De opkomst van de iPhone X

De opkomst van de iPhone X

In 2017 had Apple iets te vieren. Bij het tienjarig bestaan werd de iPhone X uitgebracht. Deze Apple iPhone viel vanwege het vernieuwde strakke design direct op. Apple nam namelijk afscheid van het vertrouwde en herkenbare smartphone uiterlijk, die vanaf de iPhone 6 tot en met de iPhone 8 Plus gebruikt werd. Welke voordelen heeft de iPhone X ten opzichte van zijn voorgangers? Wat biedt deze veelzijdige smartphone je nog meer? En waarom is het een slimme investering om de iPhone X refurbished te kopen? Je leest het allemaal in dit blog.

Inhoudsopgave blogartikel

Voordelen van de iPhone X refurbished ten opzichte van zijn voorgangers

Een compleet nieuw design, een betere gebruikservaring

Smaken verschillen. Waar de een het oude design van de iPhone 7 mooi vindt, wordt het nieuwe uiterlijk van de iPhone X door de ander meer gewaardeerd. Het nieuwe uiterlijk heeft in ieder geval voor een compleet andere gebruikerservaring gezorgd. Zo is het beeldscherm met 5.8-inch een stuk groter geworden en zijn onnodige randen verleden tijd geworden. Ondanks dit is de iPhone X toch kleiner dan de iPhone 7 Plus. Apple heeft het dus voor elkaar gekregen om een groter beeldscherm te creëren én een lichte en compacte smartphone te behouden.

Face ID vervangt de vingerafdrukscanner

Vanwege het grote scherm was er geen plaats meer voor een thuisknop. De vingerafdrukscanner is hiermee ook definitief verleden tijd. Als je niet anders gewend bent is Face ID – het ontgrendelen van je toestel met je gezicht – wel even wennen. Gelukkig biedt Face ID veel voordelen ten opzichte van Touch ID. Het werkt handsfree, je ontgrendelt je smartphone nóg sneller en het is een stuk veiliger. Een goede innovatie dus.

OLED-display en notch iPhone X

Mooiere kleuren dankzij het OLED-beeldscherm

De iPhone X is Apple’s eerste smartphone met een OLED-beeldscherm. OLED-beeldschermen zijn – in tegenstelling tot LCD-beeldschermen - een op zichzelf staande bron van licht. Elke pixel (rood, groen of blauw) kan afzonderlijk worden opgelicht. Hierdoor ontstaat een diepere kleurweergave en een scherper beeldcontrast. Door alleen de noodzakelijke pixels te gebruiken, gaat de batterij langer mee. Wil je meer weten? Je kunt in ons blogartikel meer lezen over het OLED-beeldscherm.

Nóg meer voordelen van de iPhone X

De iPhone X is naar onze mening door bovenstaande punten sterk verbeterd ten opzichte van de voorgaande toestellen. Maar wat maakt de iPhone X in zijn algemeenheid nog meer zo populair? We zetten een aantal punten voor je op een rijtje.

True Tone

Het beeldscherm van de iPhone X ondersteunt de True Tone-functie. Dit houdt in dat het scherm zich voortdurend automatisch aan het omgevingslicht aanpast.

Augmented Reality

Augmented Reality is de toekomst en Apple heeft een stukje hiervan in de iPhone X verwerkt. Met Augmented Reality kun je technologie inzetten om elementen / objecten aan je omgeving toe te voegen. Dit is ongelofelijk handig als je bijvoorbeeld wilt zien hoe toekomstige nieuwe meubels er in je huis uit zouden zien. Onderstaande video van IKEA geeft weer hoe dat eruit ziet en precies werkt.4K filmen

Met de iPhone X refurbished is het mogelijk om video-opnamen ta maken in een 4K-resolutie. 4K is Ultra-HD en vier keer zo scherp als Full-HD kwaliteit. Met de camera maak je dus bijzonder soepele, scherpe en bijna film-achtige beelden.

De belangrijkste specificaties op een rij

Specificaties

iPhone X refurbished

Beeldscherm 5.8-inch OLED
Beeldscherm resolutie 1125 X 2436 pixels
Processor Apple A11 Bionic
Werkgeheugen 3GB
Besturingssysteem iOS 13 (actueel)
Camera achterkant 12 megapixel met tweevoudige LED-flits, HDR (foto / panorama) en filmen in 4K-resolutie
Camera voorkant 7 megapixel met 3D-camera en filmen in 1080p Full HD
Afmetingen Hoogte: 143.6 mm, Breedte: 70.9 mm, Diepte: 7,7 mm
Gewicht 174 gram
Kleuren Space Grey, Silver
Opslagruimte 64GB en 256GB
Oplaadmogelijkheden Lightning kabel, snelladen, draadloos opladen.
 

Veelgestelde vragen over de iPhone X refurbished

Is de iPhone X waterdicht?

Nee, het toestel is niet volledig waterdicht. De iPhone X is IP67-gecertificeerd, wat inhoudt dat het toestel stof- en spatwaterbestendig is. Een telefoongesprek voeren in de regen, of een glas drinken dat per ongeluk over het toestel valt, is voor dit toestel geen probleem. Je kunt er alleen niet mee zwemmen. Houd er rekening mee dat waterschade door zowel Apple als Forza niet binnen de garantie valt.

Wat is beter: een los toestel of een abonnement?

Die vraag is lastig te beantwoorden. De iPhone X als los toestel kopen is in één keer een flinke investering, maar kan onderaan de streep zomaar goedkoper uitvallen. Dat komt omdat je niet aan een duur telefoonabonnement vastzit. Twijfel je nog? Lees dan dit blogartikel.

Ondersteunt de iPhone X refurbished draadloos opladen?

Ja, de iPhone X ondersteunt draadloos opladen, omdat dit toestel over een glazen achterkant beschikt. Alle toestellen vanaf de iPhone 8 ondersteunen draadloos opladen.

iPhone X draadloos opladen

Wat kost de iPhone X?

Apple wordt geroemd om de strakke designs en uitstekende kwaliteit van al haar toestellen. Waar Apple echter minder geliefd om is, is de dure prijs. Bij Forza bespaar je tot wel 60% ten opzicht van de nieuwprijs. Dat scheelt een hoop geld. Je kunt ook je oude iPhone aan Forza verkopen, zodat je nóg meer geld bespaart op jouw refurbished iPhone X. Bekijk via ons menu snel wat de huidige prijs is van de refurbished iPhone X

Prijzen zijn vastgesteld op 21-01-2020

Waarom kiezen voor een refurbished iPhone?

Een goedkoop alternatief voor nieuw is natuurlijk tweedehands. Het nadeel hiervan is dat je nooit precies weet wat je koopt en dat je in geval van schade geen garantie hebt. Bij refurbished weet je dat wel. Alle toestellen worden door speciale software en technici gecontroleerd. Eventuele defecte onderdelen worden voor nieuwe onderdelen vervangen. Van binnen functioneert het toestel dus als nieuw. Bovendien krijg je twee jaar garantie. Dat is meer dan de gebruikelijke één jaar die je bij Apple krijg. Je kunt hier alles over refurbished iPhones lezen.

Conclusie

De iPhone X heeft een aantal innovaties doorgevoerd die voor de nodige veranderingen hebben gezorgd. Met een nieuw design en nieuwe functies is dit toestel klaar voor de toekomst. Nieuw is dit toestel aan de prijzige kant, maar een betrouwbaar én betaalbaar alternatief is de iPhone X als refurbished los toestel. Welke kleur past het beste bij jou?

oled iphone x face id draadloos opladen
← Vorige Volgende →