Wat zijn AirPods?

25 Augustus 2023 - read time
Wat zijn AirPods?

In 't najaar van 2016 heeft Apple een nieuwe reeks oordopjes op de markt gezet: de AirPods. Die naam hebben ze gekozen omdat die oordopjes geen draad meer hebben, maar via bluetooth muziek verzenden. Je kan die AirPods op bijna elk Apple-product vanaf 2014 gebruiken. Ze werken ook beperkt op Android-telefoons. In dit blog gaan we dieper in op de AirPods en de plus- en minpunten die eraan vasthangen.


Even terug in de geschiedenis

Tijdens de lancering van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus in 2016 heeft Apple ook de eerste versie van de AirPods uitgebracht. Dat was geen toeval. Apple wil namelijk hun iPhones zo "gesloten" mogelijk maken, dus zo min mogelijk poorten. Daar komen we straks op terug. Maar wat was het resultaat? Apple zei vaarwel tegen de koptelefoonaansluiting en leverde nu oordopjes met een draad die je aan je oplaadpoort kon koppelen. Maar dit bracht een probleempje met zich mee, want sindsdien kan je je iPhone niet meer tegelijkertijd opladen en naar muziek luisteren met je koptelefoon. En hier komt het businessmodel van Apple om de hoek kijken: ze creëren een "issue" en verkopen dan de "oplossing". De oplossing in dit geval was dus de AirPods.

Wat zijn airpods en wat is de geschiedenis

Zo weinig mogelijk poorten

De AirPods waren Apple's eerste stap om de iPhone "strakker" te maken. Maar ondertussen is Apple nog verder gegaan. Met de iPhone 12-reeks hebben ze MagSafe geïntroduceerd, waardoor je je iPhone draadloos en efficiënt kan opladen met behulp van een magneet. Het is een kwestie van tijd voor Apple de fysieke lightning-poort ook laat vallen. Verder heeft Apple nu in de Verenigde Staten hun hele iPhone 14- en iPhone 14 Pro-reeks uitgebracht zonder fysieke simkaartgleuf. Dat betekent dat je daar alleen nog maar een digitale simkaart kan gebruiken! Dat is weer een poortje minder.

Welke soorten AirPods zijn er?

In de loop der jaren heeft Apple verschillende types AirPods gelanceerd. We zetten ze even kort in de spotlight.

AirPods 1e generatie

De eerste generatie AirPods kwam uit op 7 september 2016. Ze werden geleverd in een simpel, klein laadhoesje. Je verbond de AirPods met je iPhone door op 't knopje van dit hoesje te drukken. Door op het stokje van de AirPod te tikken, kon je de muziek pauzeren, overslaan of opnieuw afspelen. Ook kon je ermee Siri oproepen. Op je iPhone kon je in de Instellingen kiezen hoe je de AirPods wou bedienen.

Wat zijn airpods eerste generatie

AirPods 2

De tweede generatie AirPods werden uitgebracht op 20 maart 2019 en waren eigenlijk bijna identiek aan de eerste generatie, met een paar belangrijke verschillen. Zo hadden de AirPods 2 een andere chip, waardoor de verbinding tussen het iDevice en de AirPods sneller en stabieler was. Ook kon je de case van de AirPods 2 draadloos opladen.

wat zijn airpods tweede generatie

AirPods Pro

De eerste generatie AirPods Pro zag het daglicht op 30 oktober 2019. De grote voordelen? Deze oordopjes hadden ruisonderdrukking, waardoor je je kon afsluiten van de buitenwereld. Dat was handig in bijvoorbeeld een drukke trein of vliegtuig. Ook hadden ze ruimtelijke audio, waardoor 't leek alsof je midden in een concertzaal stond. Nu is er ook een tweede generatie van de Pro, die MagSafe opladen ondersteunt. Dat betekent dat je je AirPods Pro-case draadloos kan opladen met een MagSafe-oplader.

wat zijn airpods pro

AirPods Max

Op 15 december 2020 bracht Apple de AirPods Max uit. Die waren anders dan de gewone AirPods, want dit keer waren het draadloze hoofdtelefoons. Ze waren er in vijf kleuren, hadden ruisonderdrukking en ruimtelijke audio. Deze hoofdtelefoon stond ook bekend om zijn lange batterijduur.

wat zijn airpods max

AirPods 3 (met en zonder draadloos laadhoesje)

Op 18 oktober 2021 lanceerde Apple de derde generatie AirPods. De grootste verschillen met de AirPods 2? De derde generatie had een drukgevoelige sensor, ruimtelijke audio en was bestand tegen zweet en water. Ook het uiterlijk van de oordopjes was veranderd en ze leken meer op de AirPods Pro.

 

AirPods 3 (MagSafe)

AirPods 3

wat zijn airpods 3

AirPods 3 kopen?

Bij Forza kan je ook de refurbished AirPods kopen. Die zijn goedkoper dan het origineel omdat ze binnen de retourperiode zijn teruggestuurd naar de fabrikant. Forza heeft ze vervolgens gecontroleerd op gebreken en aan hun assortiment toegevoegd. Je krijgt bij Forza drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023) op je aankoop. Als je de AirPods 3 op een werkdag of zondag voor 22:30 uur bestelt, kan je de volgende dag al genieten van je favoriete muziek met de AirPods 3.

airpods
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang €10,- korting!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang €10,- korting!
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?