iPhone X scherm

03 Augustus 2021 - read time
iPhone X scherm

iPhone X is uitgerust met een Super Retina HD OLED Multi-Touch-display. Ja, dat is een behoorlijke mond vol. En wat betekent dit precies? Lukt het met deze techniek echt om de helderheid en zwarttinten zo te verbeteren? In dit artikel zoomen we verder in op het geavanceerde beeldscherm van de iPhone X refurbished.

iPhone X scherm

Schermafmeting:

5.8 inches

Resolutie:

2436 x 1125 pixels, 19.5:9 ratio, 459 PPI

Technologie:

OLED

Scherm-tot-behuizing:

82.35 %

Helderheid:

625 cd/m2 (nit)

Extra’s:

HDR support, Pressure-sensitive, Oleophobic coating, Scratch-resistant glass, Ambient light sensor, Proximity sensor

iPhone X lcd

De iPhone X was de eerste iPhone die Apple zou uitrusten met het kraakheldere OLED. Daarbij heeft Apple deze techniek verkozen boven die andere bekende schermtechniek Lcd. Heeft Apple daarmee volledig afscheid genomen van Lcd? Nee, zeker niet. Na de iPhone X zijn er nog veel iPhones uitgebracht met een Lcd-scherm. Lcd is namelijk een zeer goede schermtechniek, welke ook stukken voordeliger is. Apple past dit graag toe bij iPhones die op de markt zijn gebracht als instap-/ budgetmodel. Hierdoor kunnen iPhones zoals de iPhone SE 2020 of iPhone XR stukken voordeliger worden gemaakt en aangeboden. De iPhone X refurbished behoort met recht in het rijtje premium iPhones. Apple heeft daarbij gekozen voor de allerbeste schermtechniek in omloop: OLED. Kortom, de iPhone X refurbished beschikt niet over een Lcd, maar OLED-beeldscherm. Dit is één van de redenen waardoor de refurbished iPhone X zo’n waardevol en waardevast toestel is.

Super Retina XDR

De iPhone X refurbished maakt gebruik van Super Retina XDR. Dit is voorzien van HDR wat op zijn beurt weer staat voor High Dynamic Range. Dit zorgt ervoor dat de iPhone X refurbished een hoog dynamisch bereik heeft en uit zich in een helder kleurenspectrum. Er is veel ruimte voor zowel donkere als lichte partijen. Hierdoor wordt diepte echt diep en is zwart echt zwart. Helder, zuiver, wit de contrasten wisselen zich op levendige wijze af. De spectaculaire nuances zorg voor een nog levendiger geheel. Foto’s en video’s zullen volledig tot zijn recht komen. En zeker als je daar de technieken Dolby Vision, HDR10 of HLG aan toevoegt.

iphone x scherm

iPhone X OLED

De iPhone X refurbished was het eerste toestel met een OLED-beeldscherm. OLED is een afkorting van organic light-emitting diode. Dit is een term die doorgaans makkelijker als OLED door het leven gaat. Omdat Apple de OLED-techniek weer verder heeft doorontwikkeld, spreken zij van de Super Retina- en Super Retina XDR schermen. OLED biedt een spraakmakend hoge contrastverhouding en resolutie. Daarbij wordt er (zoals bij Lcd) geen gebruik gemaakt van achtergrondverlichting. Bij OLED zoals het scherm van de iPhone X wordt iedere pixel afzonderlijk aangestuurd. Hierdoor is het ook mogelijk om een dunner beeldscherm te maken. OLED is ook beter te vormen. Daardoor zijn de randen van de iPhone X refurbished zo soepel en rond afgewerkt.

iPhone X resolution

Het beeldscherm van de iPhone X refurbished is van grote onderscheidende waarde. Houd je van cijfers? Het beeldscherm van de iPhone X heeft een resolutie van 2436 x 1125 bij 458 ppi, beschikt over 16 miljoen kleuren en een contrast­verhouding 1.000.000:1 (standaard).

iPhone X pixel

Door de OLED-technologie wordt iedere pixel van het beeldscherm van de iPhone X refurbished afzonderlijk aangestuurd. Hierdoor is achtergrondverlichting niet nodig. Daarnaast worden met speciale algoritmes inbrandeffecten voorkomen. Iedere pixel wordt zo optimaal benut en beschermt terwijl de weergave consistent wordt gehouden.  

iPhone X scherm afmetingen

Het Super Retina HD-display is 5.8 inch groot, of terwijl 14.5 centimeter diagonaal gemeten. Het scherm is voorkant vullend en werkt op basis van de OLED- met Multi‑Touch technologie.

Hoogte: 143,6 mm

Breedte: 70,9 mm

Diepte: 7,7 mm

Gewicht: 174 gram

scherm iphone x

Compact en handzaam

Hoe compact? De iPhone X is met zijn 5.8 inch zo’n 14.5 centimeter. Om precies te zijn is dit in millimeters: 143,6 × 70,9 × 7,7 mm. Daarbij is de iPhone X ook nog eens vrij licht. Met zijn 174 gram is dit bijvoorbeeld een ons lichter dan de iPhone 8 Plus, welke 202 gram weegt.

Kortom, het scherm van de iPhone X refurbished is handzaam en compact, en daarbij kraakhelder. Dit alles komt jouw kijk- en gebruikservaring nog meer ten goede.

iPhone X screenprotector

Dit is één van de beste schermen in een iPhone ooit! Daar is geen woord aan gelogen. En het liefst bescherm je zo’n waardevol scherm natuurlijk zo goed mogelijk. Daarom adviseren we te allen tijde om een screenprotector van verhard plastic over het OLED-beeldscherm te leggen. Als je kiest voor een refurbished iPhone X met de gradatie zichtbaar- of licht gebruikt, dan voegen wij automatisch een screenprotector en beschermhoes toe aan de bestelling.

Refurbished iPhone X

Bij ons vind je het grootste assortiment refurbished iPhones en iPads. Zo is de iPhone X ook refurbished verkrijgbaar voor een schrikbarend scherpe prijs. Als je hem vandaag bestelt, heb je hem al de volgende werkdag in huis. Inclusief 3 jaar garantie (sinds 1 juni 2023) en gratis nieuwe laadaccessoires. Zo heb je een slimme investering op de korte en lange termijn. Samen gaan we vooruit. THIS IS FORZA.

beeldscherm
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?