iPhone SE 3

05 November 2021 - 5 min read time
iPhone SE 3

De populaire iPhone SE is inmiddels niet meer uit het iPhone-gamma van Apple weg te denken. Het handzame formaat en de budgetvriendelijke prijs kenmerken zowel de iPhone SE uit 2016 als het laatste model uit 2020. Na de eerste generatie werden fans verblijd met de tweede generatie iPhone SE. De geruchten gaan dat Apple op korte termijn opvolging gaat geven aan de iPhone SE 2. Er zou zelfs een verwachte leverdatum zijn.


 

iPhone SE 1

Aan het begin van 2016 introduceerde Apple de iPhone SE. Volgens velen stond de afkorting ‘SE’ voor ‘Special Edition’. Het toestel is namelijk een combinatie van het design van de iPhone 5S, met de inhoudelijk kracht van de iPhone 6S. Populair onder hen die graag een klein formaat broekzaktelefoon wensen.


Apple heeft de iPhone SE uitgerust met onder meer een A9-processor, een goede camera én een goede batterijduur. Zo kun je bijvoorbeeld video’s opnemen in een 4K-resolutie (Ultra-HD) met de 12-megapixel camera. Daarnaast heeft Apple de iPhone SE voorzien van een M9-coprocessor (Motion coprocessor), welke wordt gebruikt voor het registreren en volgen van bewegingen. Deze processor wordt voornamelijk gebruikt bij apps welke je voortgang of locatie (continue) bijhouden, zoals bij fitness- of navigatie apps. Hierdoor werden er vanaf de iPhone SE 1 extra functionaliteiten mogelijk.

Niet getreurd! Op het moment van schrijven is de iPhone SE 1 gen nog steeds een hardloper in ons gamma en dus ook nog refurbished verkrijgbaar voor hen die er nog geen afscheid van willen nemen. De meest budgetvriendelijke iPhone, met het meest handzame formaat, een inmiddels uniek 4 inch scherm en 12 megapixel-camera voor slechts (op moment van schrijven) 99 euro. De iPhone SE is daarmee het populaire instapmodel in ons gamma. Echter, duurde het even voordat hieraan opvolging werd gegeven. We vertellen je hieronder meer over de populaire SE 2020 en de mogelijk aanstaande opvolger de SE 2022.

iphone se 2016

iPhone SE 2

Voor hen die na de 2016 versie op zoek waren naar een upgrade werden in 2020 verrast met de iPhone SE 2020. Zo’n drie tot vier jaar lang vroegen SE fans zich dus af of en wanneer Apple weer met een nieuwe versie van de iPhone SE zou komen. De geruchtenmolen ging draaien. Totdat hij daar was: de iPhone SE 2, met het ontwerp van de iPhone 8, een A13 processor, goede camera en batterijduur. Door de jaren heen zijn iPhones vooral groter geworden. Het 4 inch scherm heeft daardoor inmiddels plaatsgemaakt voor een 4.7 inch beeldscherm met randen aan de boven- en onderkant. In de rand aan de onderkant vind je de thuisknop en ontgrendelfunctie genaamd Touch ID. De fysieke thuisknop is tegelijk een vingerafdrukscanner waarmee je niet alleen de iPhone SE 2020 eenvoudig kunt ontgrendelen. De fysieke knop die ook wordt geprezen door hen die het prettiger vinden om zo door een iPhone te navigeren of geen gebruik willen maken van Face ID ontgrendeling.

 

Evenals de iPhone SE 1 werd de iPhone SE 2 als budget-toestel op de markt gebracht. Ondanks het feit dat de processor hetzelfde is als die in de iPhone 11, zijn er (materiaal)keuzes gemaakt die de productkosten van de iPhone SE 2020 wisten te drukken.

 

De iPhone SE 2020 is ondertussen als refurbished toestel toegevoegd aan ons gamma. En dat betekent dat je nog meer bespaart ten opzichte van nieuw. Daarbij geniet je natuurlijk van onze 3 jaar service- en garantieregeling (sinds 1 juni 2023).

