Hoelang ontvangt mijn Apple Watch nog WatchOS updates?

19 Mei 2023 - read time
Hoelang ontvangt mijn Apple Watch nog WatchOS updates?

De Apple Watch is een revolutionair apparaat dat onze polsen heeft veroverd sinds de eerste lancering in 2015. Als een verlengstuk van onze iPhones biedt de Apple Watch een scala aan functies, variërend van fitness-tracking tot het ontvangen van meldingen en het beantwoorden van oproepen. Maar hoelang kunnen we genieten van de ondersteuning voor onze geliefde smartwatches? In dit artikel lichten we dit meer toe, zodat jij weet welke modellen ondersteuning kunnen verwachten.


Levensduur van Apple Watch-ondersteuning

Apple heeft een bewonderenswaardige reputatie als het gaat om het ondersteunen van devices met software-updates. Deze benadering is ook van toepassing op de Apple Watch. Over het algemeen biedt Apple vijf tot zes jaar software-ondersteuning voor zijn Apple Watch-modellen. Dit betekent dat gebruikers gedurende die periode kunnen profiteren van nieuwe functies, bugfixes en beveiligingsupdates.

WatchOS 9

WatchOS 9 is in september 2022 uitgebracht en te gebruiken met:

  • Apple Watch Ultra
  • Apple Watch series 8
  • Apple Watch series 7
  • Apple Watch series 6
  • Apple Watch series 5
  • Apple Watch series 4
  • Apple Watch SE

De series 3 is sinds eind 2022 uit de ondersteuning. Naar verwachting zal de series 4 aan het eind van 2023 niet meer geüpdatet worden.

Apple Watch ondersteuning: Apple WatchOSApple Watch ondersteuning: Apple WatchOS

Ondersteunde Apple Watch-modellen

Om een beter inzicht te krijgen in welke Apple Watch-modellen precies ondersteuning krijgen, volgt hier een overzicht van de ondersteunde modellen tot op heden. Aan de hand van het jaartal waarin de Watch is uitgebracht, is de laatste update berekend die we kunnen verwachten. Dit hangt natuurlijk wel af van Apple en in hoeverre ze de lijn van 5 / 6 jaar ondersteuning blijven volgen.

Apple Watches

Jaartal uitgebracht

Laatste update (verwacht) 

Apple Watch Series 0 2015 2017
Apple Watch Series 1 + 2 2016 2020
Apple Watch Series 3  2017 2022
Apple Watch Series 4    2018 2023
Apple Watch Series 5    2019 2024
Apple Watch SE (1e generatie)   2020 2025
Apple Watch Series 6    2020 2025
Apple Watch Series 7  2021 2026
Apple Watch Series 8        2022 2027
Apple Watch SE (2e generatie)  2022 2027
Apple Watch Ultra  2022 2027

Toelichting per model

Hieronder vind je meer toelichting rondom de ondersteuning per Apple Watch-model. 

Apple Watch Series 0

Releasejaar: 2015

Laatste update verwacht: 2017

De oorspronkelijke Apple Watch werd gelanceerd in 2015 en ontving software-updates tot watchOS 4 in 2017. Deze versie markeerde het einde van de ondersteuning voor de eerste generatie Apple Watch.


Apple Watch Series 1 en Series 2

Releasejaar: 2016

Laatste update verwacht: 2020

Deze modellen werden beide gelanceerd in 2016 en kregen software-updates tot watchOS 7 in 2020. Met watchOS 8 en toekomstige updates zullen deze modellen geen verdere ondersteuning ontvangen.


Apple Watch Series 3

Releasejaar: 2017

Laatste update verwacht: 2022

Uitgebracht in 2017, heeft de Apple Watch Series 3 aan het eind van 2022 geen software-updates meer. Het ontving watchOS 8 en kan naar verwachting nog een paar jaar van updates profiteren.


Apple Watch Series 4

Releasejaar: 2018

Laatste update verwacht: 2023

Naar verwachting wordt de series 4 aan het eind van 2023 niet meer geüpdatet.


Apple Watch Series 5 

Releasejaar: 2019

Laatste update verwacht: 2024

De Series 5 is de Apple Watch van 2019 met always-on display, welke naar verwachting het laatste jaar ondersteuning ontvangt in september 2024. Bekijk de Apple Watch Series 5.


Apple Watch SE (1e generatie) 

Releasejaar: 2020

Laatste update verwacht: 2025

De Apple Watch SE is de Special Edition Apple Watch van september 2020, welke naar verwachting het laatste jaar ondersteuning ontvangt in september 2025. Bekijk de Apple Watch Series SE.


Apple Watch Series 6

Releasejaar: 2020

Laatste update verwacht: 2025

De Apple Watch Series 6 werd uitgebracht op 18 september 2020 en zal naar verwachting het laatste jaar ondersteuning verkrijgt in september 2025. Bekijk de Apple Watch Series 6.


