iPhone XS vs iPhone 11 Pro

iPhone XS vs iPhone 11 Pro

Ieder jaar brengt Apple meerdere iPhones uit. Daarbij worden zowel instapmodellen als premium modellen gepresenteerd. In 2018 was de iPhone XS hét premium-model. Een jaar later wist Apple de wereld te verblijden met de iPhone 11 Pro. Dit zijn de grootste verschillen tussen de iPhone 11 Pro en de iPhone XS.


  • De iPhone 11 Pro werd door Apple aangeboden voor een introductieprijs van €1159 en is verkrijgbaar in vier kleuren, waarvan 3 hetzelfde zijn als de kleuren van de iPhone XS + Midnight Green.
  • De iPhone XS werd op 12 september 2019 gepresenteerd voor €1159 in de kleuren: Space Grey, Silver, Gold.
  • De iPhone XS en iPhone 11 Pro zijn beiden refurbished en dus voor een scherpere prijs verkrijgbaar.

iPhone XS vs iPhone 11 Pro

De iPhone XS is het premium Apple-model uit 2018. De iPhone 11 Pro is een paar jaar later de opvolger in de premium iPhone-range. Zoals je hierboven zag betekent dit ook dat er aan deze toestellen een aardig prijskaartje hangt als je ze nieuw koopt. Echter, beide toestellen zijn inmiddels niet meer nieuw bij Apple verkrijgbaar, maar gelukkig nog wel refurbished bij Forza. Hierdoor ben je ook een stuk voordeliger uit én ontvang je twee jaar garantie, óók op de batterij.


Op 10 september 2019 kondigde Apple drie nieuwe iPhones aan: de iPhone 11, 11 Pro en 11 Pro Max. De iPhone 11 is de opvolger de iPhone XR. De Pro-modellen hebben hetzelfde ontwerp als de XS-modellen, hoewel ze worden geleverd met geen dubbele, maar een drievoudige camera.


De 11 Pro biedt een aantal upgrades ten opzichte van het model van vorig jaar. De nieuwe telefoon heeft een verbeterde batterijlevensduur, een bijgewerkte camera en de nieuwe A13 Bionic-chip. Voor de rest is hij bijna identiek aan de XS.

Als je op zoek bent naar een upgrade van bijvoorbeeld de iPhone 7, iPhone 8 of iPhone X, is de kans groot dat je twijfelt dus deze twee vlaggenschip-telefoons. Daarom gaan we in dit artikel verder in op de iPhone XS vs iPhone 11 Pro. We beginnen met een aantal belangrijke maar basis specificaties:


 

iPhone 11 Pro

iPhone XS

Beeldschermen 5.8 inch OLED-beeldscherm 5.8 inch OLED-beeldscherm
Kleuren Space Grey, Silver, Gold en Midnight Green Space Grey, Silver en Gold
Opslagruimte 64GB en 128GB 64GB, 256GB en 512GB
Processor A13 Bionic A12 Bionic
Werkgeheugen 6GB 4GB
Camera voorzijde 7-megapixel 7-megapixel
Camera achterzijde 3x 12-megapixel 2x 12-megapixel

Notendop: iPhone XS vs iPhone 11 Pro

De 11 Pro biedt een paar upgrades ten opzichte van het model van vorig jaar. De nieuwe telefoon heeft een verbeterde batterijduur, een verbeterde camera en de nieuwere A13 Bionic-chip. Voor de rest is veel identiek aan het eerdere vlaggenschip, de XS.


FORZA TIP Als je een iPhone 8 of X hebt en op zoek bent naar een volgende stap, is de kans groot dat je twijfelt tussen deze iPhones. Bij Forza kun je jouw huidige iPhone inruilen voor geld en bespaar je tot wel 60%. Zo schaf je de iPhone XS refurbished of de iPhone 11 Pro refurbished voordelig aan, geniet je van 2 jaar garantie en maak je een duurzame keuze.

Beeldscherm: iPhone XS vs iPhone 11 Pro

De iPhone 11 Pro en iPhone XS hebben hetzelfde formaat scherm, maar de iPhone 11 Pro heeft een kleine upgrade gekregen: de telefoon heeft een Super Retina XDR-display, in plaats van het Super Retina HD-display van de iPhone XS 's. Hoewel beide schermen OLED zijn, zou dat van de 11 Pro er iets rijker uit moeten zien. De 11 Pro heeft ook een hogere helderheid van 800 nits, vergeleken met 625 bij de XS.

 

iPhone 11 Pro

iPhone XS

Beeldschermformaat Super Retina XDR-display 5.8” Super Retina (OLED)
Contrast ratio 2000.000:1 1.000.000:1
3D touch Nee, Haptic Touch Ja, 3D Touch
Beeldschermresolutie 2436 x 1125 (458 ppi) 2688 x 1242 (458 ppi)
Nits 800 625

iphone 11 Pro refurbished

Camera’s: iPhone XS vs iPhone 11 Pro

De iPhone 11 Pro heeft 3 cameralenzen achter:

  • een 12 megapixel groothoeklens;
  • een 12 megapixel ultragroothoekcamera;
  • en een telelens.

