieuw je hoofd in een cirkel. 

Contactloos betalen met Face ID

Wil je contactloos betalen via Apple Pay? Dan kan dat ook uitstekend met Face ID. Als je bij de kassa staat, je iPhone XS refurbished bij de betaalautomaat houdt en vervolgens naar het toestel kijkt zal Face ID er voor zorgen dat er een veilige en snelle betaling tot stand wordt gebracht. Heel veel makkelijker kan het niet!

Refurbished iPhone XS kopen

Wil jij ook zo’n handzaam 5.8 inch OLED-beeldscherm, met Face ID en snelle processor én de optie om draadloos op te laden? De iPhone XS is refurbished verkrijgbaar bij Forza, waardoor je geniet van een extra scherpe prijs én 3 jaar garantie (sinds 1 juni 2023). Als jouw de refurbished iPhone op werkdagen en zondag voor 22.30 uur bestelt, heb je jouw aanwinst al de volgende werkdag in huis, inclusief nieuwe laadaccessoires. THIS IS FORZA.

 

iphone xs face id
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?