Apple Watch Series 7

Releasejaar: 2021

Laatste update verwacht: 2026

Op vrijdag 15 oktober 2021 is de 7de Apple Watch met de wereld gedeeld. Het laatste jaar aan updates wordt verwacht vanaf september 2026. Bekijk de Apple Watch Series 7.


Apple Watch Series 8

Releasejaar: 2022

Laatste update verwacht: 2027

In het najaar van 2022 is de Apple Watch Series 8 uitgebracht, waardoor verwacht wordt dat de laatste WatchOS-update eind 2027 op de smartwatch is te installeren. 


Apple Watch SE (2e generatie)

Releasejaar: 2022

Laatste update verwacht: 2027

De Apple Watch SE is de Special Edition Apple Watch van september 2022, welke naar verwachting het laatste jaar ondersteuning ontvangt in september 2027. Bekijk de Apple Watch Series SE 2.


Apple Watch Ultra

Releasejaar: 2022

Laatste update verwacht: 2027

De Apple Watch Ultra is de meest uitgebreide Apple Watch van september 2022, welke naar verwachting het laatste jaar ondersteuning ontvangt in september 2027.

 

Apple WatchOS: hoelang Apple Watch ondersteuningApple WatchOS: hoelang Apple Watch ondersteuning

Belang van ondersteuning

Ondersteuning voor de Apple Watch is van cruciaal belang voor gebruikers, omdat het zorgt voor een betere functionaliteit en prestaties van het apparaat. Software-updates brengen vaak nieuwe functies en verbeteringen met zich mee, zoals uitgebreide gezondheids- en fitnessmogelijkheden, vernieuwde wijzerplaten en verbeterde connectiviteit met andere Apple-apparaten. Bovendien zorgen regelmatige beveiligingsupdates ervoor dat uw persoonlijke gegevens beschermd blijven.

Conclusie: hoelang software-ondersteuning Apple Watch

De Apple Watch is niet alleen een modieus accessoire, maar ook een technologisch geavanceerd apparaat dat je levensstijl verbetert. De ondersteuning voor de Apple Watch is essentieel om ervoor te zorgen dat gebruikers optimaal kunnen profiteren van de mogelijkheden van dit slimme klokje.

Hoewel de duur van de ondersteuning varieert afhankelijk van het model, heeft Apple consistent laten zien dat ze zich inzetten om oudere modellen zo lang mogelijk te ondersteunen. Door regelmatige software-updates te bieden, zorgt Apple ervoor dat zelfs oudere generaties van de Apple Watch relevant en functioneel blijven.

Als je momenteel een Apple Watch bezit, is het een goed idee om regelmatig de software-updates te controleren en deze te installeren zodra ze beschikbaar zijn. Door dit te doen, profiteer je niet alleen van nieuwe functies en verbeteringen, maar zorg je er ook voor dat je Apple Watch up-to-date blijft op het gebied van beveiliging.

Hoewel oudere modellen na verloop van tijd geen software-updates meer ontvangen, zullen ze nog steeds kunnen worden gebruikt voor de basisfuncties van de Apple Watch, zoals het volgen van je activiteiten, het ontvangen van meldingen en het controleren van de tijd. Dus zelfs als je Apple Watch niet langer de nieuwste software-updates ontvangt, blijft het een nuttig en functioneel apparaat. Ondanks dit is het dus wel aan te raden om te updaten, onder meer als je gebruik maakt van contactloos betalen.

In conclusie is de ondersteuning van de Apple Watch van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat gebruikers kunnen genieten van de nieuwste functies en verbeteringen. Hoewel de duur van de ondersteuning kan variëren, heeft Apple laten zien dat ze zich inzetten om oudere modellen zo lang mogelijk te ondersteunen. Dit ligt ongeveer rond de 5 tot 6 jaar. Dus blijf genieten van je Apple Watch en maak gebruik van de mogelijkheden die het biedt, wetende dat Apple zich inzet voor de lange termijn ondersteuning van dit innovatieve wearable-apparaat.

Refurbished Apple Watch van Forza

Wil jij ook een Apple Watch, zonder daarvoor de hoofdprijs te betalen? Dat kan! Bij Forza Refurbished vind je Apple Watches die budgetvriendelijk zijn én ook nog eens worden verstrekt met 3 jaar garantie. Hierdoor ben je ook op termijn verzekerd van een goed werkend slim klokje. Een refurbished Apple Watch is goed voor de portemonnee en het milieu. Hierdoor weet je zeker dat je met refurbished van Forza een juiste keuze maakt. Vandaag besteld, is de volgende werkdag al in huis!

watchos updates software apple watch
← Vorige Volgende →