 

Fysiek lijkt de iPhone SE 2020 refurbished ontzettend veel op de refurbished iPhone 8 refurbished. De voor- en achterkant zijn van glas, de behuizing en de zijkanten zijn van aluminium. Het scherm van de SE 2 is vergelijkbaar met dat van de iPhone 11, vooral wat betreft kwaliteit en resolutie. De tekst ziet er scherp uit, de kleuren zijn nauwkeurig en het is helder in zonnige omstandigheden. lees dit artikel om meer te weten te komen over wat de overeenkomsten en verschillen zijn tussen de iPhone SE 2 en de iPhone 11

 

De iPhone SE 2020 refurbished is draadloos op te laden. Dit is een functie die niet op de meeste budgettelefoons te vinden is. Er is ook ondersteuning voor snel opladen, waardoor de batterij in 30 minuten tot 50% wordt aangevuld. Je dient hier nog wel zelf een snellader voor aan te schaffen.

 

iPhone SE 2020 refurbished is uitgerust met een A13 Bionic chip, welke supersnel is. De iPhone 8 heeft een A11-processor welke ook erg snel is. In de prestatietests is de iPhone SE refurbished consequent sneller dan de iPhone 8 en de originele iPhone SE refurbished uit 2016. De resultaten waren vergelijkbaar met die van de iPhone 11, 11 Pro en 11 Pro Max

 

De achterste camera op de SE heeft dezelfde specificaties als de iPhone 8, maar in combinatie met de A13 chip verandert de camera in iets dat kan concurreren met de beste telefooncamera's ter wereld. En zelfs met de hoofdcamera op de iPhone 11. Met slimme functies zoals Smart HDR voor foto's, Quick Take filmen en Portrait Mode. Dit zijn indrukwekkende functies voor een budgetvriendelijke iPhone.

 

We hebben de specs van de iPhone 2020 met andere iPhones vergeleken. Lees er meer over in het artikel: iPhone SE 2020 specs vergeleken

 

iphone se 2020

iPhone SE 3

Men verwacht dat de kans klein is dat we weer vier jaar moeten wachten op een nieuwe versie van de iPhone SE. Het is namelijk een belangrijk model in het Apple-gamma. Volgens Apple insiders wil Apple iedere twee jaar een opvolgende iPhone SE uitbrengen. Dit zou betekenen dat in 2022 een nieuwe versie wordt uitgebracht. Mogelijk met de naam, iPhone SE 3 of iPhone SE 2022.

 

De voorspellingen zijn dat de vernieuwingen zich voornamelijk onder de motorkap bevinden. De grootste te verwachte verandering zou de ondersteuning van 5G zijn. Uiteraard heeft de iPhone SE 3 ook een krachtigere processor aan boord. Nu is de SE 2 uitgerust met een A13 Bionic-chip, straks wordt dat zeker en vast de meeste recente en twee jaar nieuwere A15 Bionic chip. Daarbij wordt verwacht dat de iPhone SE een ontwerp zal krijgen met een iets groter scherm, zoals dat van de iPhone XR. Hierdoor zou de iPhone SE 3 een meer modern ontwerp krijgen welke aansluit bij de meest recente modellen: XR, 11, 12. Dat zou ook kunnen betekenen dat de randen rondom het scherm verdwijnen en dus ook de ruimte om de Touch ID thuisknop te bergen. Het ontgrendelen zal bij de iPhone SE 2022 dan ook niet via Touch, maar Face ID gaan. Of zou Apple het design van de iPhone XR aanpassen en toch rekening houden met ruimte voor een thuisknop? De tijd zal het ons leren.

 

Totdat Apple dit gerucht bevestigd, blijven dit natuurlijk speculaties.

iphone se 3 2022

De eerste generatie iPhone SE werd door Apple uitgebracht op 21 maart 2016, de tweede generatie iPhone SE werd op 15 april 2020 met de wereld gedeeld. Kunnen we aan het eind van het eerste kwartaal van 2022 de iPhone SE 3 verwachten?

 

De iPhone SE 2016 en iPhone SE 2020 zijn beiden refurbished verkrijgbaar bij Forza.

Waarom een (Forza) refurbished iPhone SE kopen?

  • Tot wel 60% goedkoper dan de originele nieuwprijs;
  • Duurzame keuze / spaart het milieu door hergebruik;
  • Altijd drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023) SE1 of SE2;
  • Gratis nieuwe laad accessoires meegeleverd;
  • Keuze uit uiterlijke productcondities;
  • Vandaag besteld is morgen in huis.
se 3 se 2020 iphone se opvolger iphone se
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?