Geruchten iPhone 12

Geruchten iPhone 12

Ieder jaar brengt Apple weer nieuwe iPhones uit. Ook dit jaar staan er weer een aantal releases op de planning, waaronder de iPhone 12. Is dit een toestel om naar uit te kijken? En zo ja, waarom? De geruchtenmolen is alweer op volle toeren. In dit artikel lees je welke geluiden momenteel de rondte doen.

Hoe groot is de iPhone 12

Volgens betrouwbare bronnen komt de iPhone 12 in vier formaten: 5.4 inch, 6.1 inch (x2) en de 6.7 inch. De bijbehorende namen zouden worden: iPhone 12, iPhone 12 Max, iPhone 12 Pro en de iPhone 12 Pro Max. Hoe geloofwaardig de geruchten zijn? Gezien de vorige reeks iPhones is deze indeling zeer aannemelijk.

Alles is OLED

Zou Apple nu echt volledig afstappen van LCD? De geruchten gaan dat vanaf de iPhone 12 alleen nog maar OLED wordt gebruikt als scherm. Dit zou de kijkervaring natuurlijk nog meer ten goede komen.

Daarnaast wordt er verwacht dat de ProMotion techniek in de iPhone wordt verwerkt. Momenteel is deze techniek alleen beschikbaar in iPads. Animaties zullen hierdoor een stuk soepeler verlopen, waardoor alles er net even wat mooier en beter uit ziet. Zou het Apple lukken om deze techniek in de iPhone 12 te verwerken?

Design iPhone 12

Naar verwachting krijgt de iPhone 12 platte randen, zoals Apple ook bij de iPad Pro in 2018 heeft verwerkt. Hierdoor gaat de iPhone 12 mogelijk veel lijken het design van de iPhone 4 en iPhone 5. Onder veel iPhone-gebruikers is dit een geliefd ontwerp, dus wij verwachten dat dit gerucht nog wel eens echt waar kan zijn.


iPhone 12 mockup design

Kleuren iPhone 12

Zoals je misschien weet zijn de voorgangers, iPhone XR en iPhone 11, beschikbaar in een breed scala aan fraaie kleuren. Voor de iPhone 12 is vooralsnog niet bekend in welke kleuren ze komen. De special edition kleur Red zal naar verwachting ook dit keer terugkeren. Verder wachten Apple-fanaten op een donkerblauwe iPhone 12. Denk jij dat Apple hiermee op de klippen komt?

Camera iPhone 12

Ieder jaar worden de camera’s op de iPhone weer wat beter. Ditmaal ziet het er naar uit de LiDAR Scanner van de iPad Pro 2020 op de iPhone 12 komt. Deze scanner meet afstanden en objecten nog nauwkeuriger op.

Daarbij zullen de nachtmodus en autofocus ook weer beter zijn. In lijn der verwachting is de kans groot dat de megapixels van de cameralenzen ook weer omhooggaan.


LiDAR Scanner iPad Pro

5G op de iPhone 12

In de loop van 2020 wordt 5G in Nederland uitgerold. De iPhone 12 wordt waarschijnlijk voorzien van 5G technologieën. De vraag is wel of de 5G iPhone 12 ook dit jaar al naar Nederland komt. De kans bestaat dat we dus nog even moeten wachten.

Prestaties iPhone 12

Na de A13 chip is het wachten op de A14. Ieder jaar steelt Apple weer de show met de meest vooruitstrevende, krachtige en energiezuinige chips. Ook dit jaar zal Apple weer de nodige verbeteringen gaan doorvoeren in de iPhone 12.

Qua opslagruimte wordt 128GB verwacht. Je zou de mogelijkheid krijgen om tegen meerprijs te upgraden naar 512GB.

Accessoires iPhone 12

Vanwege het duurdere 5G zou Apple stoppen met het leveren van oordopjes en een Lightning-kabel bij de iPhone. Dit zou natuurlijk wel een stuk duurzamer zijn. Vooral gezien de meeste iPhone-gebruikers al meerdere opladers in huis hebben.

Prijs iPhone 12

Op het moment van schrijven (in de zomer van 2020), is er nog bar weinig bekend over de prijs van de iPhone 12. Wel kunnen we natuurlijk de lijn van de afgelopen jaren doortrekken. De kans zal vervolgens groot zijn dat je ook voor de iPhone 12 aardig in de buidel kunt tasten. Maar even wachten totdat de iPhone 12 refurbished bij Forza verkrijgbaar is?

Beschikbaarheid iPhone 12

Vanwege het coronavirus loopt Apple mogelijk achter op schema met de productie van de iPhone 12. Dit zagen we eerder dit jaar ook bij de productie van de iPhone SE. 
oP 14 oktober komen we tijdens het Apple event meer te weten over de iPhone 12 en releasedatum.

iphone 12
← Vorige Volgende →