Daarbij beschikt je met de 11 Pro over nachtmodus en de mogelijkheid om 4K-video's op te nemen met 60 beelden per seconde. Met deze telefoon kun je ook "slofies" nemen, dankzij een verbeterde frontcamera. Hij heeft ook verbeterde HDR voor nog schonere foto's. De iPhone XS heeft nog steeds een zeer hoogwaardige en veelzijdige camera, maar hij mist de ultragroothoeklens en een paar nieuwe cameramodi.

Processor: iPhone XS vs iPhone 11 Pro

De iPhone 11 Pro heeft een A13 Bionic-chip, die volgens Apple de "snelste CPU en GPU ooit in een smartphone" is. Natuurlijk zegt Apple dit ieder jaar… En ieder jaar zal de chip weer een wat beter en sneller zijn. De vraag is of je dat beetje extra echt nodig hebt. Dit hangt samen met hoe je de iPhone 11 Pro wilt gaan gebruiken. Apple zegt dat de A13-chip in staat is tot 1 biljoen bewerkingen per seconde. De iPhone XS heeft de iets oudere - maar nog steeds zeer krachtige - A12-chip.

Extra kleur

De iPhone 11 Pro is verkrijgbaar in vier kleuren: Silver, Space Grey, Gold en Midnight Green. Hiermee beschikt het toestel over een extra kleur meer dan de iPhone XS. De iPhone XS is verkrijgbaar in Silver, Space Grey en Gold.

iphone 11 alle kleuren

Batterij

De batterijduur in de iPhone 11 Pro zou ongeveer vier uur langer zijn dan van de iPhone XS. Apple noemt de upgrade "onze meest dramatische sprong in batterijduur ooit." Echter, met de iPhone XS heeft Apple ook al bewezen dat er veel batterijcapaciteit met de premium iPhones gepaard gaat. Zowel de iPhone XS als de iPhone 11 Pro zijn zowel draadloos als snel op te laden.


 

iPhone 11 Pro

iPhone XS

Gesprekstijd 18 uur 20 uur 
Video afspelen 11 14 uur
Audio afspelen 65 60 uur
Snel laden Ja Ja
Draadloos laden Ja Ja

 

Haptic Touch vs 3D Touch

De iPhone 11 Pro heeft Haptic Touch, in vergelijking met de 3D Touch van de iPhone XS. 3D Touch wordt al een aantal jaren aangeboden. Zo heeft Apple het verwerkt in veel iPhones als een manier om de productiviteit te verhogen: in plaats van een app te moeten openen, kon je met 3D Touch zaken aanklikken om een snel-menu te openen. 3D Touch zorgde voor verschillende niveaus van reactievermogen op basis van de druk die gebruikers uitoefenden, waardoor een onderscheid ontstond tussen een harde aanraking en een zachte tik. Nieuw in de iPhone 11 (Pro) is dat Haptic Touch nu ook reageert op de lengte van de druk, niet op de kracht van de tik.

Gewicht

De iPhone 11 Pro is zwaarder dan de iPhone XS. Het is geen groot verschil, maar de iPhone 11 Pro weegt 188 gram, tegenover de iPhone XS, die 177 gram weegt.

 

iPhone 11 Pro

iPhone XS afmetingen

Breedte 71,4 mm 70,9 mm
Hoogte 144,0 mm 143,6 mm
Diepte 8,1 mm 7,7 mm
Gewicht 188 gram 177 gram

Overeenkomsten: iPhone XS vs iPhone 11 Pro

Beide telefoons hebben 5.8-inch schermen, zijn gemaakt van glas en roestvrij staal en beschikken over het laatste besturingssysteem. Over het algemeen zijn er veel overeenkomsten waar te nemen met een aantal verbeteringen en innovaties op rekening van de iPhone 11 Pro.

Conclusie: iPhone XS vs iPhone 11 Pro

Als de twee premium iPhones naast elkaar leggen dan zijn de verschillen niet supergroot. Het zijn hoogwaardige iPhones die je in alle gemakken voorzien. De iPhone 11 Pro is zowat op ieder vlak wel wat verbeterd, maar aan welke opties hecht jij het meeste waarde? Is de extra cameralens voor jou de doorslag om te kiezen voor de iPhone 11 Pro? Of is de – evenzo fenomenale – dubbele camera van de iPhone XS voor jou toereikend? De vraag is in dit geval ook: ben je bereid om voor de extra functies de meerprijs te betalen? Zo ja, dan is de iPhone 11 Pro de beste refurbished smartphone om aan te schaffen. Wil je liever geld besparen, maar toch een ultramoderne telefoon? Dan is de iPhone XS een echte aanrader.

Refurbished iPhone XS of 11 Pro

Nu je meer weet over de iPhone XS vs iPhone 11 Pro, zal het een stuk duidelijker zijn hoe deze premium iPhones zicht tot elkaar verhouden. Beide toestellen zijn natuurlijk meer dan de moeite waard, maar welke je ook kiest, bij Forza geniet je met refurbished altijd van extra voordelen. Als je kiest voor onze refurbished iPhone XS of refurbished iPhone 11 Pro, bespaar je tot wel 60% ten opzicht van de Apple-nieuwprijs. Daarbij ontvang je 2 jaar garantie en gratis nieuwe laadaccessoires. Hierdoor is refurbished niet alleen op de korte maar ook de lange termijn een hele interessante investering. Als je bij ons een refurbished iPhone voor 22.30 uur bestelt, heb je hem de volgende werkdag al in huis.

verschil iphone xs iphone 11 pro
← Vorige Volgende →